Will Smith's carrière blijft een week na Oscar Slap uit elkaar vallen

Inhoudsopgave:

Will Smith's carrière blijft een week na Oscar Slap uit elkaar vallen
Will Smith's carrière blijft een week na Oscar Slap uit elkaar vallen
Anonim

Acteur en muzikant Will Smith is sinds zijn dagen in The Fresh Prince of Bel-Air een legende in de entertainmentindustrie. Fans waren verheugd hem een Golden Globe te zien winnen voor zijn rol als Richard Williams in King Richard. Hij was de favoriet om de 2022 Academy Award voor Beste Acteur te winnen en werd de vijfde Afro-Amerikaanse acteur die in die categorie won. Helaas is zijn prestatie niet wat mensen zich die avond herinneren.

Acteur Chris Rock betrad het podium van de show om een prijs uit te reiken, terwijl hij grappen maakte tegen een aantal beroemdheden. Een daarvan was gericht op Jada Pinkett Smith, waartegen de komiek zei: "Jada, ik hou van je, G. I. Jane 2, ik kan niet wachten om het te zien." Smith ging toen naar het podium, sloeg Rock, schreeuwde tegen hem en heeft sindsdien zijn hele carrière in gevaar gebracht.

Smith verontschuldigde zich voor zijn acties op sociale media, gaf de redenering erachter en kondigde aan dat hij ontslag zou nemen bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Hoewel zijn beslissingen de beste lijken, is zijn carrière nog steeds beschadigd en verliest hij de steun van fans en verschillende leden van de entertainmentindustrie.

Sociale media hebben zich tegen Smith gekeerd

Als er controverse ontstaat voor één beroemdheid in het algemeen, snuffelen gebruikers van sociale media graag rond in alle berichten van de ster van de afgelopen jaren. Dit keer was het niet anders. In een video uit 2020 is Smith in een wetsuit te zien, met in het voorbeeld de woorden: "Is het oké om haaien in het gezicht te slaan?" De laatste opmerkingen van de afgelopen dagen gaan over zijn acties jegens Rock, met een commentator die zegt: "Nee, maar je kunt mannen blijkbaar slaan zonder repercussies. Privilege."

De meeste opmerkingen die hij ontving op een Instagram-bericht van hem en zijn vrouw waren ook hatelijk, waarbij verschillende mensen zeiden dat ze het respect voor de acteur verloren hebben. Sommigen begonnen zich zowel op hem als op Jada te richten, waaronder iemand die opmerkte: "Om een vrouw die je in de publieke belangstelling niet respecteert, heb je een andere zwarte succesvolle man geslagen voor een grap … ben je geen komiek?????"

Naast Instagram heeft de Bad Boys-acteur miljoenen haatreacties ontvangen op Facebook en Twitter. Er zijn ook verschillende verhalen gepubliceerd door media die beroemdheden bespreken die teleurgesteld zijn in de acties van Smith. Vanaf deze publicatie heeft Rock wereldwijd steun gekregen en heeft hij ook een piek gehad in de kaartverkoop voor comedy-tours.

De entertainmentindustrie neemt ook afstand van hem

A-list acteurs zoals Smith hebben gemiddeld 3-4 films in ontwikkeling of filmen. Na de klap hebben Netflix en Sony echter afstand gehouden. De Netflix-film Fast and Loose liep vertraging op nadat de regisseur de film verliet. Sinds de acties van de acteur bij de prijsuitreiking heeft Netflix besloten de film helemaal op de plank te houden. Ze hebben nog geen commentaar gegeven op hun beslissing.

Sony was ook bezig met de ontwikkeling van Bad Boys 4 en volgens The Hollywood Reporter ontving hij voorafgaand aan de ceremonie 40 pagina's van het script. Ook dit project wordt tot nader order on hold gezet. De acteur heeft momenteel slechts één film in ontwikkeling en het is de bedoeling dat deze later dit jaar op Apple+ uitkomt. Een trailer voor de film zal op een later tijdstip worden uitgebracht.

Vanwege zijn ontslag kan Smith niet stemmen op de Oscars van volgend jaar of deelnemen aan andere Academy-evenementen. Het is onwaarschijnlijk dat hij volgend jaar de ceremonie mag bijwonen, of op zijn minst de prijs voor Beste Actrice mag uitreiken. Hij zal echter waarschijnlijk zijn Oscar behouden. Rock bleef overal steun krijgen van fans en beroemdheden en gaf aan media toe dat Smith geen contact met hem heeft opgenomen om zich buiten de sociale media bij hem te verontschuldigen.

Aanbevolen: