Fans denken dat dit de beste aflevering is van 'Brooklyn Nine-Nine

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de beste aflevering is van 'Brooklyn Nine-Nine
Fans denken dat dit de beste aflevering is van 'Brooklyn Nine-Nine
Anonim

Nu Brooklyn Nine-Nine voorbij is, vragen fans zich af wat Andy Samberg nu gaat doen. Terwijl de hilarische komiek zijn start kreeg op Saturday Night Live, was het zijn NBC-komedie (oorspronkelijk op Fox) die hem echt een fanbase opbouwde. De absurde politiesatire leek veel op een typische sitcom, maar het ontwerp van de show overtrof de kwaliteit van de meeste netwerkprogramma's. Bovendien was de cast besprenkeld met getalenteerde acteurs die de waanzinnig grappige momenten tot leven konden brengen terwijl ze een soort emotionele kern kregen. Het was niet alleen grappig om grappig te zijn. Het was tegelijkertijd behoorlijk intelligent. Vanuit politiek oogpunt geloofden velen dat de politieserie een van de meest vooruitstrevende series op televisie was.

Zoals bij elke serie zullen er afleveringen zijn die opvallen boven andere. Dit geldt met name voor een serie van maar liefst 153 afleveringen. Sommige afleveringen van Brooklyn Nine-Nine voldeden niet helemaal aan de normen die fans verwachten van het uitgangspunt van de parodie op de politieshow. Maar afleveringen als "The Box" bewezen absoluut dat Brooklyn Nine-Nine een van de beste comedyseries van deze generatie was.

Waarom "The Box" de beste aflevering is van Brooklyn Nine-Nine

Misschien is het slimste aan de komedie van Dan Goor en Michael Schur dat het zichzelf ook behoorlijk serieus nam. Het sprong nooit weg bij een kans om authentiek dramatisch of sentimenteel te zijn, maar liet nooit het feit los dat het ook een absurde komedie was. Het zorgde voor een evenwicht. En dat waardeerden de fans. Vooral omdat, zoals aangegeven in het uitstekende video-essay van Nerdstalgic, Goor en Schur ervoor zorgden dat ze Andy Samberg omringden met een stel ervaren dramatische acteurs die hun benadering van de show konden onderbouwen en zelfs grappiger konden maken met hun ernst. De hele serie zit vol met deze balans van genres, maar het werd het best geïllustreerd in "The Box" van seizoen 5.

De veertiende aflevering van het vijfde seizoen van Brooklyn Nine-Nine is de beste van de serie, zowel volgens fans op Reddit als critici. Vox noemde het "een van de meest onderscheidende en beste afleveringen", terwijl hij de montage en de scherpte van het schrijven prees. Voor degenen die het zich niet herinneren, de aflevering volgt Jake's nachtelijke ondervraging van een verdachte. Deze langdurige taak brengt de opera-gebonden kapitein Holt met zich mee, die een heel andere kijk op Jake's tactiek heeft.

Vanuit een structureel perspectief verspilde de aflevering geen tijd om bij de goederen te komen. Gastster Sterling K. Brown wordt al snel voorgesteld als de moordverdachte. We kenden de inzet. De WHO. Het waar. En de rest moest zich voor onze ogen ontvouwen. Natuurlijk deed het dit bijna volledig op één locatie, de verhoorkamer … vandaar de naam van de aflevering. Gezien de verhoogde inzet van de aflevering en het feit dat de motieven van elk personage waren gebaseerd op een echt gevoel van emotie, was het een slimme beslissing om ze te dwingen in één kamer met elkaar te zijn. Hierdoor konden de satirische elementen heel natuurlijk naar binnen glippen (iedereen weet immers hoe politieverhoren moeten verlopen vanwege de overvloedige dramatische politieshows), en de absurde momenten verankeren in een aflevering die veel minder slapstick was dan andere.

Dat betekent niet dat er geen over-the-top momenten waren… zoals Andy Samberg die schreeuwde naar Sterling K. Brown terwijl hij gitaar speelde. Maar al deze momenten waren perfect gebaseerd op de doelen van de personages en de inzet rond deze doelen. Aangezien de situatie een moord betrof en mogelijk een moordenaar vrijuit liet lopen, was de inzet zeer reëel. En zoals Nerdstalgic uitlegde in hun video-essay, werkt absurde komedie het beste als het is vastgebonden aan iets heel concreets. Het is de tweedeling en de tegenstellingen die dingen zo grappig maken.

Het bericht aan het einde van de aflevering

Natuurlijk speelde Brooklyn Nine-Nine met zijn stelling in bijna elke afzonderlijke aflevering van de show, maar "The Box" heeft het echt goed gedaan. Vooral toen ze de inzet verhoogden door de ondervraagde in de ondervrager te veranderen. Zowel Jake als kapitein Holt hebben hun tactieken tevergeefs uitgeput. Ze konden de moordverdachte van Sterling K. Brown niet laten bekennen. Dit bracht hen ertoe zich terug te trekken en hun posities opnieuw te evalueren. Het bracht ook deze twee personages samen die de hele aflevering hadden gevochten over de gebruikte tactieken. Aan het eind van de dag kregen ze de bekentenis puur door hun ideologieën te combineren… Dus ja, er was een grote morele boodschap aan het einde van de aflevering die niet hardhandig of geforceerd aanvoelde.

Dus, de aflevering was niet alleen hilarisch, maar hij was ook goed gestructureerd, had een boodschap over eenwording en openstaan voor tegenstrijdige overtuigingen, maar hij nagelde ook absoluut het hele concept van de serie. Hoe kan dat niet de beste aflevering van Brooklyn Nine-Nine zijn?

Aanbevolen: