Fans denken dat dit de meest intense 'Euphoria'-aflevering tot nu toe was

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de meest intense 'Euphoria'-aflevering tot nu toe was
Fans denken dat dit de meest intense 'Euphoria'-aflevering tot nu toe was
Anonim

Het publiek is geobsedeerd door de show Euphoria sinds deze voor het eerst werd gelanceerd in juni 2019. De serie, die te vinden is op HBO Max, heeft veel ophef veroorzaakt vanwege de intense duik in drugsverslaving bij tieners, trauma en de complexe levens van hedendaagse middelbare scholieren.

Beroemdheden gutsten over Zendaya's historische Emmy-overwinning in 2020 voor Hoofdactrice in een dramaserie, en fans vragen zich af of seizoen 2 van de show zal leiden tot nog een nominatie voor de actrice.

Het publiek verwachtte dat het tweede seizoen van Euphoria de grenzen zou blijven verleggen.

Toch zeggen sommigen dat de show misschien te ver is gegaan. Seizoen twee wordt nog donkerder van inhoud als hoofdpersonage, Rue, volledig terugv alt en andere personages vervallen in patronen van slechte besluitvorming.

Het eerste seizoen had soms een glimp van een zilveren randje, terwijl personages Rue en Jules hun relatie zien groeien van vriendschap naar liefde, maar er lijkt veel minder hoop te zijn voor de personages in seizoen twee.

'Euphoria' seizoen 2, aflevering 5 was intens

De vijfde aflevering van de show in seizoen 2, "Stand Still Like The Hummingbird", was een belangrijk keerpunt voor veel kijkers die nu overwegen om niet langer naar de show te kijken. De aflevering volgt Zendaya's personage Rue door haar beginstadia van terugtrekking.

Het publiek kijkt toe hoe Rue losraakt als ze hoort dat haar moeder achter haar terugval is gekomen en de medicijnen heeft ingenomen die ze in een koffer onder haar bed had verstopt. Dit is een belangrijk keerpunt in de serie, aangezien de verslaving van Rue er opnieuw voor zorgt dat ze twijfelachtige beslissingen neemt.

Zendaya's personage raakt in een fysieke woordenwisseling met haar moeder, breekt de deur naar de slaapkamer van haar kleine zusje in en spuwt kwetsende opmerkingen waar nuchtere Rue zeker spijt van zal hebben, maar actrice Zendaya levert met veel overtuiging.

Nadat Rue in snikken is over haar vermiste pillen, ontdekt ze dat Jules het hele gevecht in de andere kamer heeft afgeluisterd. Het is onthuld dat Jules van Hunter Schafer en Elliot van Dominic Fike, die hun relatie in het echte leven hebben bevestigd, Rue verraden voor haar eigen bestwil.

Dit leidt tot een lange nacht van vluchten voor ouders, politie en fouten voor het personage van Rue, en leidt ertoe dat ze het grootste geheim van het seizoen onthult: de relatie tussen Cassie en Nate.

Waarom was deze aflevering van 'Euphoria' zo intens?

Euphoria heeft nooit geaarzeld om het moeilijke, ongemakkelijke of taboe aan te pakken. De show bevat consequent afbeeldingen van volledige frontale naaktheid, huiselijk geweld en meer.

Waarom viel deze aflevering zo op bij het publiek?

Velen wijzen op de intimiteit en karaktervorming die de aflevering aan Rue wijdt, wat de volledige capaciteit van haar vermogen en bereidheid benadrukt om mensen om wie ze geeft te manipuleren voor haar eigen gewin.

Personages in de afleveringen van dit seizoen vragen zich constant af of ze goede mensen zijn of niet. Velen van hen komen tot de conclusie dat dat niet zo is, en vluchten voor dat besef in plaats van eraan te werken.

'Euphoria' gaat over moeilijke onderwerpen

Het publiek wordt getoond dat het personage van Rue zo ongeveer alles zal doen om te voorkomen dat er opnames worden gemaakt.

Alleen al in aflevering vijf vernietigt ze haar huis, waarbij ze breekbare glazen, planken, alles in de slaapkamer van haar moeder omgooit. Ze slaat de deur van de slaapkamer van haar zusje in en geeft vuistgevechten met haar moeder, wat allemaal de druk van de aflevering opbouwt.

Een van de meest aangrijpende scènes toont Rue die ermee instemt morfine te gebruiken om haar wat verlichting te geven terwijl ze door opnames gaat. Het publiek kijkt toe terwijl de camera inzoomt op Rue's bloed dat de spuit binnenkomt en zich vermengt met de heldere morfine.

Zonder twijfel symboliek voor hoe vertroebeld en besmet haar moraal is geworden sinds ze terugv alt.

Relaties zijn intens op het scherm in 'Euphoria'

Zendaya's personage gebruikt haar woorden om als een mes door de banden te snijden die ze heeft gecreëerd met haar moeder, zus, vrienden en vriendin in aflevering vijf.

Ze beschuldigt haar moeder ervan haar niet goed op te voeden en geeft haar de schuld van haar eigen verslaving. Rue oefent vervolgens druk uit op haar zus door haar te vertellen dat ze zich echt moet concentreren op het maken van iets van zichzelf nu haar oudere zus een verloren zaak is.

Jules wordt aantoonbaar geconfronteerd met het meeste verbale geweld in de aflevering. Rue noemt haar een "uitloog" en een "vampier" die het leven uit iedereen om haar heen zuigt, woorden die worden gevoed door Jules' verraad aan Rue's terugvalgeheim.

Het paar, ooit gevuld met ontluikende liefde in het eerste seizoen, en dat net opnieuw contact heeft gemaakt en hun liefde bevestigde in de opener van seizoen twee, lijkt alweer uit elkaar te vallen.

Rue vertelt Jules dat de ontmoeting met haar een van de ergste dingen was die haar ooit in haar leven is overkomen, en weerspiegelt de manier waarop ze Jules vertelt dat ze haar terugval veroorzaakte in aflevering één van het nieuwe seizoen.

Wordt 'Euphoria' nog schokkender?

Na het geweld, het verraad en de hartverscheurende val van een geliefd personage, is het begrijpelijk waarom sommige fans erover nadenken om de show niet voort te zetten. Euphoria geeft veel in haar show, maar daarin geven ze het publiek ook veel te verwerken. Dat kan de zegen en de vloek zijn van een show die rauw wil blijven en barrières wil doorbreken.

Aanbevolen: