Fans denken dat dit de meest trieste aflevering is van Nickelodeon's 'Rugrats

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de meest trieste aflevering is van Nickelodeon's 'Rugrats
Fans denken dat dit de meest trieste aflevering is van Nickelodeon's 'Rugrats
Anonim

Kindershows worden zo vaak afgewimpeld als… nou ja… 'shows voor kinderen'. Op het eerste gezicht lijken ze alsof ze zijn gemaakt voor een specifieke demografie als hersenloos amusement. Hoewel veel moderne geanimeerde shows de neiging hebben om naar deze kritiek te neigen, zijn er een paar juweeltjes die er zijn. Specifiek shows uit de jaren negentig die hun jeugdige demografie niet bepaald als zalige idioten behandelden.

Shows zoals Batman: The Animated Series werden geprezen om zijn emotionele afleveringen, donkerdere toon en bereidheid om in zware onderwerpen te duiken. Hetzelfde geldt voor veel shows op het geliefde Nickelodeon-netwerk. Onder hen was Rugrats, gemaakt door Arlene Klasky, Gabor Csupo en Paul Germain, debuteerde op het netwerk in 1991. De serie was zo succesvol dat het verschillende films, spin-off-series, videogames en een groot aantal merchandise voortbracht. Maar Rugrats was niet alleen succesvol omdat het grappig, schattig en leerzaam was. Het was succesvol omdat het publiek diep verbonden was met de personages. Dit komt omdat de schrijvers niet bang waren om te laten zien hoe kwetsbaar ze konden zijn. En dat betekende dat ik me moest verdiepen in een aantal moeilijke en deprimerende onderwerpen…

De meest trieste aflevering van Rugrats

Rugrats is nooit bang geweest om delicate onderwerpen zorgvuldig aan te pakken in talloze afleveringen, waaronder de afbeelding van LGBTQ+-personages. Maar het lijdt geen twijfel dat "Mother's Day" van seizoen 4 de treurigste is. Een groot deel van de aflevering gaat over de baby's die de betekenis van Moederdag ontdekken en wat ze hun moeders cadeau moeten doen. Het werpt ook licht op een zeer herkenbaar en verwoestend element van de show.

"Mother's Day" is de eerste aflevering die echt ingaat op het tragische achtergrondverhaal van Chuckie Finster. Voor veel fans is Chuckie het hart en de ziel van de show, die toevallig wonderbaarlijk gecast is. Hij is de perfecte folie voor het hoofdpersonage, Tommy.

Waar Tommy dapper en besluitvaardig is. Chuckie is een bange kat die op een bepaald moment niet precies weet welke weg hij moet inslaan. Maar Chuckie vindt altijd de moed aan het eind van de dag. En meestal is hij het die de andere personages grondt met zijn vriendelijke en onschuldige ziel.

Chuckie krijgt veel van zijn persoonlijkheidskenmerken van zijn vader, Chas. Maar in "Mother's Day" onthult Chuckie dat hij eigenlijk meer geëvolueerd is dan zijn vader op één gebied… het verwerken van verdriet.

"Mother's Day" gaat dieper in op waarom Chuckie geen moeder heeft. Terwijl de meeste andere ouders in de show worden afgebeeld als levend en wel, is Chas altijd zonder vrouw. En in "Moederdag" ontdekte het publiek waarom…

Welke ziekte had Chuckie's moeder?

Chuckie's moeder, Melinda Finster, overlijdt ruim voor het begin van de serie, en het is nooit onthuld waarom. Het lijkt er echter op dat ze is overleden aan een of andere terminale ziekte. Aangezien Rugrats nog een kinderprogramma was, is het logisch dat de makers nooit uitleggen aan welke specifieke ziekte Melinda leed. Maar in "Mother's Day" navigeren de schrijvers vakkundig door het donkere onderwerp op een manier die waarheidsgetrouw aanvoelt, maar niet te zwaar voor de jongste toeschouwers.

In de aflevering "Moederdag" wordt het onderwerp van Chuckie die geen moeder heeft uitgebreid onderzocht. Hij vindt steun van zijn vrienden en wordt wreed geplaagd door Angelica omdat ze moederloos is. Maar Chuckie gaat door deze ervaring heen door te geloven dat hij gewoon nooit een moeder heeft gehad. Het was geen groot verlies, want hij herinnert zich haar niet meer. Dit is met uitzondering van het ontvangen van glimpen van haar in zijn dromen.

Wie is Chuckie's vader en hoe ging hij om met de dood van zijn vrouw?

Chuckie's vader daarentegen is diep getroffen door het verlies van zijn vrouw. In de aflevering brengt Chas een doos met spullen van zijn vrouw mee die hij Tommy's moeder, Didi, vraagt te verbergen. Hij wil niet dat Chuckie het vindt. Maar wat Chas echt doet, is zijn eigen verdriet begraven, omdat hij het zelf niet aankan.

Tegen het einde van de aflevering vindt Chuckie de doos en een foto van zijn moeder erin verborgen. In plaats van in diepe rouw te vervallen, schenkt hij de foto aan zijn vader. Dit is Chuckie's manier om te begrijpen dat de persoon die hij op Moederdag zou moeten vieren, zijn vader is, die beide ouderrollen op zich nam toen zijn vrouw stierf. Maar het laat ook zien hoe geëvolueerd een baby Chuckie werkelijk wordt. In plaats van diep te rouwen om het verlies van zijn moeder, kiest hij ervoor om positieve herinneringen te delen en de ouder die hij heeft verlaten te eren.

Chuckie krijgt wel de kans om zijn moeder te rouwen in de film Rugrats In Paris. Niet alleen gaat zijn karakter over het accepteren dat zijn vader verliefd is geworden op een nieuwe vrouw, maar het onthult ook dat hij wenst dat hij een moeder had zoals zijn vrienden doen. Het was een natuurlijke evolutie van wat veel fans beschouwen als de meest trieste aflevering van Rugrats.

Dit alles is hartverscheurend maar tegelijkertijd inspirerend. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ongelooflijk verhelderend is voor een show over baby's die is gemaakt voor kinderen die slechts een paar jaar ouder zijn dan de hoofdpersonen.

Aanbevolen: