Twitter heeft geen sympathie voor slachtoffers van 'Tinder Swindler

Inhoudsopgave:

Twitter heeft geen sympathie voor slachtoffers van 'Tinder Swindler
Twitter heeft geen sympathie voor slachtoffers van 'Tinder Swindler
Anonim

The Tinder Swindler is tot nu toe een van de meest schokkende Netflix-documentaires van 2022 geworden, waarin de uitgebreide oplichting van Shimon Hayut wordt beschreven, die met vrouwen op Tinder sprak terwijl hij zich voordeed als miljardair en de zoon van een diamantmagnaat.

Zijn slachtoffers dachten dat zijn naam Simon Leviev was en werden door de Tinder Swindler misleid door te denken dat ze een serieuze relatie hadden met de oplichter terwijl hij honderden en duizenden dollars van hen oplichtte.

De Tinder Swindler, Shimon Hayut alias Simon Leviev, gekleed in een geruit hemd met sigaar in een buitenrestaurant
De Tinder Swindler, Shimon Hayut alias Simon Leviev, gekleed in een geruit hemd met sigaar in een buitenrestaurant

De documentaire die zijn harteloze acties beschrijft, interviewt de vrouwen die getroffen zijn door Shimon en toont de slimme en moedige manier waarop deze vrouwen hun eigen rug hebben gekregen, waarbij één met succes een deel van haar geld terugkrijgt door te doen alsof ze Shimon steunt terwijl ze verkoopt zijn merkkleding.

Maar de zaak heeft een verschil in mening aan het licht gebracht tussen de mening van het publiek over Shimon en Anna, een andere beroemde oplichter.

'The Tinder Swindler' heeft veel gemeen met 'Inventing Anna'

Wat het meest werd verwacht van de documentaire 'Tinder Swindler', was dat kijkers sympathie en bewondering voelden voor de betrokken vrouwen. Toch hebben de zaken een onaangenaam verrassende wending genomen, aangezien veel kijkers naar Twitter zijn gegaan om hun negatieve mening te uiten over de vrouwen die getroffen zijn door Hayut. Dat heeft op zijn beurt een broodnodige discussie op gang gebracht over de behandeling van slachtoffers van dergelijke oplichting.

Over oplichters gesproken, er moet meer aandacht worden besteed aan de behandeling van een andere nep-erfgename die Netflix onlangs in de schijnwerpers heeft gezet. Anna Sorokin, die mensen, hotels, banken en restaurants oplichtte, heeft $ 320.000 betaald om haar verhaal in een serie te laten veranderen.

Julia Garner speelt Anna Delvey (Anna Sorokin) in Inventing Anna
Julia Garner speelt Anna Delvey (Anna Sorokin) in Inventing Anna

De perceptie die 'Anna uitvinden' geeft van Anna Sorokin, die heel erg 'deed alsof totdat ze het maakte', creëert een verontrustende vergelijking met Shimon Hayut die zijn leven in dezelfde geest leefde en een manier vond om te doen alsof een miljardair zijn om vertrouwen en geld te winnen, zodat hij kon zijn wat hij deed alsof hij was - rijk.

Twitter veroordeelt Anna terwijl ze de Tindler Swindler prijst

Beide zijn oplichters die levens hebben verwoest en onherstelbare verwoesting hebben veroorzaakt in hun kielzog, en toch zijn sommige kijkers naar Twitter gegaan om te laten zien dat ze het punt volledig hebben gemist toen ze de slachtoffers van de Tinder Swindler in elkaar sloegen.

Kijkers van beide shows hadden veel te zeggen toen The Independent een artikel publiceerde over de slechte behandeling van slachtoffers van romantische oplichting, waarbij ze erop wezen dat de slachtoffers van de ene oplichter met meer minachting werden behandeld dan de andere.

"Inventing Anna daarentegen lijkt soms 'te kopen in deze Robin Hood-zelfmythologisering', waarbij Sorokin bijna wordt aangekondigd als een held voor het oplichten van banken, hotels en de elite van New York om te leven als een socialite, " schreef Kate Ng voor The Independent.

Kate Ng citeerde ook enkele van de wrede opmerkingen die mensen hebben gedeeld met betrekking tot de slachtoffers van Tinder Swindler, en deelde dat ene Twitter-gebruiker zei: "The Tinder Swindler laat gewoon zien hoe dom vrouwen worden als ze verliefd worden."

"Wie neemt in godsnaam $ 100.000 aan leningen op voor een man met wie je alle drie de dagen hebt doorgebracht? Je hebt het verdiend." Zei een andere Twitter-gebruiker.

Slachtoffers van de Tindler Swinder zijn beschaamd

Verschillende mensen gingen naar Twitter om de vrouwen te bekritiseren die het slachtoffer waren van de Tinder Swindler, sommige opmerkingen rechtvaardigden bijna hun slechte behandeling van zowel de media, kijkers van de show als Shimon Hayut zelf.

Een Twitter-gebruiker wees er bijvoorbeeld op dat de reden voor het contrast in de manier waarop deze twee slachtoffers van oplichters werden behandeld logisch is, door te zeggen dat "mensen duidelijk anders zullen reageren op iemand die willekeurige mensen uit de arbeidersklasse oplicht iemand die rijke mensen en bedrijven oplicht."

"Er is een enorm verschil tussen deze twee en ik ben het ermee eens dat iedereen die door deze man werd opgelicht, zelf op zoek was naar geld", zei een andere persoon op Twitter. "En, Anna, nou, dat vergt enige vaardigheid om [expletive] over deze zogenaamde 'experts' te halen. Het heet entertainment, daarom is het op tv."

"Banken oplichten is grappig", zei een andere Twitter-gebruiker. "Al je geld aan een sukkel geven is gewoon triest."

"Omdat het oplichten van banken is wat we doen als ze ons jarenlang hebben opgelicht", zei een andere gebruiker, slechts een van de vele stemmen die denken dat er een groot verschil is tussen Anna Sorokin en Shimon Hayut.

De consensus op Twitter laat zien dat kijkers geloven dat de misdaden van Shimon erger zijn dan die van Anna, maar dat zijn slachtoffers niet zo 'dom' hadden moeten zijn om voor zo'n 'duidelijke zwendel' te vallen.

De echte Anna Delvey naast Julia Garner als Anna Delvey in 'Inventing Anna&39
De echte Anna Delvey naast Julia Garner als Anna Delvey in 'Inventing Anna&39

Hoewel verschillende mensen het niet eens waren met de punten in het artikel geschreven door Kate Ng, had ze in één ding gelijk: slachtoffers van romantische oplichting worden slecht behandeld. Maar als iemand steun wil vinden en niet het slachtoffer of getrolld wil worden, is Twitter nooit de plek geweest om veiligheid en vriendelijkheid van vreemden te vinden.

Eén ding is hier zeker; de slachtoffers van oplichters verdienen veel meer sympathie dan wat ze krijgen, maar Twitter is niet de plek om het te vinden!

Aanbevolen: