De waarheid over de zwangerschap van Oprah Winfrey op 14-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

De waarheid over de zwangerschap van Oprah Winfrey op 14-jarige leeftijd
De waarheid over de zwangerschap van Oprah Winfrey op 14-jarige leeftijd
Anonim

Ondanks de poging van fans om Oprah Winfrey te annuleren vanwege 'schadelijke' interviews, zal ze altijd de go-to zijn van publieke figuren die hun schandalen en persoonlijke uitdagingen recht willen zetten. Britney Spears zinspeelde zelfs op een interview met Winfrey om te praten over haar familie die "in de gevangenis zou moeten zitten".

Meer beroemdheden, zoals Adele, zijn ook naar Winfrey's show gekomen na dat geweldige interview met Meghan Markle en Prince Harry Maar de presentator zelf is geen onbekende voor dergelijke tragedies die in haar programma worden onthuld. Op 14-jarige leeftijd beviel Winfrey van een baby en "had nooit het gevoel dat het van haar was". De selfmade miljardair beschreef het als de "meest traumatische" tijd in haar vroege leven.

Waarom verborg Oprah Winfrey haar tienerzwangerschap?

Winfrey verborg haar zwangerschap zeven maanden totdat ze een vroeggeboorte kreeg. "Ik schaamde me zo. Ik verborg de zwangerschap tot mijn gezwollen enkels en buik me verraadden", zei ze in haar programma Life Class. Haar onthechting bracht haar er ook toe de baby te houden. "Ik heb die baby gered omdat ik zo gedissocieerd was en nog steeds zo'n dissociatie voel. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het mijn baby was", bekende ze. Die schaamte en onthechting leidden ook tot donkere ervaringen in haar leven.

"Het verbergen van dat geheim en het dragen van die schaamte blokkeerde me op zoveel manieren dat ik me herinner dat ik naar het huis van bewaring werd gebracht toen mijn moeder me op 14-jarige leeftijd het huis uit zou zetten", herinnert ze zich. "De ervaring was de meest emotionele, verwarrende, traumatische van mijn jonge leven." De zwangerschap was ook het gevolg van misbruik door haar familieleden, al op negenjarige leeftijd.

Op een gegeven moment gaf Winfrey zichzelf de schuld. "Ik word nu voor de rest van mijn leven een 'slecht meisje' genoemd, omdat ik op deze plek zal worden geplaatst", zei ze over het gaan naar het huis van bewaring. "Ik weet niet eens hoe dit mij is overkomen dat ik op een plek zit voor slechte meisjes, omdat ik niet het gevoel had dat ik een slechte meid was." Gelukkig kregen zij en haar moeder Vernita Lee te horen dat er daar geen ruimte meer voor haar was.

Oprah Winfrey's tienerzwangerschap werd haar reddende genade

Nadat ze het huis van bewaring had vermeden, ging Winfrey bij haar vader Vernon Winfrey wonen. Vanaf dat moment begon de prijswinnaar van Cecil B. DeMille het gevoel te krijgen dat ze een tweede kans in het leven kreeg. "Vanaf dat moment had ik het gevoel dat ik op de een of andere manier gered was, dat iemand daarboven herkende dat ik geen slecht meisje was," herinnerde ze zich. "En hier kreeg ik nog een kans, en nadat ik op 14-jarige leeftijd bevallen was van een kind waarvan ik niet eens wist hoe dit mij destijds is overkomen."

Winfrey had het moeilijk om de dood van haar premature baby te verwerken. Haar vader vertelde haar echter dat ze uit moest kijken naar haar toekomst. "Toen dat kind stierf, zei mijn vader tegen me: 'Dit is je tweede kans. Dit is je kans om dit moment te beëindigen en iets van je leven te maken'", zei ze. "Ik nam die kans en begreep voor mezelf dat ik nu beter weet, zodat ik het beter kan doen."

Hoe werd de tienerzwangerschap van Oprah Winfrey later naar de pers gelekt?

Toen Winfrey een beroemde presentator van een talkshow werd, begon het geheim haar weer te achtervolgen. Uiteindelijk kwam de hele wereld erachter. Een publicatie had haar halfzus Patricia Lloyd betaald - die ze beschreef als een "drugsafhankelijk, diep gestoord persoon". - om het verhaal te verspreiden. Winfrey was bang dat het haar carrière zou ruïneren. "Ik droeg het geheim naar mijn toekomst, altijd bang dat als iemand zou ontdekken wat er was gebeurd, ook zij mij uit hun leven zouden verdrijven", zei ze.

The Path Made Clear-auteur herinnerde zich dat het een deprimerende tijd voor haar was. "Ik ging naar mijn bed en huilde drie dagen lang. Ik voelde me er kapot van. Gewond. Verraden. Hoe kon deze persoon me dit aandoen", zei ze over de beproeving. "Ik herinner me dat (vriend) Stedman (Graham) die zondagmiddag de slaapkamer binnenkwam, de kamer verduisterd door de gesloten gordijnen. Terwijl hij voor me stond, eruitziend alsof hij ook tranen had vergoten, overhandigde hij me het roddelblad en zei: 'Ik het spijt me zo. Je verdient dit niet.'"

Al snel realiseerde ze zich dat het tijd werd dat ze het verhaal zelf aan de orde stelde. "Ik realiseerde me al snel dat het onthullen van het geheim bevrijdend was… Wat ik zeker leerde, was dat het vasthouden van de schaamte de grootste last van allemaal was," zei ze. Over het feit dat ze geen biologische kinderen heeft, zei Winfrey dat ze er geen spijt van heeft. De leden van haar Academy for Girls zijn genoeg voor haar. "Die meisjes vullen die moederlijke plooi die ik misschien zou hebben gehad. Ze overlopen - ik ben overvol met moeders," zei ze.

Aanbevolen: