Fans denken dat dit de meest controversiële aflevering van 'South Park' was

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de meest controversiële aflevering van 'South Park' was
Fans denken dat dit de meest controversiële aflevering van 'South Park' was
Anonim

Hoewel The Simpsons en Family Guy beide animatieseries zijn die al tientallen jaren in de lucht zijn, kan gemakkelijk worden beweerd dat de lange ambtstermijn van South Park indrukwekkender is. Immers, toen Matt Stone en Trey Parker probeerden een huis voor South Park te vinden, 'haatten' bijna alle netwerken het concept en gaven het onmiddellijk door.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof alle netwerkhoofden die de kans hebben voorbijgegaan om South Park uit te zenden, spijt moeten hebben gehad van hun beslissingen. Maar aangezien South Park soms een zeer controversiële show was, zijn veel mensen die de leiding hebben over de netwerken waarschijnlijk blij dat ze dat allemaal hebben ontweken.

Hoewel South Park het onderwerp is geweest van veel sensationele krantenkoppen door de jaren heen, zijn niet alle controverses even groot. In plaats daarvan is er één aflevering van de show die zoveel mensen van streek maakte dat fans van de show het erover eens moeten zijn dat het de meest controversiële in de lange geschiedenis van de show is.

Andere controverses

Tot op de dag van vandaag blijft South Park een van de meest fascinerende shows op televisie. Als gevolg hiervan willen de legioenen fans van de serie nog steeds alles weten over de serie waar ze zo van houden. Desondanks kan het soms gemakkelijk zijn om te vergeten hoe controversieel South Park door de jaren heen is geweest. De meest recente controverse van de show was tenslotte gericht op de pandemie-episode en die opschudding was relatief mild.

Zoals oude fans van South Park al zullen weten, is de show het onderwerp geweest van zoveel controverses dat elke poging om ze hier allemaal op te sommen, roekeloos zou zijn. Isaac Hayes verliet bijvoorbeeld de show te midden van controverse, "closetgate" maakte velen van streek, en de afbeeldingen van de Maagd Maria, het mormonisme en Steve Irwin in de show veroorzaakten opschudding. Er zijn zelfs zoveel voorbeelden van South Park die controverse veroorzaken dat er een Wikipedia-pagina aan gewijd is.

De opvallende aflevering

In juli 2001 werd de derde aflevering van het vijfde seizoen van South Park, "Super Best Friends", voor het eerst uitgezonden. Aan het begin van de aflevering komt David Blaine naar South Park en overtuigt Stan, Cartman en Kenny om van deur tot deur te gaan om mensen te werven voor Blaintology. Hoewel de meeste shows nooit zo'n duidelijke verwijzing naar Scientology zouden durven maken uit angst voor de controverse die zou volgen, werd dat aspect van de aflevering grotendeels genegeerd.

Vanaf daar kreeg "Super Best Friends" een verrassende wending toen Jezus naar South Park kwam om te proberen de inspanningen van David Blaine te stoppen. Helaas voor Jezus was Blaine's greep op de mensen van South Park al sterk genoeg dat hij hen niet kon overtuigen om Blaintology de rug toe te keren. Als gevolg hiervan besloot Jezus Mohammed, Boeddha, Mozes, Joseph Smith, Krishna, Laozi en "Sea Man" samen te brengen om de Super Best Friends te vormen. Van daaruit volgde waanzin en hilariteit gedurende de rest van de aflevering.

Voor degenen die het niet weten, de meeste soennitische moslims zijn er sterk van overtuigd dat visuele afbeeldingen van de profeten van de islam verboden moeten worden. Dat geldt vooral als het om Mohammed gaat. Daarom waren zoveel mensen erg van streek dat hij op het scherm verscheen tijdens "Super Best Friends".

De nasleep

Toen het nieuws brak dat South Park een visuele afbeelding van Mohammed zou bevatten, zou het een enorm understatement zijn om te zeggen dat er opschudding was. Tijdens latere afleveringen van South Park die een afbeelding van Mohammed zouden bevatten, bedekte een prominente banner met de tekst 'gecensureerd' zelfs de animatie van hem. Bovendien werd de audio afgeluisterd telkens wanneer een personage tijdens die afleveringen naar Mohammed bij naam verwees.

Hoewel sommige South Park-fans Comedy Central uitriepen voor het duidelijk censureren van de show, is het heel gemakkelijk te begrijpen waarom ze besloten dit te doen. Eén groep was tenslotte zo overstuur dat 'Super Best Friends' een afbeelding van Mohammed bevatte dat ze waarschuwden dat Matt Stone en Trey Parker zouden kunnen worden vermoord. De vertegenwoordiger van de groep sprak later met de Associated Press en verklaarde dat ze Stone en Parker niet bedreigden. In plaats daarvan gaven ze gewoon "een waarschuwing voor de realiteit van wat er waarschijnlijk met hen zal gebeuren".

Wanneer de meeste shows het onderwerp van controverse zijn, wordt het hele ding snel vergeten zodra het oorspronkelijke incident voorbij is. Als het echter om South Park en "Super Best Friends" gaat, heeft de controverse enkele blijvende gevolgen gehad. Bijna tien jaar nadat de aflevering oorspronkelijk was uitgezonden, merkte een South Park-fan op Reddit bijvoorbeeld op dat Comedy Central het van hun website had verwijderd. Hoewel het oorspronkelijke tumult over de aflevering zo hevig was, konden veel South Park-fans die beslissing nog steeds niet verdragen. In feite is de topcommentaar op de Reddit-thread die de verwijdering van de aflevering onthult, Comedy Central lafaards genoemd op een zeer kleurrijke manier.

Aanbevolen: