Deze 8 beroemdheden staan zo dicht bij een EGOT

Inhoudsopgave:

Deze 8 beroemdheden staan zo dicht bij een EGOT
Deze 8 beroemdheden staan zo dicht bij een EGOT
Anonim

De Emmy, de Grammy, de Oscar en de Tony zijn vier van de meest begeerde prijzen in de Amerikaanse entertainmentindustrie. De Emmy viert uitmuntendheid in televisie, de Grammy-muziek, de Oscar-bioscoop en de Tony Broadway. Voor de meeste entertainers zou het winnen van slechts één van deze vier prijzen het hoogtepunt van hun carrière zijn.

Een selecte groep getalenteerde individuen heeft echter alle vier deze prijzen gewonnen, en deze zeldzame prestatie wordt vaak 'het winnen van een EGOT' genoemd. De lijst met EGOT-winnaars bevat bekende namen als John Legend, Whoopi Goldberg, Audrey Hepburn en Rita Moreno. Er zijn veel meer mensen die drie van de vier prijzen hebben gewonnen, waardoor ze slechts één prijs verwijderd zijn van een EGOT.

Op deze lijst staan acht sterren die tijdens hun leven een echte kans maken om een EGOT te winnen. Elk van deze mensen heeft al drie van de vier prijzen gewonnen en is vandaag de dag nog steeds actief in de entertainmentindustrie.

8 Kate Winslet moet een Tony winnen

Kate Winslet won haar Oscar in 2008 en ontving de prijs voor Beste Actrice voor haar hoofdrol in The Reader. Ze was vijf keer genomineerd voor de Oscar voordat ze uiteindelijk won, en ze is sindsdien één keer genomineerd. Ze won de Grammy Award voor Best Spoken Word Album for Children in 2000 voor het vertellen van het audioboek Listen to the Storyteller. Ze heeft twee Emmy Awards gewonnen voor Outstanding Lead Actress in een gelimiteerde serie of film, in 2011 voor Midlred Pierce en 2021 voor Mare of Easttown.

Kate Winslet moet nog worden genomineerd voor een Tony, maar gezien haar ongelooflijke acteercapaciteiten en bereik, zou het geen verrassing zijn om haar op een dag te zien schitteren in een hit op Broadway.

7 Jennifer Hudson moet een Tony winnen

Jennifer Hudson vestigde zich als een superster met haar optreden in de musicalfilm Dreamgirls. Ze won de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol als Effie White. Hudson heeft twee Grammy's gewonnen, won voor Beste R&B-album in 2009 en één voor Beste Muziektheateralbum in 2017. Ze won een Emmy in 2021 voor Outstanding Interactive Media for a Daytime Program.

Verrassend genoeg is de enige grote prijs die Hudson niet heeft gewonnen een Tony, ook al werd ze voor het eerst beroemd als live artiest en heeft ze verschillende rollen gehad in Broadway-producties.

6 Cher moet een Tony winnen

Cher heeft honderden prijzen gewonnen in haar decennialange carrière. Ze won de Academy Award voor Beste Actrice in 1988 voor haar optreden in Moonstruck, de Grammy Award voor Beste Dansopname in 2000 voor het nummer "Believe", en de Emmy Award voor Outstanding Variety, Music of Comedy Special in 2003 voor Cher: The Afscheidstournee. Hoewel Cher op Broadway heeft opgetreden, heeft ze nog geen Tony Award of zelfs een Tony-nominatie ontvangen.

5 Viola Davis moet een Grammy winnen

Viola Davis is een winnaar van de zogenaamde "Triple Crown of Acting", wat betekent dat ze een Oscar, een Emmy en Tony Award heeft gewonnen voor haar acteerwerk. Ze is momenteel de jongste persoon die deze prestatie heeft bereikt, evenals de eerste zwarte acteur die dit heeft gedaan. Ze heeft twee Tony Awards gewonnen (in 2001 en 2010), een Emmy (2015) en een Oscar (2016).

Een Grammy winnen is misschien een beetje moeilijk voor Davis, aangezien ze geen muzikant is, maar ze zou kunnen winnen in de categorie die veel acteurs in het verleden hebben gewonnen: Best Spoken Word Album. Hoewel de prijs Best Spoken Word Album wordt genoemd, gaat deze meestal naar de verteller van een audioboek.

4 Hugh Jackman moet een Oscar winnen

Hoewel Hugh Jackman de Oscars heeft gehost, moet hij de grootste bioscoopprijs nog winnen. Hij werd een keer genomineerd, in 2013, voor zijn hoofdrol in Les Misérables, maar verloor van Daniel Day-Lewis.

Jackman won zijn Tony in 2004 voor zijn hoofdrol in The Boy From Oz, en hij won zijn Emmy in 2005 voor zijn werk als gastheer van de Tony Awards het jaar daarvoor. Ook ontving hij in 2012 een speciale ere-Tony Award. In 2019 won Jackman de Grammy voor Best Compilation Soundtrack Album for Visual Media voor The Greatest Showman.

3 Billy Porter moet een Oscar winnen

Billy Porter werd een Broadway-ster met zijn Tony en Grammy-winnende optreden in de musical Kinky Boots, en hij verwierf meer mainstream bekendheid dankzij zijn Emmy-winnende rol in het populaire FX-drama Pose.

Porter moet nog een rol vinden om hem een Oscar-nominatie te bezorgen, maar het is duidelijk dat hij het talent heeft om ooit een Academy Award te winnen.

2 Ben Platt moet een Oscar winnen

Ben Platts doorbraakrol was in de musicalkomedie Pitch Perfect uit 2012, maar het was zijn hoofdrol in de succesvolle Broadway-musical Dear Evan Hanson die hem zijn Tony, zijn Emmy en zijn Grammy Award opleverde. Hij won de Tony voor Beste Acteur in een Musical, een Emmy voor Outstanding Musical Performance in a Daytime Program (samen met de rest van de Dear Evan Hanson-cast) en een Grammy voor Beste Musical Theater Album.

1 Lin Manuel Miranda moet een Oscar winnen

Lin-Manuel Miranda kwam dicht bij het winnen van een Oscar in 2022, toen zijn nummer "Dos Oruguitas" uit de film Encanto werd genomineerd voor Best Original Song, maar hij verloor van Billie Eilish en Finneas. Miranda werd in 2016 ook genomineerd voor het nummer "How Far I'll Go" van Moana.

Miranda heeft twee Tony Awards gewonnen (één voor In The Heights en twee voor Hamilton), drie Grammy's (voor In The Heights, Hamilton en Moana) en twee Emmy's (één voor het produceren van de vooraf opgenomen Hamilton-special, en een voor het schrijven van een nummer voor de Tony Awards 2013).

Aanbevolen: