Alles wat de originele 'Walking Dead'-cast heeft gedaan sinds de show

Inhoudsopgave:

Alles wat de originele 'Walking Dead'-cast heeft gedaan sinds de show
Alles wat de originele 'Walking Dead'-cast heeft gedaan sinds de show
Anonim

In 2010 bracht AMC hun iconische zombie-apocalypsshow uit, The Walking Dead. De show volgt een groep overlevenden die zich proberen aan te passen aan hun leven nadat een besmettelijk virus ervoor zorgt dat een zombie-apocalyps uitbreekt. Gedurende de 12-jarige run en 11 seizoenen, raakten fans van de show enorm geïnvesteerd in de reizen van de personages door dood en overleving, en gingen ze op een achtbaan van emoties door zijn opbeurende verhaallijnen en even krachtige hartverscheurende momenten.

Met 12 jaar in de lucht en een "geen personage is veilig"-beleid, is het geen verrassing dat The Walking Dead binnen 11 seizoenen een draaideur van personages heeft zien komen en gaan. Met sommigen die werden gedood, verdwenen of soms gewoon de hoofdgroep verlieten, heeft de cast bekende gezichten zien komen en gaan totdat een bijna volledig nieuwe cast de show leidde. Omdat de show veel van de carrières van de oorspronkelijke leden op gang bracht, is het gemakkelijk in te zien waarom de OG's The Walking Dead zo hoog in het vaandel zouden blijven houden. Maar wat is er van de originele cast terechtgekomen en wat doen ze nu?

9 Jeffrey DeMunn As Dale Hovarth

Eerst hebben we een van de originele 'good guy father figures' die de Walking Dead-groep ooit had in Dale Hovarth van Jeffrey DeMunn. DeMunn's Dale werd oorspronkelijk geïntroduceerd in de pilot-aflevering van de serie. Het vriendelijke en vermoeide karakter diende als een zachte verzorger voor de rest van de groep, met name Laurie Holden's Andrea met wie hij een speciale relatie deelde. Na zijn vertrek uit de show in 2012 speelde DeMunn de hoofdrol in verschillende televisierollen, zoals Hal Morrison in de veelgeprezen Mob City. Met name in 2016 trad hij toe tot de cast van Billions als Chuck Rhoades Sr die DeMunn in 2022 blijft vertolken.

8 Melissa McBride als Carol Peletier

De volgende keer dat we binnenkomen, hebben we een van de langst overlevende leden van de op zombies gebaseerde serie met Melissa McBride's, Carol Peletier. Toen fans voor het eerst kennismaakten met McBride's Carol, was ze een verlegen en onderdanige huisvrouw, maar tegen het elfde seizoen van de serie ontwikkelde haar karakter zich tot een onverschrokken en dodelijke leider. Omdat het personage een integraal onderdeel van de show blijft tot ver in het 11e seizoen, is het moeilijk voor te stellen dat ze wordt vermoord. Daarnaast bevestigt het nieuws van een Walking Dead-spin-offreeks die volgt op Daryl Dixon van Carol en Norman Reedus, de theorie dat Carol tot het einde zal overleven.

7 Chandler Riggs als Carl Grimes

Daarnaast hebben we een van de eerste portretten van het jeugdige leven binnen de apocalyps in Carl Grimes van Chandler Riggs. Voor het eerst geïntroduceerd in de seriepiloot toen hij slechts 12 jaar oud was, zagen kijkers Riggs en zijn personage Carl opgroeien gedurende zijn 8 jaar in de show. Ondanks zijn solide run op de serie, kwam Riggs 'laatste optreden in de show tijdens de negende aflevering van het achtste seizoen. Ondanks dat hij het grootste deel van zijn carrière als Carl Grimes doorbracht, voegde Riggs zich in 2019 bij de cast van A Million Little Things als Patrick "PJ" Nelson.

6 Laurie Holden als Andrea

Als volgende hebben we Laurie Holden's Andrea. Holden's Andrea werd voor het eerst geïntroduceerd in de show tijdens de tweede aflevering van het eerste seizoen. Na een lange en tragische reis van het verlies van haar zus en haar vaderfiguur, ontmoette Andrea haar lot op dezelfde manier als Riggs 'Carl door zelfmoord te plegen nadat ze in de nek was gebeten door een rollator tijdens de laatste aflevering van het derde seizoen van de serie. Na haar vertrek uit de show, ging Holden verder met het ontwikkelen van haar acteercarrière in zowel film als televisie. In Holden's nieuwste onderneming zal de in Californië geboren actrice deel gaan uitmaken van de Amazon Prime-serie met superheldenthema, The Boys, in het komende derde seizoen als Crimson Countess.

5 Steven Yeun As Glenn Rhee

Daarnaast hebben we een van de meest geliefde personages uit de serie, Glenn Rhee van Steven Yeun. Na een periode van 6 jaar in de serie waren fans geschokt toen ze getuige waren van de dood van Yeun's Glenn tijdens de première-aflevering van het zevende seizoen van de show. Na afscheid te hebben genomen van het personage, verscheen Yeun in verschillende veelgeprezen films zoals Okja uit 2017 en de voor een Academy Award genomineerde film Minari uit 2020.

4 Sarah Wayne Callies als Lori Grimes

De volgende keer dat we binnenkomen, hebben we een van de OG-hoofddames van de serie, Sarah Wayne Callies, die Lori Grimes speelde. Callies speelde een zeer centraal personage tijdens de eerste drie seizoenen van de serie, waar ze worstelde om door haar post-apocalyptische leven te navigeren terwijl ze vastzat in een helse liefdesdriehoek tussen haar man en zijn beste vriend, waardoor ze zwanger werd. Haar schokkende dood in seizoen 3 vond plaats tijdens haar pijnlijke bevalling. Sinds haar vertrek uit de show, verscheen Waynes Callies in verschillende populaire televisieseries als een hoofd- en terugkerend personage, zoals Prison Break, Colony en Unspeakable.

3 Jon Bernthal als Shane Walsh

Vervolgens hebben we een van de eerste antagonisten van de serie, Shane Walsh. Gespeeld door de ongelooflijk getalenteerde Jon Bernthal, diende Shane als een verdediger van de hoofdpersoon en hoofdrolspeler van de serie, Rick Grimes (Andrew Lincoln). De dood van de losgeslagen hulpsheriff in seizoen 2, aflevering 12, wordt beschouwd als een cruciale gebeurtenis in de karakterontwikkeling van Rick, omdat het hem dwong echt te begrijpen wat overleven in de apocalyps vereiste. Sinds hij de show in 2012 verliet, verscheen Bernthal in veel Hollywood-hitfilms zoals The Wolf Of Wall Street en Ford Vs. Ferrari. Het meest opvallende was dat Bernthal in 2016 deel uitmaakte van het Marvel-universum met zijn vertolking van Frank Castle's The Punisher in Daredevil. Het personage was zo'n instant hit dat Bernthal de hoofdrol ging spelen in zijn eigen Nextflix Punisher-serie.

2 Norman Reedus als Daryl Dixon

Voor veel oude fans van de show is de essentie van The Walking Dead te vinden in een van de meest iconische en langstlopende personages uit de serie, Daryl Dixon. Norman Reedus 'uitbeelding van de keiharde redneck werd al snel een favoriet bij de fans na zijn eerste optreden tijdens de derde aflevering van het eerste seizoen van de show. Sindsdien heeft het publiek naar Daryl gekeken en geworteld gedurende de 12-jarige reeks van de serie. Na de finale in 2022 zal Reedus het geliefde personage blijven portretteren in een toekomstige spin-offshow. Er gaan ook geruchten dat Reedus de rol van Ghost Rider speelt in toekomstige Marvel-projecten.

1 Andrew Lincoln als Rick Grimes

En tot slot hebben we de originele hoofdpersoon en hoofdrolspeler van de serie, Rick Grimes, gespeeld door Andrew Lincoln. Fans van de serie volgden de vastberaden sheriff vanaf de allereerste aflevering en waren diepbedroefd tijdens zijn laatste momenten tijdens de vijfde aflevering van de serie van het negende seizoen. Het is mogelijk dat Rick een comeback maakt voor de laatste momenten van de serie, aangezien zijn personage het tijdens zijn laatste optreden had overleefd. Desondanks nam Lincoln na zijn vertrek uit de show een pauze van acteren om meer tijd met zijn gezin door te brengen, met name sindsdien alleen te zien in de Netflix-film Penguin Bloom uit 2020.

Aanbevolen: