Wat heeft iedereen die erbij betrokken was gezegd over de nieuwe Beatles-documentaire 'Get Back'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft iedereen die erbij betrokken was gezegd over de nieuwe Beatles-documentaire 'Get Back'?
Wat heeft iedereen die erbij betrokken was gezegd over de nieuwe Beatles-documentaire 'Get Back'?
Anonim

Elke Beatles-fan heeft inmiddels gehoord van de aankomende documentaire The Beatles: Get Back. Geregisseerd door Peter Jackson, beroemd om zijn werk aan Lord of the Rings, zou dit project een van de beste films over de band zijn. Het toont beelden van de opnamesessies van hun iconische album Let it Be op een manier die niemand ooit eerder heeft gezien, en zal eind november 2021 op Disney+ verschijnen. Fans kunnen gevoelig zijn voor dit soort dingen, vooral als je bedenkt hoe Veel mythen hebben deze legendarische band omringd, dus om hun gerust te stellen en het ongeduld te kalmeren, laten we eens kijken wat de regisseur en de Beatles zelf over deze documentaire hebben gezegd.

6 Het zal een andere kant van de 'Let It Be'-sessies laten zien

Let it Be was de laatste plaat die The Beatles ooit uitbrachten, maar niet de laatste die ze opnamen, namelijk Abbey Road. Dit betekent dat, toen Let it Be uitkwam, het al een jaar klaar was. Naast het album was er ook een film over de opnamesessies die onherstelbare spanningen tussen de bandleden lieten zien. Get Back-regisseur Peter Jackson heeft echter onlangs onthuld dat fans een heel andere kant van de band zullen zien.

"Het punt is dat toen de film werd uitgebracht, The Beatles uit elkaar gingen, maar ze gingen niet uit elkaar toen ze Let It Be maakten, dat een jaar eerder was opgenomen. Dus ik veronderstel dat het was vreemd om een film uit te brengen waarin ze allemaal van elkaars gezelschap genieten, "legde Peter uit in een interview met GQ.

5 Er komt een oplossing voor het iconische gevecht tussen George Harrison en Paul McCartney

Het verhaal van de Let it Be-film was dat John Lennon aan het dansen was met Yoko Ono, Paul McCartney de baas was over iedereen en dat George Harrison en Ringo Starr werden genegeerd. Een van de delen van de film die de fans deed geloven dat de dingen tussen de fantastische vier vreselijk verkeerd waren, was een gespannen ruzie tussen Paul en George, waarbij Paul erop stond dat hij de dingen op een bepaalde manier speelt, en George krijgt er genoeg van en zegt, sarcastisch "Ik zal spelen wat je wilt dat ik speel. Of ik speel helemaal niet als je niet wilt dat ik speel." De documentaire toont de context en de conclusie ervan.

"We hebben mensen de context voor de interactie gegeven door het volledige gesprek van zes minuten te laten zien", zei de regisseur. "Het voelt niet langer als een argument. Het voelt niet langer alsof Paul George op de zenuwen werkt. Je begrijpt wat Paul probeert te bereiken. Je begrijpt waar George vandaan komt. En het hele ding is eigenlijk logisch."

4 Paul McCartney was nerveus om het te zien

Het is moeilijk voor te stellen dat iets de grootste songwriter van de vorige eeuw nerveus kan maken, maar deze documentaire deed het. Toen Paul over het project hoorde, was hij het ermee eens dat het een goed idee was, maar voordat hij de vroege montage ervan bekeek, werd hij echt nerveus. Dit kwam omdat decennia lang mensen spraken over wat een vreselijke tijd de Let it Be-sessies waren voor de band, en een deel van hem geloofde het uiteindelijk. Gelukkig was hij opgelucht zodra hij het zag.

"Het was zo'n bevestiging voor mij. Omdat het bewijst dat mijn belangrijkste herinnering aan de Beatles de vreugde en de vaardigheid was", zei de Beatle. "Ik geloofde in de duistere kant van het uiteenvallen van The Beatles en dacht: 'Oh god, ik heb de schuld.' Ik wist dat ik dat niet was, maar het is gemakkelijk als het klimaat zo is om dat te gaan denken. Maar in mijn achterhoofd was het altijd het idee dat het niet zo was, maar ik zag geen bewijs."

3 Ringo Starr hield nooit van de originele film, dus hij is blij met 'Get Back'

Het is geen geheim dat Ringo Starr niet blij was met de Let it Be-film, heeft hij zo vaak gezegd, dus hij is enthousiast over de Get Back-documentaire. Het zal naar zijn mening een goede manier zijn om het record recht te zetten.

"Iedereen kent mijn positie. Ik dacht dat de domper veel groter was dan de rest (in Let it Be). Ik was erbij. Er was veel plezier… Ik zei: 'Ik weet dat er veel humor is daar.' Godzijdank kwam Peter langs en besloot hij het optreden aan te nemen, "zei Ringo. "Hij zou komen met zijn iPad en me scènes laten zien waarin we gewoon plezier hebben. Ik bedoel, we spelen, maar we hebben ook plezier. En dat is wat ik wilde zien."

2 De documentaire toont het beroemde concert op het dak

Het concert dat The Beatles speelden op het dak van hun Savile Row-studio is zonder twijfel een van de meest iconische concerten aller tijden. In de Let it Be-film kregen fans een paar nummers te zien die daar werden gespeeld, maar onlangs bevestigde Ringo dat het hele concert te zien zal zijn in Get Back.

De drummer was daar meer dan enthousiast over. Blijkbaar vertoonde de originele film slechts 20 minuten, terwijl de volledige show meer dan 40 minuten lang is.

1 Het heeft de goedkeuring van The Beatles, maar ze hebben het proces niet beïnvloed

Het is altijd een goed teken als de artiesten in de documentaire net zo enthousiast zijn over het project als de fans. Peter Jackson, die een enorme Beatles-fan is, zou niet anders willen. Hij leidde altijd alles door Paul, Ringo, Olivia Harrison en Sean Lennon, en gelukkig hebben ze altijd groen licht gegeven terwijl ze hem respectvol zijn werk lieten doen.

"Ik denk dat ze de houding hebben dat er genoeg tijd is verstreken dat het nu historisch is; ze proberen niet langer de erfenis te beschermen", zei Peter. Hij voegde eraan toe: "Ze zijn langzaamaan gewend geraakt aan het idee om mensen onder de motorkap, zoals ze zeggen, te laten zien hoe de dingen gingen, en ik denk dat ze nu, met deze serie, voelen dat het tijd is, na 50 jaar, om gewoon het deksel eraf te scheuren en mensen te laten zien hoe het echt was. Want, ik bedoel, dit zijn The Beatles en je hebt The Beatles nog nooit zo gezien."

Aanbevolen: