That '70s Show: de 15 beste (en 10 slechtste) afleveringen aller tijden

Inhoudsopgave:

That '70s Show: de 15 beste (en 10 slechtste) afleveringen aller tijden
That '70s Show: de 15 beste (en 10 slechtste) afleveringen aller tijden
Anonim

Terugkijkend, net als de serie zelf deed in de jaren zeventig, was That '70s Show een van de laatste grote traditionele sitcoms 'gefilmd voor een live studiopubliek' van de jaren negentig. Voor een generatie kinderen uit de jaren 90 was het vertederend om een stel kinderen uit de jaren 70 te zien rondhangen en allerlei kattenkwaad uithalen. Ze waren net als wij, hoewel ze in werkelijkheid allemaal oud genoeg zouden zijn om nu onze ouders te zijn. Maar de show wordt nog steeds als baanbrekend beschouwd. Het bevatte kinderen die kinderen waren en het gebruik van de substantie niet vergoelijkten. Maar ze hebben ook de beproevingen en beproevingen van het tienerleven doorstaan, daten en gewoon opgroeien in het algemeen.

Nee, het was niet de eerste show die veel van deze problemen aanpakte. Maar de serie was zeer succesvol in het altijd behouden van het komische karakter. Het voelde nooit te zwaar, maar het was altijd leuk om naar te kijken. Er is niet veel meer dat je zou willen van een dwaze sitcom. Na acht seizoenen kwam de show in de jaren tachtig over en stopte na 200 afleveringen. Hoeveel afleveringen herinner je je met plezier? Op hoeveel wissel je van kanaal? Alleen omdat het een goede show was, wil nog niet zeggen dat elke aflevering goud was. Hier zijn die show uit de jaren 70: de 15 beste (en 10 slechtste) afleveringen aller tijden.

25 Slechtste – Die finale uit de jaren 70

Afbeelding
Afbeelding

Red en Kitty maken zich klaar om te verhuizen, maar aarzelen om Point Place te verlaten. Met nog één aflevering te gaan, besluiten de schrijvers van de show om het meest lui te doen wat ze konden. De bende ha alt herinneringen op aan hun dierbaarste herinneringen in een Clip Show.

Sinds oudejaarsavond en de laatste aflevering komt Kelso terug om (opnieuw) van de watertoren te duiken. Ondertussen keert Eric ook terug, maar we hebben een groot deel van de show doorgebracht zonder hem te zien en Donna erover te laten mopperen.

24 Best – Die musical uit de jaren 70

Afbeelding
Afbeelding

Met muziek van klassieke 70's bands zoals The Turtles, Nazareth en The Carpenters; om nog maar te zwijgen van een gast van Roger D altry - Die musical uit de jaren 70 was een geweldige manier om de 100th aflevering van de show te vieren.

Het is een beetje oubollig om te zien hoe Fez zich klaarmaakt voor zijn recital en zich afvragen waar al zijn vrienden zijn (uiteraard op muzikale nummers). Maar kijken naar de bende zingen en dansen is aanstekelijk en een van de leukste afleveringen van de show.

23 Best – Het is een geweldig leven

Afbeelding
Afbeelding

De redenen waarom Donna en Eric uit elkaar gingen, waren dwaas, zelfs voor tv-normen. Veel van de afleveringen daarna die voornamelijk over het probleem gingen, waren niet zo geweldig, maar er waren nog steeds een paar goede!

De allereerste aflevering na de fall-out was Its A Wonderful Life. Ondanks dat hij degene is die moet afzeggen, zit Eric in zijn kamer te mopperen en zou hij willen dat hij Donna in de eerste plaats nooit had gekust. De trope-achtige premisse maakte plaats voor een hilarische blik in de alternatieve toekomst van al onze helden - de beste zijn ZZ Top / Biker Hyde en Miami Vice Fez.

22 Slechtste – Houd jezelf in leven

Afbeelding
Afbeelding

Gezien de complete en epische neergang van het achtste seizoen, zou je waarschijnlijk de slechtste kant van deze lijst kunnen vullen met alleen afleveringen van het laatste seizoen. Maar "Keep Yourself Alive" zou bovenaan de lijst moeten staan.

Om de een of andere reden denkt Fez dat het een goed idee zou zijn om Kitty's trouwring uit een rijdende auto te hijsen. Red beschuldigt de groep van het proberen te vinden en Bobs laat de kat uit de zak en vertelt Kitty dat de ring om te beginnen maar $ 65 kostte. Veel shows hebben een aantal belachelijke verhaallijnen in hun laatste seizoen (meer dan normaal). Rood is een echte goedkope? Weet Bob ervan? Beide gewoon slecht.

21 Beste – Garageverkoop

Afbeelding
Afbeelding

Als iemand praat over een aantal van hun favoriete That 70's Show, staat dit meestal bovenaan de lijst. In de première van het tweede seizoen, "Garage Sale", besluiten The Formans om een garage sale te houden. Hyde woont nu officieel bij de familie en hij wil zijn "speciale" brownies maken om te verkopen.

Natuurlijk ha alt hij de batches door elkaar en de volwassenen eindigen met het eten van de edibles. Red, die aangeschoten is buiten rationeel denken, verkoopt Erics auto en kan zich niet herinneren aan wie hij hem heeft verkocht. Ondertussen is Kelso jaloers op Fez, die flirt met Jackie nadat de pop haar met Laurie heeft bedrogen.

20 Slechtste – Pure hartaanval

Afbeelding
Afbeelding

Fez besluit geen speler meer te zijn en zich te settelen…wanneer was Fez de man van een vrouw?! De man had de hele show zo'n twee vriendinnen! Nog flagranter… sinds de tweede keer dat ze Fez ontmoette, was Jackie min of meer door het kind geschrokken. Plotseling (re: omdat zowel Hyde als Kelso haar hebben afgewezen), besluit ze dat ze gevoelens heeft voor Fez.

Ander nieuws: Red besluit een receptventer te worden en vraagt Hyde hem te helpen zijn medicijnen te verkopen. Ja, dit is een van de laatste afleveringen van de serie.

19 Best – Een nieuwe hoop

Afbeelding
Afbeelding

Eric Forman (en bij uitbreiding de show) is nooit terugdeinzen voor zijn liefde voor Star Wars. Waarom geen parodie op het origineel? Nog grappiger was het feit dat sommige grappen gebaseerd waren op het feit dat Empire en Jedi nog niet uit waren - natuurlijk is Leia verliefd op Luke.

De rest van de aflevering draaide om een oude vijand die terugkeerde naar de stad en die duidelijk probeerde om met Donna in contact te komen, ook al leek ze zich niet bewust. Erger nog, de vader van het kind opende de fabriek en gaf Red een baan, alleen om de fabriek over een paar maanden te sluiten. Geen wonder dat Forman de kleine troep eruit sloeg.

18 Best – Reefer Madness

Afbeelding
Afbeelding

Wat krijg je als je een oude film die het gebruik van middelen moest ontmoedigen, kruist met een show die graag kinderen in 'de cirkel' laat zien en filmparodieën? Je krijgt Reefer Madness, een van de grappigste afleveringen van That 70's Show.

Nadat Red ontdekt dat Hyde rookt, zet hij hem het huis uit en Eric geeft toe dat hij dat ook doet. Dit laat Red geen andere keuze dan strenger te worden en een rookmelder in de kelder te plaatsen. Het blijkt dat Bob en Midge ook meedoen, ook al liet Bob haar dat niet toegeven.

17 Slechtste – Leuk Het

Afbeelding
Afbeelding

Het gebeurde eindelijk - na bijna acht jaar raakte de groep het eindelijk zat om in Erics kelder rond te hangen, misschien had het te maken met het feit dat Eric er niet was? Randy stelt in ieder geval voor om uit te gaan. Ze stelen de mascotte voor Fatso Burger.

Een interessant uitgangspunt, maar de hele beproeving werd zuur toen Kitty om de een of andere reden een speciale band had met de clown. Behalve kijken naar Bob die op het punt staat te vechten tegen een mascotte van een nep-porseleinen hamburgertent, stinkt de aflevering.

16 Beste – De goede zoon

Afbeelding
Afbeelding

Bad boy delinquent met een hart van goud, Steven Hyde trekt officieel in bij de Formans. Maar in plaats van de onruststoker te zijn die Eric, Kelso en Fez kennen en liefhebben, is hij Red en Kitty oprecht dankbaar dat ze hem hebben laten blijven. Stel je voor?!

Eric begrijpt niet waarom Hyde zo behulpzaam is in huis en nu voelt hij zich tot iets stoms gedreven. Hij stuitert een bowlingbal van de bank en in de tv met het onverwachte resultaat (althans voor Eric), dat het ding kapot gaat; en Hyde probeert NOG STEEDS de schuld op zich te nemen.

15 Slechtste – Zondag, Bloedige Zondag

Afbeelding
Afbeelding

De vroege seizoenen van de show hadden een paar gastbeurten van epische jaren 70 proporties - "Mrs. C, "zelf, Marion Ross. Maar in plaats van een versie van haar sympathieke personage uit Happy Days te spelen, speelde Ross oma Forman. Red's moeder was, zoals je zou verwachten, niet de aardigste moeder.

Bernice maakte haar debuut in Sunday, Bloody Sunday. In plaats van vertederend te zijn, was ze aanmatigend en gemeen. Ze slaagde erin iedereen bij haar uit te schakelen. Behalve Fez, die het niet erg vond om over de voeten van de oude heks te wrijven.

14 Beste – Hyde’s verjaardag

Afbeelding
Afbeelding

Die show uit de jaren 70 heeft nooit een 'heel speciale aflevering' gehad, maar ze hebben in de loop der jaren in verschillende afleveringen momenten gevonden om sterke verbindingen te leggen. Een van die afleveringen was Hyde's Birthday van seizoen vier. De groep maakt zich op voor een knaller, maar Hyde doet zijn best om er niets om te geven.

Het is allemaal omdat hij dacht dat Red hem eruit schopte toen hij 18 werd. Maar na een hart tot hart met Red, kwamen we er allemaal achter dat de Forman's hem in huis namen, zodat hij niet zou eindigen zoals de rest van de mannen in zijn familie. De show had zelden ontroerende momenten, maar als ze dat deden, knoopten ze meestal een instantklassieker dicht.

13 Beste – Klassefoto

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer en hoe heeft iedereen elkaar ontmoet? Op weg om hun klasfoto's te laten maken, ha alt de groep herinneringen op over alles van toen Donna Eric ontmoette (hem sloeg), Little Jackie en Kelso die dokter speelde, en toen Eric Hyde ontmoette (hij bracht Steven in de problemen).

Seizoen vier's Class Picture was een van de zeldzame gevallen waarin een sitcom terugv alt in een clipshow - maar de clips zijn allemaal gloednieuw. Dat zorgde voor een klassieke aflevering waarin ik zelfs de eerste cirkel van jonge jongens had.

12 Slechtste – Onder de voet vertrapt

Afbeelding
Afbeelding

Zoals veel sitcoms, zijn veel van de gesprekken per aflevering over het algemeen hetzelfde of op zijn minst hetzelfde formaat. In Trampled Under Foot van seizoen vijf geeft de groep toe dat ze er niets nieuws meer over te vertellen hebben.

Tijd om een nieuw castlid binnen te halen! Gelukkig was het alleen voor de aflevering, maar Samm Levine speelde een gastrol als enge jongen, Lance Crawford; met wie Kitty de kinderen dwingt om mee te spelen. We hebben in ieder geval een glimp opgevangen van de kamer van Fez, die net opnieuw is geverfd door Eric.

11 Best – Naar Californië gaan

Afbeelding
Afbeelding

Hoe ver zou je gaan om het meisje van je dromen terug te krijgen nadat je haar had afgewezen omdat je niet haar tweede keus wilde zijn? Als je Eric Forman je realiseert wat een sukkel je bent, de beslissing van je ouders trotseert, ga dan naar Californië om haar naar huis te brengen.

De première van seizoen vijf, Going To California, kenmerkte de gedenkwaardige reünie van Eric en Donna. Maar nog belangrijker, de vaak gesuggereerde relatie tussen Hyde en Jackie begon echt vorm te krijgen.

10 Slechtste – Het huis verlaten is niet makkelijk

Afbeelding
Afbeelding

Fez, het vreemdste kind van de show, smachtte al sinds de allereerste afleveringen naar Jackie. Dus wanneer Jackie zich eindelijk realiseert dat ook zij Fez leuk vindt (wie weet waarom), wijst hij haar af, omdat hij voor niemand de tweede viool wil spelen. Hij moet haar zelfs kalmeren, want telkens als hij werd afgewezen, nam hij het in natura op.

Ondertussen besluit Donna om een einde te maken aan Randy, wat het enige goede was dat gebeurde in de voorlaatste aflevering van de show.

9 Best – Oma's [overleden]

Afbeelding
Afbeelding

In haar derde en laatste optreden van de show (toepasselijk getiteld) stierf Bernice Forman. Ze stierf vlak nadat Eric zijn grootmoeder had getuchtigd en zei: "Het zou je niet doden om aardig te zijn." Het was duidelijk dat het zou en deed. We krijgen ook een glimp van de broers van Red.

De aflevering heeft veel baht, maar het zijn de slotmomenten van de afleveringen die ervoor zorgen dat het niet alleen een goede aflevering van de show wordt, maar ook een van de klassieke sitcom-afleveringen aller tijden. Steely-gereserveerd Red breekt niet in, maar hij ha alt herinneringen op met Eric over zijn moeder die de eerste persoon was die hem 'Red' noemde. Hij lacht ook enorm om hoe ze stierf en Eric's pech.

8 Best – Magische Bus

Afbeelding
Afbeelding

Red is nog steeds aan het herstellen van zijn hartaanval. Fez wordt wakker met een kater en in een jurk. Maar wat echt belangrijk is, is dat het Erics verjaardag is. Ook al verwacht hij het gebruikelijke Kitty-verrassingsfeest. Maar ze kijkt uit naar de eerste keer sinds zijn hartaanval met Red.

Eric moet nog een laatste verontwaardiging ondergaan en Donna naar het busstation brengen zodat ze naar Madison kan gaan. Maar terwijl de bus vertrekt, krijgt Eric het beste cadeau waar hij op kon hopen. Donna staat er niet op.

7 Slechtste – Donna’s verhaal

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer iemand, zelfs op tv, uit elkaar gaat, is er altijd haar kant van het verhaal, zijn kant van het verhaal; en ergens tussenin is wat er echt is gebeurd. Op That 70's Show werd dit letterlijk en letterlijk weergegeven in Donna's Story.

Donna besloot haar ziel bloot te leggen over de breuk in de schoolkrant. Eric wordt boos en schrijft zijn eigen verslag van wat er is gebeurd. Maar in plaats van Eric uit te leggen dat er een deel twee komt dat haar ex in een goed daglicht zou stellen, koos ze ervoor om door te gaan met het stomme argument.

6 Best – Die worstelshow

Afbeelding
Afbeelding

Kitty wordt het zat om te zien dat Red en Eric helemaal niet met elkaar overweg kunnen. Als de bende kaartjes krijgt voor de grote worstelshow, gaat Red mee. Op het hoogtepunt van het echte Attitude-tijdperk van de WWE kwamen sterren als de Hardy Boys en Ken Shamrock naar Point Place.

Maar de beste gastrol van deze aflevering was de huidige grootste actiester ter wereld, Dwayne Johnson. Toen was hij de meest opwindende man in sportvermaak, The Rock. Alle andere worstelaars speelden gewoon niet nader genoemde worstelaars. Maar de Grote speelde zijn vader, destijds zelf een worstelaar - Soul Man Rocky Johnson.

Aanbevolen: