Wie was Jerry Springer voordat hij de koning van de dagtelevisie werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Jerry Springer voordat hij de koning van de dagtelevisie werd?
Wie was Jerry Springer voordat hij de koning van de dagtelevisie werd?
Anonim

Veel entertainers maken de sprong van de showbusiness naar de politiek. Het is meer een natuurlijke verandering dan mensen denken. Toegegeven, ervaring is altijd een punt van zorg, maar er zijn parallellen tussen entertainer zijn en politicus zijn. Beide vereisen gestage zenuwen, vertrouwen en het vermogen om te presteren.

Maar sommigen gaan de tegenovergestelde route en schakelen over van mediawerk naar politiek werk, en een van die mensen was niemand minder dan dagpraatje-icoon Jerry Springer. Springer ging van een politicus uit Cincinnati naar de bekende naam die hij is dankzij The Jerry Springer Show. Maar hoe kwam hij daar? Hoe heb ik de sprong gemaakt van de gemeenteraad naar het begeleiden van baby-papa-drama?

8 Jerry Springer deed mee aan het congres in 1970 en verloor

Zijn eerste inval in de politiek vond plaats in 1968 toen hij adviseur werd voor Robert Kennedy's kandidaatstelling voor het presidentschap. Nadat Kennedy was vermoord, trad Springer in de wet als partner bij zijn firma Grinker, Sudman & Springer. Hij bleef bij het bedrijf tot 1985, maar terwijl hij daar was, begon hij zijn eerste politieke campagne in 1970 toen hij zich kandidaat stelde voor het congres. Springer verloor de verkiezingen, maar hij slaagde erin om 45% van de stemmen te halen terwijl hij als democraat actief was in een overwegend Republikeins district.

7 Toen liep hij voor de gemeenteraad in 1971 en won

Zijn eerste succesvolle politieke campagne kwam een jaar later, in 1971, toen hij werd gekozen in de gemeenteraad van Cincinnati, Ohio. Springer zou in 1974 verstrikt raken in een seksschandaal toen bekend werd dat Springer prostituees had ingehuurd voor seks. Hij werd gepakt omdat hij een van zijn dates met een persoonlijke cheque had betaald, waardoor het papieren spoor gemakkelijk terug te volgen was naar Springer. Je zou denken dat dit een einde zou maken aan de politieke carrière van Springer, maar hij stelde zich in 1975 opnieuw kandidaat voor de gemeenteraad en won in een aardverschuiving. Experts zeggen dat zijn eerlijkheid over het schandaal hem geliefd maakte bij het publiek.

6 Hij was burgemeester van Cincinnati in 1977

Voordat de wet werd gewijzigd in een rechtstreekse stemming, zou de gemeenteraad van Cincinnati een van de raadsleden als burgemeester kiezen. In 1977 koos de gemeenteraad Springer als burgemeester voor een periode van een jaar. Nee, dat is geen drukfout, de man die het meest smerige drama in Amerika op televisie overdag afhandelt, was ooit de burgemeester van Cincinnati, Ohio. Terwijl hij als burgemeester diende, pleitte Springer voor electorale hervormingen die het stemrecht in de stad zouden hebben uitgebreid en de gemeenteraad meer verantwoordelijk zouden maken voor het publiek.

5 Hij liep voor gouverneur van Ohio in 1982

In 1982 gooide Springer zijn hoed in de ring voor de Democratische nominatie voor de gouverneur van Ohio. Springer weigerde zijn oppositie het beste van hem te laten krijgen en gebruikte het verhaal van zijn schandaal als onderdeel van zijn campagneadvertenties, waarbij hij zei dat hij niet bang was om de waarheid te vertellen, zelfs als het pijn doet. Hoewel hij de kans van zijn tegenstander wegnam om het verhaal tegen hem te gebruiken, was het niet genoeg om te winnen. Springer verloor de nominatie en kwam op de 3e plaats.

4 Hij deed tegelijkertijd mediawerk

Terwijl Springer de politieke ladder beklom, kreeg hij ook werk als journalist en in de media. Tijdens zijn studie hield hij zich bezig met radio en politiek commentaar, wat hij zelfs als burgemeester bleef doen. Daarna werd hij een ingezeten politiek commentator voor WLWT, NBC's Cincinnati-filiaal. Hij bleef hun commentator tot 1993. Terwijl hij op het netwerk was, was hij een van Cincinnati's populairste nieuwslezers.

3 In 1991 kreeg hij zijn iconische talkshow

In 1991 debuteerde The Jerry Springer Show op WLWT volgens een format dat overeenkwam met vergelijkbare talkshows overdag als The Phil Donahue Show. Hoewel het al snel zou uitgroeien tot het trailerparkdrama waar het nu bekend om staat, begon het als een serieuze politieke commentaarshow. Originele gasten waren onder meer Oliver North, die het middelpunt was van het Iran-Contra-schandaal, en Jesse Jackson, de burgerrechtenleider en presidentskandidaat.

2 Hij is nu een televisie-instelling

Iedereen kent de rest van het verhaal, Springer werd al snel opgepikt voor nationale syndicatie en na verloop van tijd begon de show steeds meer buitensporige gasten te krijgen. Springer werd beroemd om zijn 'laatste gedachten' aan het einde van elke show en zijn afmeldingsregel: 'Zorg voor jezelf en voor elkaar'. Op zijn hoogtepunt trok zijn show bijna 10 miljoen kijkers per dag.

1 Hij keerde bijna terug naar de politiek in 2000, 2004 en 2018

Nadat hij de Democratische nominatie voor gouverneur verloor, zette Springer zijn politieke carrière op pauze om zich te concentreren op zijn journalistiek en media-aanwezigheid. Springer overwoog echter kort om in 2000 en 2004 terug te keren naar de politiek, nadenkend over een run voor de Amerikaanse senaat. Hij koos ervoor om beide keren niet te rennen om zich te concentreren op zijn show die miljoenen kijkers trok. Hij overwoog om in 2018 opnieuw gouverneur te worden, maar besloot vanwege zijn leeftijd dat niet te doen. Vandaag de dag blijft hij navigeren door een van de meest bizarre en verontrustende drama's in het land, en hij heeft een nettowaarde van $ 60 miljoen.

Aanbevolen: