Wat heeft Corbin Bleu gedaan sinds de originele middelbare schoolmusical?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Corbin Bleu gedaan sinds de originele middelbare schoolmusical?
Wat heeft Corbin Bleu gedaan sinds de originele middelbare schoolmusical?
Anonim

Corbin Bleu danste zijn weg naar de harten van fans over de hele wereld toen High School Musical 16 jaar geleden op het toneel verscheen.

De franchise werd een fenomeen. De eerste film ging in première op 20 januari 2006 en werd tot dan toe de meest succesvolle tv-film van Disney Channel. Het vervolg, dat een jaar later verscheen, vestigde nieuwe kijkcijfers, met maar liefst 17,2 miljoen fans die afstemden.

Sindsdien zijn de sterren van de eerste HSM allemaal doorgegaan naar andere projecten. Maar onlangs is er gespeculeerd dat er mogelijk een vierde film in de maak is, en fans kruisen hun vingers voor een reünie van de originele cast.

De franchise verdiende miljarden dollars en leerde ook jongere kijkers om van musicals te houden. En daar zullen de fans van Corbin Bleu hem vinden. De acteur die internationale faam verwierf als Chad Danforth, heeft een plek veroverd in het muziektheater.

Corbin Bleu heeft een lange geschiedenis in theater

Corbin was pas 6 toen hij zijn debuut maakte op het professionele podium. Het theaterpubliek van Broadway zag hem in de rol van een verlaten en dakloze jongen in Tiny Tim Is Dead, gemaakt en geschreven door Scott Siegel.

Beroemdheid was niets nieuws voor Corbin. HSM maakte sterren van de jonge cast, wiens gezichten overal te zien waren, op alles, van lunchtrommels tot slaapzakken en armbanden. Hoewel het op een veel grotere schaal was, was Corbin er al geweest.

Vanaf zijn tweede jaar was hij regelmatig te zien in tv-commercials. Op vierjarige leeftijd werd hij aangemeld door het Ford Modeling Agency, dat hem zag verschijnen in gedrukte advertenties en mode-spreads, met zijn gezicht op veel speelgoed en kinderproducten.

Geboren in Brooklyn, New York, met een moeder, vader en oom die allemaal betrokken zijn bij de entertainmentindustrie, het is een klein wonder dat hij een geweldige artiest is. In zijn vroege jaren keek hij naar de films van Gene Kelly en Fred Astaire. Door de passie voor dansen die ze opriepen, ging hij naar jazz- en balletlessen, vaak de enige jongen in de groep.

Zijn moeder had de prestigieuze Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts in New York bezocht, die te zien was in de film Fame. Corbin trad in haar voetsporen en ging naar het plaatselijke equivalent, de Los Angeles County High School for the Arts.

Daar maakte hij goed gebruik van zijn danskunsten. Voor zijn optredens in studentenproducties als Footloose en Grease werd hij uitgeroepen tot Theaterstudent van het Jaar.

Corbin paste perfect bij middelbare schoolmusical

Na het succes van Disney's Jump In, waar hij speelde tegenover zijn vader, David Reivers, deed de jonge acteur auditie voor een nieuw en opwindend project genaamd High School Musical.

Corbin paste perfect en hij stapte moeiteloos in de rol van Chad Danforth. Jonge fans waren dol op de gepassioneerde basketbalspeler van Wildcats die briljant danste.

Het is ironisch dat het personage van Bleu zijn teamgenoot Troy Bolton (Zac Efron) probeert te overtuigen om zijn interesse in theater op te geven en zich te concentreren op het winnen van het basketbalkampioenschap.

Omdat het theater is waar Corbin zijn sporen heeft verdiend.

Sinds HSM staat Corbin Bleu op Broadway

De ster heeft toegegeven dat zijn debuut op Broadway grotendeels te danken was aan geluk.

Wanhopig teleurgesteld toen zijn 2009-serie The Beautiful Life, geproduceerd door Ashton Kutcher, werd geannuleerd na slechts twee afleveringen, bracht Bleu enige tijd door in een jazzclub in New York City met zijn oom.

Daar maakte een toevallige ontmoeting hem opnieuw kennis met Broadway-producer Scott Siegel, die hem kende van HSM. Siegel nodigde Bleu uit voor een show in het stadhuis, hetzelfde theater waar hij als zesjarige was verschenen.

In een wonderbaarlijke speling van het lot waren de producenten van de met Tony bekroonde musical In the Heights in het theater en werden ze weggeblazen door Corbin. Ze tekenden hem vervolgens om de rol van Usnavi te spelen, oorspronkelijk vervuld door Lin-Manuel Miranda, de maker en ster van de show, die ook de Pulitzerprijs-musical Hamilton had geschreven.

Zoals Bleu zegt: "Als High School Musical en Siegel mijn werk niet hadden gekend, zou die hele reeks gebeurtenissen waarschijnlijk nooit hebben plaatsgevonden."

In 2012 keerde Corbin terug naar Broadway in de heropleving van Godspell, waar hij de rol van Jezus speelde.

3 Jaar later werd hij gecast als Ted Hanover in een nieuwe musical van Irving Berlin, Holiday Inn, en won hij de Chita Rivera Award voor Outstanding Male Dancer in een Broadway Show.

In 2018 was hij in staat een jeugddroom te vervullen door te pronken met zijn tapdansvaardigheden om de rol te spelen die beroemd werd gemaakt door zijn jeugdheld, Gene Kelly, toen hij de rol van Don Lockwood speelde in het honderdjarige seizoen van de Muny productie van Singin' In The Rain.

Bleu vond het heerlijk om te kunnen schitteren in musicals waar hij opgroeide naar te luisteren, zoals Anything Goes en Kiss Me Kate.

En het is niet alleen het publiek dat hem opmerkt. Corbin werd uitgeroepen tot Entertainer of the Year 2018 op het Tremaine National Gala, een prijs die zijn werk in de dansindustrie eerde.

Laatst, in juli 2022, betrad Bleu het podium als Bert in een van Disney's meest geliefde musicals, Mary Poppins, en kreeg geweldige recensies. James Lindhorst van BroadwayWorld.com schreef: "Mr. Bleu vestigt zich als een legitieme zang- en dansleider. Zijn dans is elektrisch. Zijn energie en podiumpresentatie zijn aanstekelijk."

Corbin is het eerste lid van de originele cast van HSM die op Broadway verschijnt. En zijn rol in de franchise blijft nieuw publiek naar het theater trekken. Hij is verbaasd dat hij nog steeds regelmatig fans ontmoet die hem vertellen dat ze alleen naar een show zijn gekomen op basis van hun liefde voor Chad Danforth.

Fans vonden het geweldig dat Corbin de laatste tijd weer op HSMTMTS was en een overdreven versie van zichzelf speelde. Maar als dat voorbij is, weten ze waar ze hem kunnen vinden.

Hij komt op Broadway.

Aanbevolen: