Waar is 'The Tinder Swindler' Simon Leviev nu?

Inhoudsopgave:

Waar is 'The Tinder Swindler' Simon Leviev nu?
Waar is 'The Tinder Swindler' Simon Leviev nu?
Anonim

Netflix trapte 2022 af met schokkende documentaires zoals de recente docu-film The Tinder Swindler. Het volgt het verhaal van drie vrouwen die werden misleid om oplichter Simon Leviev in totaal $ 10 miljoen uit te lenen. Geboren als Shimon Hayut, lokte de oplichter vrouwen op Tinder door zich voor te doen als de "Prince of Diamonds" en zoon van de Russisch-Israëlische miljardair en diamantmagnaat Lev Leviev.

De Levievs bevestigden later dat ze op geen enkele manier familie zijn van de veroordeelde fraudeur. Toch handhaaft Hayut zijn onschuld zoals Anna Delvey AKA Anna Sorokin, de nep-Duitse erfgename die wordt geportretteerd in Shonda Rhimes' nieuwe Netflix-show Inventing Anna. Maar in tegenstelling tot zijn mede-oplichter, was Hayut in staat om uit de gevangenis te komen en kan hij nu weer een goed leven leiden. Hier is hoe dat gebeurde.

Waarom zit Simon Leviev niet in de gevangenis?

In juni 2019, vier maanden nadat het bombshell-artikel "The Tinder Swindler" was gepubliceerd, werd Hayut in Griekenland gearresteerd wegens het gebruik van een vals paspoort. Zijn slachtoffers Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm en Ayleen Charlotte hadden hun krachten gebundeld om het artikel naar buiten te brengen en hem te arresteren. In oktober werd Hayut uitgeleverd aan Israël, waar hij alleen werd aangeklaagd voor zijn lokale overtredingen. Vervolgens werd hij door de rechtbank van Tel Aviv veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.

In 2020, na het uitzitten van vijf maanden van zijn straf, werd Hayut vrijgelaten via een programma om het risico op overdracht van COVID onder gevangenen te minimaliseren. "Ik was in shock door de beslissing om hem vrij te laten. Ik ben erg teleurgesteld in het [Israëlische] rechtssysteem, dat zo'n man strafvermindering geeft", vertelde Sjoholm aan Channel 12 News."Hij bedroog mensen en verliet de gevangenis na vijf maanden? Ben je gek geworden in Israël? Hoe kun je zo'n man vertrouwen, die twee keer uit Israël is ontsnapt? Een man die vrouwen in Europa heeft bedrogen en opgelicht voor honderdduizenden euro's. Waar is de gerechtigheid?"

Is Simon Leviev nog steeds op Tinder?

Er waren berichten dat Hayut nog steeds op Tinder was na de release van de documentaire. Het bedrijf bevestigde echter dat ze hem permanent hadden verbannen uit de app voordat de film in première ging. "In de aanloop naar de release van de documentaire hebben we aanvullend intern onderzoek gedaan en kunnen we bevestigen dat Simon Leviev onder geen van zijn bekende aliassen actief is op Tinder", aldus een woordvoerder van Tinder. Hayut is ook verbannen uit andere dating-apps onder Tinder's moederbedrijf Match Inc., waaronder Match.com, OkCupid, Hinge, PlentyOfFish.

Toch blijft Hayut actief op sociale media. Hij lijkt nog steeds het goede leven te leiden met foto's van hem aan boord van privéjets, het besturen van sportauto's en het kopen van luxe artikelen. Hij verwijderde zijn Instagram-account na de reactie van de documentaire. Hij schreef op zijn laatste Verhaal: Bedankt voor al je steun. Ik zal mijn kant van het verhaal de komende dagen delen wanneer ik de beste en meest respectvolle manier heb gevonden om het te vertellen, zowel aan de betrokken partijen als aan mezelf Houd tot die tijd een open geest en hart.' Sommige internetspeurneuzen hebben ook zijn TikTok gevonden waar hij naar verluidt dezelfde uitbundige lifestyle-inhoud plaatst.

Hoe is Simon Leviev tegenwoordig rijk?

Dit is gewoon het grootste mysterie hier. Maar de beste verklaring zou Hayuts 'nieuwe onderneming' zijn om tegen betaling zakelijk advies te geven. Zijn website is niet langer beschikbaar, maar volgens nieuwszenders organiseert hij zakelijke seminars die $ 311 per ticket kosten. De site beweerde zelfs dat hij "het helemaal alleen heeft gemaakt" om een "rijke zakenman" te worden. Zijn liefdesleven is ook niet saai geweest na het hele fiasco.

De 31-jarige werd gespot op mooie dates met Vogue-model Kate Konlin, die beweert dat hij "de beste man" is die ze ooit heeft gekend. De twee hebben elkaar blijkbaar ontmoet op Instagram. "Hij verborg niets voor mij, het was belangrijk voor hem dat ik vanaf het begin alles over hem wist", zei het model over Hayut in een interview met het Israëlische tijdschrift Mako in juli 2021. Konlin verdedigde zelfs de fraudeur.

"De bedragen die ze zeiden dat hij gestoken had, waren gelijk aan de cadeaus die hij me zaterdag kocht", zei ze over het verhaal van de slachtoffers. "Het is absurd, waarom zou hij een meisje van tienduizenden nemen als hij routinematig zo'n bedrag uitgeeft? Het slaat nergens op." Ze is ook van mening dat Hayut legitiem geld verdient met zijn zakelijke ondernemingen. Maar in een recent e-mailinterview met Radar Online, onthulde Konlin dat ze uit elkaar waren gegaan vanwege hun 'drukke schema's'.

Aanbevolen: