Wat Oprah Winfrey heeft gezegd over het niet hebben van kinderen

Inhoudsopgave:

Wat Oprah Winfrey heeft gezegd over het niet hebben van kinderen
Wat Oprah Winfrey heeft gezegd over het niet hebben van kinderen
Anonim

Niet iedereen wil kinderen, en de keuze om ze wel of niet te krijgen is zeer persoonlijk. Beroemde vrouwen "van een bepaalde leeftijd" die in de publieke belangstelling staan, hebben vaak te maken met zorgen over hun lichaam en biologische klokken, evenals met opdringerige vragen of ze van plan zijn een gezin te stichten.

Mediamagnaat Oprah Winfrey is zeker een van die beroemdheden die wordt bestookt met vragen over huwelijk en moederschap. Na 36 jaar samen te zijn met haar partner Stedman Graham, is het onwaarschijnlijk dat ze zal trouwen of zelf kinderen zal krijgen. In verschillende interviews besprak de bekende televisiepresentator deze controversiële keuze.

Heeft Oprah ooit kinderen gehad?

Oprah Winfrey heeft de leiding over een enorm bedrijf dat alles omvat, van boekenclubs tot kant-en-klare ma altijden en televisieprogramma's. Ze heeft het grootste deel van haar leven in de publieke belangstelling doorgebracht nadat ze veel moeite had gedaan om talkshowhost en interviewer van beroemdheden te worden.

De gastheer is echter geen onbekende in persoonlijke uitdagingen en problemen. Een van de problemen waarmee ze werd geconfronteerd, was het moederschap. Is ze ooit zwanger geraakt? Blijkbaar wel.

In haar programma Life Class zette ze alles op een rijtje over het krijgen van kinderen en haar traumatische ervaring. Op 14-jarige leeftijd beviel ze van een baby (die helaas niet overleefde), maar "had nooit het gevoel dat het van haar was". Ze beschreef die ervaring van haar ook als de 'meest traumatische' tijd in haar vroege leven.

Oprah gaf toe: "Ik schaamde me zo. Ik verborg de zwangerschap totdat mijn gezwollen enkels en buik me verraden." Bovendien besloot ze het kind te houden als gevolg van haar onthechting."Ik heb die baby gered omdat ik zo gedissocieerd was en nog steeds zo'n dissociatie voel. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het mijn baby was", zei ze. "De ervaring was de meest emotionele, verwarrende, traumatische van mijn jonge leven."

Het verlies van haar te vroeg geboren baby was moeilijk voor Oprah om te verwerken. Haar vader adviseerde haar echter uit te kijken naar haar toekomst.

Ze bekende: "Toen dat kind stierf, zei mijn vader tegen me: 'Dit is je tweede kans. Dit is je kans om dit moment te beëindigen en iets van je leven te maken. Ik nam die kans en begreep het voor mezelf, dat ik nu beter weet, zodat ik het beter kan doen."

Wilde Oprah ooit kinderen krijgen?

Na de traumatische ervaring die ze op jonge leeftijd had, kunnen velen zich afvragen of Oprah kinderen zou willen hebben met haar oude partner, Stedman. Het paar gelooft echter dat niet trouwen hun relatie heeft gered en schijnbaar het geheim van een duurzame relatie heeft gevonden, en blijkbaar houdt dat geheim in dat ze geen kinderen hebben.

Toen ze het probleem aanpakte, onthulde ze dat ze overwogen om kinderen te krijgen, maar het was niet een van haar dromen. In een interview zei ze: "Op een gegeven moment in Chicago had ik een extra appartement gekocht omdat ik dacht: 'Nou, als we gaan trouwen, heb ik ruimte nodig voor kinderen.'"

Ze gaf ook toe dat het zijn van een gastheer haar "de diepte van verantwoordelijkheid en opoffering liet zien die eigenlijk vereist is om een moeder te zijn."

Ze voegde eraan toe: "Ik realiseerde me: 'Oei, ik praat met veel verwarde mensen, ze zijn in de war omdat ze moeders en vaders hadden die niet wisten hoe serieus die baan is. Ik heb niet het vermogen om te compartimenteren zoals ik andere vrouwen zie doen. Dat is de reden waarom ik door al mijn jaren de grootste achting heb gehad voor vrouwen die ervoor kiezen om thuis [bij] hun kinderen te zijn, omdat ik niet weet hoe je dat de hele dag doet. Niemand geeft vrouwen de eer die ze verdienen.”

Toevoegend aan de reden waarom het paar ervoor koos geen kinderen te krijgen, gaf Oprah toe dat ze niet denkt dat ze een goede moeder zou zijn. Ze zei: Ik wilde geen baby's. Ik zou geen goede moeder zijn geweest voor baby's. Ik heb het geduld niet. Ik heb geduld voor puppy's, maar dat is een snelle fase!”

Was Oprah van plan om kinderen te adopteren?

Net als iedereen heeft Oprah het recht om met haar leven te doen wat ze wil. Als ze denkt dat ze helemaal geen goede moeder zou zijn en de dingen tussen haar en haar partner liever laat zoals het is, dan moeten mensen haar keuze respecteren. En hoewel ze misschien geen eigen kinderen heeft, heeft de gastheer naar verluidt 'nog te adopteren' kinderen in haar testament opgenomen.

Oprah heeft haar familie uitgebreid door het Oprah Winfrey Leadership for Girls in Zuid-Afrika op te bouwen. En daardoor zei ze dat haar moederlijke leegte al is opgevuld door de kinderen die ze had geholpen.

Ze zei: "Ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Ik geloof ook dat een deel van de reden waarom ik geen spijt heb, is omdat ik het heb kunnen vervullen op de manier die het beste voor mij was (verwijzend naar de leiderschapsacademie). De gastheer legde verder uit: "Die meisjes vullen die moederschoot die ik misschien zou hebben gehad. Sterker nog, ze lopen vol – ik ben overspoeld met moeders.” In een ander interview in 2017 zei ze dat het helpen van de meisjes "meer lonend" is.

Ze zei: Het is meer de moeite waard dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Ik deed dit om hen te helpen, maar het heeft een licht in mijn leven gebracht dat ik niet kan verklaren… Toen mensen me onder druk zetten om te trouwen en kinderen te krijgen, wist ik dat ik niet iemand zou worden die er ooit spijt van had dat ik niet hebben, omdat ik het gevoel heb dat ik de moeder ben van de kinderen van de wereld.”

Aanbevolen: