8 Beroemdheden die dokter wilden worden

Inhoudsopgave:

8 Beroemdheden die dokter wilden worden
8 Beroemdheden die dokter wilden worden
Anonim

Sommige beroemdheden begonnen hun carrière in de medische wereld, maar gaven de geneeskunde op om hun passie voor entertainment van harte te omarmen.

Laten we eens kijken naar 10 beroemdheden uit de A-lijst die aanzienlijke vooruitgang boeken in de showbizz, ondanks hun start op de medische school, pre-med, psychologie en andere gerelateerde velden.

8 Lisa Kudrow

Het is geen nieuws dat Friends-ster Lisa Kudrow algemeen wordt beschouwd als een van de slimste beroemdheden ter wereld. Deze erkenning heeft ze te danken aan haar hoge IQ van 154, waardoor ze in aanmerking kwam voor een plek in Mensa International.

Wat velen niet wisten, was dat ze eerder in haar leven goed gebruik maakte van haar hoge IQ en een carrière in de geneeskunde nastreefde. De ster, die zich ook bezighield met schrijven en komedie, behaalde een diploma psychobiologie aan het Vassar College.

Ze raakte echter van dat pad afgedwaald nadat een familievriend haar inspireerde om zich in de showbizz te wagen bij haar terugkeer in Los Angeles. Ze stopte al snel met de onderzoeksprojecten waaraan ze werkte met haar vader, een arts, en sloot zich aan bij een improvisatietheatergroep. De rest is geschiedenis.

7 Mayim Bialik

Voormalig kindsterretje Mayim Bialik viel op sinds haar eerste onderneming in de filmindustrie, ondanks een korte onderbreking op verschillende momenten in haar carrière.

Een beter inzicht in het leven van de ster zou onthullen dat ze die pauzes in feite doorbracht met het behalen van indrukwekkende diploma's. Bialiks academische bezigheden zorgden ervoor dat ze toelatingsaanbiedingen aan Havard en Yale om neurowetenschappen te studeren aan de UCLA afwees.

Ze behaalde ook aanvullende graden in Hebreeuwse en Joodse studies voordat ze terugkeerde naar het grote scherm. Na haar stint op Blossom, ging de ster verder met het nastreven van een Ph. D. in Neurowetenschappen aan de UCLA, omdat – zoals ze beweert – haar cijfers niet hoog genoeg waren voor de medische opleiding.

Uiteindelijk realiseerde de icoon zich dat het drukke leven van een neurowetenschapper haar niet aansprak. Daarom nam ze afscheid van haar wetenschappelijke bezigheden en omarmde ze de showbizz voorgoed.

Gelukkig kreeg ze de kans om haar nerdy kant van The Big Bang Theory te ontdekken als Dr. Amy Farrah Fowler, een doctor in de neurowetenschappen net als zij.

6 Ken Jeong

Ken Jeong maakte een carrière in de geneeskunde lang voordat hij zich in Hollywood waagde. De in Detroit geboren acteur studeerde aan Duke University en voltooide zijn MD (Doctor of Medicine) aan de University of North Carolina, Chapel Hill.

Tijdens zijn verblijf in een ziekenhuis in New Orleans, omarmde het icoon echter stand-upcomedy. Met zijn bekwaamheid slaagde hij erin de harten van velen te veroveren en trok hij de aandacht van professionals uit de industrie.

Het duurde niet lang of Jeong verhuisde naar Los Angeles en begon rollen te krijgen in films en tv-shows, en stopte uiteindelijk helemaal met medicijnen. Enkele van zijn kredieten zijn Knocked Up en The Office.

5 Emeli Sande

Ongetwijfeld een van de meest succesvolle songwriters ter wereld, het begin van de carrière van Emeli Sande had geen verband met showbusiness. De ster ging zelfs naar de Universiteit van Glasgow, waar hij vier jaar medicijnen studeerde voordat hij stopte.

Ze zou later onthullen dat haar eerste onderneming in de geneeskunde voortkwam uit haar verlangen om wat financiële zekerheid te hebben, wetende hoe moeilijk het was om te slagen in de muziekindustrie.

Sande behaalde een graad in neurowetenschappen en behaalde later een eredoctoraat.

4 Michael Crichton

Voor zijn overlijden in 2008 pochte Michael Crichton op een diploma van de Harvard Medical School. Crichton begon zijn schrijfvaardigheid te ontwikkelen aan de Harvard Medical School en verzamelde uiteindelijk genoeg vertrouwen om zijn werken te publiceren.

Misschien verklaren zijn wortels in de wetenschap de fantasierijke wereld van sciencefiction waar de meeste van zijn werken op gericht zijn. Natuurlijk maakte hij het groot in de entertainmentindustrie en was hij het brein achter de Jurassic Park-serie.

3 Pau Gasol

Pau Gasol is misschien beter bekend als een professionele basketballer, maar hij had zijn wortels in de geneeskunde. De atleet volgde een medische opleiding aan de Universiteit van Barcelona, nadat hij had besloten het pad te volgen dat volgde op de onthulling van zijn hiv-status door Magic Johnson.

Helaas was Gasols drang om een geneesmiddel voor hiv te vinden niet zo sterk als zijn aantrekkingskracht op de rechtbank. Hij stopte al snel met zijn studie om fulltime te basketballen.

Gezien de vele prijzen en onderscheidingen die hij sindsdien in zijn carrière heeft ontvangen, heeft Gasol zeker geen spijt van de beslissing.

2 George Miller

Filmregisseur George Miller is een van de beroemdheden op de A-lijst met een medische opleiding. De maker van de Mad Max-serie volgde een medische opleiding aan de Universiteit van New South Wales. Tijdens zijn tijd op de medische school sloeg hij de klas over om MASH en Battle of Algiers te kijken.

Zijn blootstelling aan die films en shows wekte zijn interesse in het maken van films. Na jaren van zijn residency in Emergency Medicine in het St. Vincent Hospital, kreeg hij de inspiratie om zijn eerste Mad Max te creëren.

Mad Max verscheen al snel op het scherm, met verschillende bloederige bloedscènes waarvan hij toegaf dat ze waren gebaseerd op zijn echte ervaringen met traumagevallen tijdens zijn jaren op de Eerste Hulp.

1 Dr. Phil

Dr. Philip Calvin McGraw is misschien beroemd om zijn optredens in zijn gelijknamige show, Dr. Phil, maar velen realiseren zich niet dat hij een echte dokter is.

Hij studeerde in 1975 af aan de Midwestern University met een BA in psychologie. Hij vervolgde zijn opleiding in de Experimentele Psychologie op masterniveau. Hij behaalde toen een Ph. D. in klinische psychologie van de Universiteit van Noord-Texas.

Nadat hij een portfolio van indrukwekkende diploma's had samengesteld, ontdekte Dr. Phil de beste manier om de hele wereld te bereiken. Hij maakte zijn grote doorbraak op tv en verscheen in de show van Oprah Winfrey als relatie-expert.

Kort daarna lanceerde hij Dr. Phil, wat zijn populariteit een boost gaf en hem tot een superster schoot.

Ondanks het feit dat ze indrukwekkende diploma's en kwalificaties in de geneeskunde hebben, hebben deze iconen het groot gemaakt in de entertainmentwereld, en hebben ze zelfs enkele van hun tegenhangers vervangen die een professionele opleiding in de kunst hebben gevolgd.

Aanbevolen: