Hoe Adrien Brody echt denkt over het spelen van Pat Riley op 'Winning Time

Inhoudsopgave:

Hoe Adrien Brody echt denkt over het spelen van Pat Riley op 'Winning Time
Hoe Adrien Brody echt denkt over het spelen van Pat Riley op 'Winning Time
Anonim

Als er één ding absoluut duidelijk is, is het dat HBO's nieuwe miniserie Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty absoluut de moeite van het kijken waard is. Niet alleen de critici zeggen het, maar ook het publiek. Hoewel de serie diep ingaat op het soort inhoud dat zeker iemand als Jack Nicholson (die altijd op de eerste rij zit bij de games) gek zou maken, is de aantrekkingskracht ervan verreikend.

Het sportdrama duikt ook in het persoonlijke leven van veel van de belangrijke spelers die erbij betrokken zijn, zoals Quincy Isaiah's Magic Johnson, Jason Clarke's Jerry West, John C. Reilly's Jerry Buss en Adrien Brody's Lakers Coach, Pat Riley. De Academy Award-winnende acteur, die bijna werd gecast in een andere geliefde film, steelt absoluut de show. Maar dit is wat hij er eigenlijk van vindt om Pat Riley te spelen…

Wat inspireert Adrien Brody over Lakers Coach Pat Riley

Pat Riley is een personage. Zijn echte persoonlijkheid is er een waar sportfans zich vaak over verbazen. Dit komt vooral omdat de man een bijna moeiteloze branie heeft. Maar Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty probeert een deel van Pats zelfvertrouwen af te breken en de multidimensionale man eronder te laten zien. Dit is iets dat Adrien Brody uitzonderlijk goed tot leven kan brengen.

"Het begin van Riley's verhaal in de serie begint op een vrij laag punt in zijn carrière. Hij had een succesvolle carrière als balspeler en dit was een grote overgang voor hem", zei Adrien Brody in een recent interview met Gier over het spelen van het personage in de (op het moment van schrijven) lopende miniserie. “De uitdaging voor een sporter is dat je op relatief jonge leeftijd met pensioen gaat. Als je zoveel aan de sport hebt gegeven en zo lang zo competitief en zo obsessief hebt geleefd, is het heel moeilijk om dat neer te leggen en geen gevoel van doel te voelen. Dat is heel herkenbaar en het is een onaangename emotionele ruimte."

Adrien heeft deze "onaangename emotionele ruimte" kunnen vinden dankzij de hulp van verschillende boeken die Pat zelf heeft geschreven.

"[De boeken] waren erg nuttig voor mij. Hij noemde die tijd een periode van rouw, en ik denk dat de uitdaging voor hem was om een plek te vinden voor al die drive," vervolgde Adrien in zijn interview met Gier. "De deuren stonden niet open voor hem. Al die frustraties, ze zijn heel, heel herkenbaar, voor iedereen die ernaar heeft gestreefd iets zinvols in hun leven te doen. Of het geluk heeft gehad op een gegeven moment enig succes te hebben, en dan om wat voor reden dan ook het niet laten stromen. Het was interessant om over Pat Riley te ontdekken. Ik kende zijn verleden als balspeler, maar ik zette mijn voeten niet in zijn schoenen."

Hoe Adrien Brody de beroemde branie van Pat Riley vond

Pat Riley ging door een grote strijd om de coach te worden van een van de meest geliefde basketb alteams ter wereld. Maar er was veel humor te vinden in de tragedie en het liefdesverdriet dat hij ervoer. Dit is iets waar niet alleen Adrien Brody veel tijd aan besteedde, maar ook de schrijvers van de show, Max Borenstein en Rodney Barnes.

Hoewel veel fans van de Lakers-coach waarschijnlijk veel van de beruchte branie van Pat in de show verwachtten, bleef Adrien dicht bij het ethos "Er is geen branie zonder schade". Hoewel Adrien beweert dat het dragen van de kleding uit die tijd hem zeker heeft geholpen om zowel het personage als zijn echte branie te vinden, was het veel belangrijker om zich op zijn emotionele reis te concentreren.

"De meeste mensen die een zekere mate van branie hebben, moesten het verdienen. Het moest komen van het overwinnen van veel dingen, en soms kan het zelfs een aanstellerij zijn om bepaalde onzekerheden te verbergen", zei Adrien over het personage dat hij speelt."Als je naar hiphop kijkt, heeft zoveel te maken met in een strijd verwikkeld zijn en de volgende persoon overtreffen. Dat is een groot deel van de sfeer, en veel daarvan komt van het opgroeien zonder die dingen te hebben waar je over opschept hebben, en een verlangen naar hen, en een verlangen om gerespecteerd en gewaardeerd te worden. Je moet het verdienen. Pat Riley komt uit een arbeidersklasse, hij heeft heel hard geworsteld om daar te komen, hij heeft heel hard gewerkt - hij is getalenteerd Om succesvol te zijn, moet je zelfbeschikking en een overtuiging hebben. Dat is niet per se egoïstisch, het is gedreven en het gevoel hebben dat je kunt bereiken wat je van plan bent te doen. Als je dat niet bent ga je dat geloven, waarom zou iemand anders dat doen?"

Aanbevolen: