Wat Paul McCartney heeft gezegd over zijn nieuwe boek, 'The Lyrics

Inhoudsopgave:

Wat Paul McCartney heeft gezegd over zijn nieuwe boek, 'The Lyrics
Wat Paul McCartney heeft gezegd over zijn nieuwe boek, 'The Lyrics
Anonim

Paul McCartney heeft ongetwijfeld keer op keer zijn schrijfvaardigheid bewezen door zijn onvergelijkbare werk als songwriter. Met de Beatles, met Wings, met zijn solocarrière en met zijn samenwerkingen, heeft hij liedjes geschreven die voor altijd herinnerd zullen worden en die het leven van meerdere generaties hebben gemarkeerd. Nu is hij overgestapt op een ander soort schrijven.

The Lyrics: 1956 to the Present is niet het eerste boek dat hij heeft geschreven. Nog niet zo lang geleden schreef de Beatle een kinderboek met de titel Hey, Grandude, over een coole opa (die precies op hem lijkt!) en zijn avonturen met zijn kleinkinderen. De Lyrics is echter niet zo. Het is een serieus, emotioneel boek dat enkele van zijn favoriete composities verzamelt en inzicht geeft in zijn songwritingproces. Laten we eens lezen wat Paulus erover heeft gezegd.

7 Het werkt als een dagboek voor hem

Als er iemand is die een bewogen leven heeft gehad, dan is dat Paul McCartney. Alleen al het feit dat hij in The Beatles zat, de beroemdste band aller tijden, zou genoeg zijn geweest, maar zijn carrière als soloartiest is net zo indrukwekkend als zijn carrière bij de band. Zijn nieuwe boek, The Lyrics: 1956 to the Present, zal fans helpen meer te weten te komen over zijn leven en carrière door middel van zijn composities, bijna als een onconventioneel dagboek.

"Ik weet dat sommige mensen, wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken, graag een dagboek bij houden om dagelijkse gebeurtenissen uit het verleden te herinneren, maar ik heb zulke notitieboekjes niet", legde Paul uit. "Wat ik wel heb, zijn mijn liedjes, honderden, waarvan ik heb geleerd dat ze ongeveer hetzelfde doel dienen. En deze liedjes beslaan mijn hele leven."

6 Hij is gevraagd om een autobiografie te schrijven bij meer dan één gelegenheid

Zelfs achter in de 70 houdt deze Beatle zichzelf nogal bezig. Vorig jaar, tijdens de lockdown, besloot hij zelf een heel album te schrijven, te spelen en te produceren, en voor de pandemie had hij de hele wereld over gereisd. Iemand met zo'n schema heeft geen tijd om stil te zitten en elk verhaal van een van de langste en rijkste muziekcarrières ter wereld samen te vatten. Dat is echter iets waar mensen over willen lezen, dus bij verschillende gelegenheden werd Paul gevraagd om een autobiografie te schrijven. Het was nooit het juiste moment of het juiste project voor hem, maar hopelijk zal dit boek daar een adequate vervanging voor zijn.

5 Het boek bevat een nooit gezien Beatles-nummer

Alsof een boek van Paul McCartney niet spannend genoeg was, zullen Beatlesfans echt een nieuw nummer van de band kunnen lezen dat nooit is uitgebracht. Lennon & McCartney is het populairste songschrijversduo aller tijden, en Paul heeft vaak verteld dat hij schat dat ze in de jaren dat ze samenwerkten, ongeveer 300 nummers samen schreven.

Voor de meeste mensen zou dat meer zijn dan een hele carrière. Voor hen was het maar een decennium. In het boek lezen fans de tekst van het nooit opgenomen Beatles-nummer 'Tell Me Who He Is'.

4 Fans zullen meer te weten komen over de verhalen achter de teksten

Het lezen van de songteksten en het leren over het songwritingproces is verbluffend, maar vaker wel dan niet, zijn er intrigerende verhalen achter geweldige liedjes, en die verhalen worden meestal niet aan het publiek onthuld. Dat zal met dit boek veranderen.

The Lyrics "stelt voor het eerst de definitieve teksten van de songteksten vast en beschrijft de omstandigheden waarin ze zijn geschreven, de mensen en plaatsen die hen hebben geïnspireerd en wat hij er nu van vindt", aldus het team van Paul. in een persbericht.

3 Het boek bevat 154 nummers

Paul McCartney zou een hele bibliotheek nodig hebben om al zijn liedjes in boeken te kunnen passen, dus voor de twee delen van The Lyrics moest hij zijn catalogus verfijnen.154 nummers die werden geselecteerd, waaronder enkele van de grootste hits van The Beatles zoals "Hey, Jude", "Blackbird" en "Yesterday", en zijn solohits, zoals "Band On The Run", "Live And Let Die", en nog veel meer.

"The Lyrics toont nog veel meer schatten uit het archief van Paul en bevat handgeschreven tekstbladen, ongeziene persoonlijke foto's, schetsen en tekeningen. Elk nummer wordt begeleid door een commentaar van Paul McCartney die een uniek inzicht geeft in zijn creatieve proces, " leest de website van Paul.

2 De British Library heeft besloten om een gratis display voor het boek te hosten

Net als alle andere Beatles is Paul McCartney een van de grootste schatten van Groot-Brittannië. Zijn teksten maken een groot deel uit van de cultuur van het land (en de wereld) en daarom besloot de British Library om waardering te tonen door een gratis weergave van The Lyrics te organiseren. Dit werd aangekondigd door Paul via zijn website.

"Bij het nieuwe boek heeft de British Library aangekondigd dat het een gratis tentoonstelling zal hosten met de titel Paul McCartney: The Lyrics (5 november 2021 - 13 maart 2022), die de songwriter en artiest zal vieren en een functie zal hebben die nog nooit eerder is vertoond teksten uit zijn persoonlijk archief. Handgeschreven teksten en foto's uit de carrière van McCartney onthullen het proces en de mensen achter enkele van de beroemdste liedjes aller tijden, van zijn vroegste composities tot legendarische decennia van The Beatles en Wings tot het heden."

1 Paul deelde een stukje van zijn hart in dit boek

Het is duidelijk dat voor elke artiest het delen van hun werk een zeer kwetsbare zaak is. Hoewel Paul McCartney een enorm succesvolle carrière heeft gehad, heeft hij veel meegemaakt, goed en slecht, en heeft hij de meeste van zijn diepste gevoelens in liedjes omgezet. Met dit boek probeert hij de wereld te laten zien wat muziek, als uitlaatklep en als metgezel, voor hem betekent.

"Ik hoop dat wat ik heb geschreven mensen iets zal laten zien over mijn liedjes en mijn leven dat ze nog niet eerder hebben gezien", deelde hij. "Ik heb geprobeerd iets te zeggen over hoe de muziek gebeurt en wat het voor mij betekent en ik hoop wat het ook voor anderen kan betekenen."

Aanbevolen: