De echte reden waarom Michael Rosenbaum stopte met het spelen van Lex Luthor op 'Smallville

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Michael Rosenbaum stopte met het spelen van Lex Luthor op 'Smallville
De echte reden waarom Michael Rosenbaum stopte met het spelen van Lex Luthor op 'Smallville
Anonim

Waarom zou een acteur in hemelsnaam een lucratieve show verlaten die misschien wel het enige is dat hun carrière vooruit helpt?

Dat is in wezen de vraag toen Michael Rosenbaum besloot te stoppen met het spelen van Lex Luthor na het zevende seizoen van het zeer succesvolle WB/CW Superman-oorsprongsverhaal. In tegenstelling tot Jesse Eisenberg, die Lex speelde in de DCEU, was Michael echt geen grote naam voordat hij aan de beurt was als de kale Superman-schurk. En nadat Smallville eindigde, nou ja, hij was behoorlijk afwezig in de mainstream. Hoewel om eerlijk te zijn, kan hetzelfde gezegd worden voor Tom Welling, die Clark Kent/Superman speelde en hij besloot de serie uit te laten.

Tot op de dag van vandaag weten fans van Smallville echter nog steeds niet waarom Michael zijn rol verliet, om vervolgens terug te keren voor een cameo in de seriefinale. Hier is het antwoord…

Er zijn wat tegenstrijdige berichten, maar Michael heeft een verklaring

Vóór Smallville deed Michael Rosenbaum veel voice-overwerk. Hij leende zijn stem aan shows als Batman Beyond, The Zeta Project en The Wild Thornberrys. Hij verdiende de kost, maar het was niet zo groots als Smallville, ook al verscheen hij in een paar films, één met Kevin Spacey. Maar de rol van Lex Luthor in Smallville was voor hem gemaakt.

In de tijd dat Michael werd gevraagd om auditie te doen, deed hij veel comedy en vond hij er echt liefde voor. Dus het idee om een superschurk te spelen sprak hem niet echt aan.

"Toen mijn agent me benaderde over Lex, was ik niet echt geïnteresseerd", zei Michael tegen TV Line. "Het was The WB en ik dacht dat het een soap voor tieners zou zijn; ik had geen idee wat voor geld ze erachter zouden zetten en hoe slim het concept zou zijn. Vermoedelijk gingen ze door honderden acteurs en konden ze hun man nog steeds niet vinden, dus vroegen ze me opnieuw om te lezen. Ze zeiden dat ze iemand wilden met een komische timing, charisma en gevoel voor gevaar."

Het feit dat Michael met zijn komische kant in de rol kon spelen, heeft hem echt verkocht. In de loop van zijn zeven jaar op Smallville groeide hij langzaam uit tot de kwaadaardige Lex Luthor die we allemaal kennen. Maar uiteindelijk had hij er genoeg van en stond op en vertrok, de show in een dilemma achterlatend. Michael maakte duidelijk dat hij klaar was met de show, behalve dat hij terugkwam voor de seriefinale als een 'hoffelijkheid' voor de fans. Maar de waarheid is… Warner Brothers (die eigenaar is van The CW) wilde echt niet dat hij wegging.

"Ik herinner me dat ik met Peter Roth zat, de president van Warner Brothers… Ik heb dit verhaal nooit echt verteld", begon Michael uit te leggen in een interview met Empire. "Iedereen heeft een ego en ik denk dat iedereen graag zijn zin krijgt. Peter nam me mee uit eten omdat hij probeerde me nog twee seizoenen van Smallville te laten doen."Ik was erg beleefd en respectvol. Ik zei: 'Peter, mijn oma vindt me grappig en ik heb altijd comedy willen doen, en ik begon in comedy, en ik deed heel veel comedy, en toen werd ik gekatapulteerd in deze rol waar ik van hou en het was geweldig, maar ik was voor zes jaar gecontracteerd om Lex Luthor te spelen, ik deed er zeven, en ik ben gewoon klaar om verder te gaan en ik ben gewoon klaar om een nieuwe stap te zetten.' Hij keek me aan en zei: 'Weet je, Julianna Margulies, ze heeft miljoenen dollars afgewezen om bij ER te blijven en kijk waar ze nu is.' Het was niet twee of drie jaar later dat ze gewoon een fortuin verdiende met The Good Wife en zo, en haar carrière begon gewoon. Ik zei: 'Ik ga vertrouwen op mijn talent. Ik ga gewoon een kans op mij nemen. Ik denk dat ik dit lang genoeg heb gedaan, ik heb dit personage zeven jaar gedaan en ik heb gewoon geen zin om nog twee jaar mijn hoofd te scheren.' Ik kwam terug voor de finale, maar op dat moment wilde ik gewoon een kans wagen."

Toen Michael Smallville verliet

In een interview met TV Line beweerde Michael ook dat hij zijn eigen materiaal wilde schrijven, regisseren en produceren. Maar dat betekent niet dat hij niet verdrietig was toen hij vertrok. Hij zei zelfs dat hij zijn gezicht eraf huilde op zijn laatste dag op Smallville.

Michael's vertrek liet een enorm gat in de show achter waardoor de kwaliteit mogelijk achteruit ging, zelfs met Cassidy Freeman in de rol van Tess Mercer/Lutessa Luthor.

Toch leek de cast het vertrek van Michael redelijk te steunen.

"Rosenbaum is een goede vriend van mij, dus hoewel het verdrietig was, wist ik dat dit de beste keuze voor hem was", zei Tom Welling, die Clark Kent speelde. "Maar ik wist niet wat ik daarna kon verwachten, hoe ze de show gaande zouden houden terwijl de slechterik weg was."

Aanbevolen: