Wie was Jason George voordat hij Dr. Ben Warren van 'Greys Anatomy' werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Jason George voordat hij Dr. Ben Warren van 'Greys Anatomy' werd?
Wie was Jason George voordat hij Dr. Ben Warren van 'Greys Anatomy' werd?
Anonim

Jason George is tegenwoordig gemakkelijk een van de meest herkenbare castleden in Grey's Anatomy. De acteur was er misschien niet toen de serie in 2005 begon, maar zijn vertolking van chirurg/brandweerman Ben Warren won in eerste instantie zeker de harten van de fans.

Om nog maar te zwijgen, iedereen hield van het idee dat Miranda Bailey (Chandra Wilson) een tweede kans op liefde kreeg. Dat gezegd hebbende, verkortte George uiteindelijk zijn schermtijd op Grey's toen hij speelde in de nieuwste spin-off van het medische drama Station 19.

Wat fans zich misschien niet realiseren, is dat George een doorgewinterde veteraan is die gewend is om met projecten te jongleren, of het nu voor televisie of films is (hoewel hij vooral bekend staat om zijn tv-werk).

Deze acteur heeft het tenslotte al jaren gedaan. Om nog maar te zwijgen, George is al lang gewend om met verschillende grote Hollywood-studio's te werken.

Inderdaad, dit is een Shondaland-ster die in de buurt is geweest.

Vroeger portretteerde Jason een badmeester, maar het was niet op 'Baywatch'

George begon al eind jaren 90 met acteren en gelukkig voor hem, de eerste rol die hij ooit kreeg, bracht hem tot een superster. Het optreden was de soap Sunset Beach geweest. Daar werd George gecast om badmeester Michael Bourne te spelen.

De acteur bleef in de show tot het in 1999 eindigde. Kort daarna begon George andere tv-optredens te boeken. Onder hen was een terugkerende rol in het populaire sci-fi drama Roswell.

Dat gezegd hebbende, dit is niet de rol uit het verleden waar je snel aan denkt als je aan George denkt.

Jason George speelde een beroemde brandweerman in deze populaire sitcom lang voor 'Station 19'

Misschien, buiten medeweten van de jongere fans van Station 19, had George al een brandweerman gespeeld lang voordat Shondaland zelfs zijn nieuwste Grey's spin-off bedacht.

Al in 2001 verscheen de acteur kort in de populaire sitcom Friends als 'de brandweerman'.

In de aflevering getiteld The One Where They're Up All Night, wordt Phoebe (Lisa Kudrow) ertoe gebracht te geloven dat zij verantwoordelijk was voor het starten van een schadelijke brand die uitbrak in het appartement dat ze deelde met Rachel (Jennifer Aniston).

Per slot van rekening, zoals het personage van George in de aflevering had opgemerkt, verwijderde ze (illegaal) het brandalarm bij hen thuis. Uiteindelijk komen fans er echter achter dat Rachel in feite de brand in het appartement heeft veroorzaakt.

Terwijl hij blijft schitteren in Station 19, blijft George met veel genegenheid terugkijken op zijn gastrol.

"Een van onze schrijvers houdt van die aflevering en kan het precies zeggen met de intonatie die Lisa Kudrow deed", merkte de acteur op tijdens een interview met TV Guide.

“Het brengt me letterlijk terug als een decennium, terwijl ik in lachen uitbarst wanneer ze het doet.”

En hoewel de crew van de show grote fans van Friends is, hebben ze er nog niet naar verwezen op Station 19. "Nee, nog niet", gaf de acteur toe.

“Behalve het feit dat ik rondloop in deze massale opkomst. Dat is wat ze het brandweerpak noemen en zo. Dus nee, we hebben het nog niet gedaan. Dat zou eigenlijk grappig zijn. Ik vraag me af of ze in een brandalarm gaat glippen. Dat zou grappig zijn. Dat zou grappig zijn.”

George zei ook dat het geweldig zou zijn als Kudrow in zijn huidige show zou verschijnen.

Lang voordat hij bij Shondaland kwam, was Jason George al een behoorlijke tv-ster

Na verschillende gastrollen te hebben gespeeld, boekte George snel genoeg zijn volgende reguliere optreden. Dat gezegd hebbende, toen hij voor het eerst de rol van advocaat Keith Bennett in het komische drama Eli Stone kreeg, werd de acteur alleen binnengehaald als terugkerende gastacteur.

Niet lang daarna kreeg George echter de verzekering dat de show grotere plannen voor hem had.

"Toen we dit seizoen voor het eerst begonnen met filmen, belde Marc Guggenheim, een van de uitvoerende producenten, me om me te verontschuldigen omdat ik de eerste paar afleveringen zo licht was", herinnerde de acteur zich tijdens een interview met The Virginian -Piloot.

“Hij zei: 'Uiteindelijk hebben we negen vaste klanten en iedereen bedienen is niet de gemakkelijkste zaak van de wereld.' Ik zei tegen hem: 'Ik snap het, ik begrijp het en ik vertrouw je. Ik vertrouw erop dat je voor me zorgt.'”

Dat gezegd hebbende, verzekerde Guggenheim ook dat het creatieve team achter de show hem "gedekt" heeft.

“En ik moet zeggen dat hij me meer dan recht deed”, voegde de acteur eraan toe. "Vanaf aflevering vijf begin je veel Keith te voelen." Tegen de tijd dat de show zijn tweede seizoen inging, was George al gepromoveerd tot een reguliere serie.

Kort daarna voegde George zich bij de cast van de ABC-fantasieserie Eastwick. Ondertussen werd de acteur gecast in Shondaland's andere medische drama Off the Map. Helaas werd de show na slechts één seizoen geannuleerd.

Jason George ging ook een aantal films maken

Hoewel het lijkt alsof George de voorkeur geeft aan televisie boven films, is het vermeldenswaard dat de acteur in de loop der jaren in een aantal films heeft gespeeld. Deze omvatten de rom-com Three Can Play That Game uit 2007, waarin George de hoofdrol speelde tegenover Vivica A. Fox.

In de loop der jaren speelde de acteur ook in films als The Box, Breaking In, Kidnap en Playing for Keeps, die pronkt met een cast met onder meer Gerard Butler, Jessica Biel, Dennis Quaid, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones en Judy Greer.

Ondertussen werd onthuld dat zowel Grey's Anatomy als Station 19 zijn vernieuwd voor respectievelijk hun 19e en zesde seizoen. Dat betekent dat fans zeker snel genoeg veel meer van Ben Warren kunnen verwachten (plus enkele lang vergeten personages die mogelijk terugkeren).

Aanbevolen: