Waarom het leven van Shirley Temple achter de schermen zo tragisch was

Inhoudsopgave:

Waarom het leven van Shirley Temple achter de schermen zo tragisch was
Waarom het leven van Shirley Temple achter de schermen zo tragisch was
Anonim

Met een carrière die begon in 1932, blijft Shirley Temple een van de grootste iconen in de geschiedenis van Hollywood. Duizenden kinderen in heel Amerika in de jaren '30 en '40 droomden van een carrière als die van haar, gevuld met miljoenen cheques en kaskrakers.

Maar achter de schermen was het leven van Shirley Temple tragisch. Ze heeft vreselijke dingen meegemaakt op de sets van haar beroemde films en in de studio's waar ze zijn gemaakt. Als minderjarige had ze te maken met dingen die geen enkel kind zou moeten doen.

Reese Witherspoon heeft de donkere kant van een kindsterretje onthuld, dus het is niet verwonderlijk dat Shirley werd gemaakt om dingen te ondergaan die geen enkel kind zou moeten doormaken. Hoewel ze als volwassene voorspoedig was, de politiek inging en borstkanker overleefde, lijdt het geen twijfel dat haar tragische jeugd haar heeft beïnvloed.

Blijf lezen om erachter te komen hoe het leven van Shirley Temple achter de schermen van haar meest succesvolle films zo verschrikkelijk was en hoe de mensen in haar leven haar vertrouwen hebben beschaamd.

Wat is er met Shirley Temple gebeurd op de set van haar films?

In 1932 speelde Shirley in een reeks korte films genaamd Baby Burlesks. De inhoud van de korte broek was al problematisch genoeg, aangezien Shirley een exotische danseres speelde terwijl peuters die luiers droegen, satirische volwassenen speelden, naar haar staarden.

Grunge onthult dat op de set van Baby Burlesks elk kind dat zich misdroeg, werd opgesloten in een geluidscabine zonder ramen waar ze in totale duisternis werden achtergelaten. Daar moesten ze op een blok ijs zitten. Shirley werd talloze keren naar de geluidscabine gestuurd.

Later onthulde Shirley dat de wrede straffen haar geen blijvende schade aanrichtten, maar ze leerden haar wel dat tijd geld is, en tijdverspilling betekent verspild geld, wat problemen betekent.

Uiteindelijk werd Shirley door de mensen voor wie ze werkte behandeld als een middel om geld te verdienen in plaats van een persoon. In 1932 kreeg ze een oorontsteking en moest haar trommelvlies worden geprikt in een ziekenhuis. In plaats van enige vriendelijkheid te tonen, eiste de producer dat ze de volgende ochtend naar de studio terugkeerde en dreigde haar te ontslaan als ze dat niet deed.

Naast de vreselijke straffen en druk, heeft Shirley als kind ook te maken gehad met pesterijen. Toen ze als minderjarige voor het eerst MGM-studio's bezocht, stelde producer Arthur Freed zich aan haar bloot. Jaren later, toen ze 17 was, achtervolgde een andere producer haar door zijn kantoor in een poging haar aan te vallen. Gelukkig betekende haar superieure conditie dat ze aan hem kon ontsnappen.

Ranker onthult dat Shirley gedurende haar hele carrière vaak werd betast, bedreigd en geterroriseerd door machtige mannen.

De ster moest ook geruchten en verbale aanvallen van het publiek afweren. Fans trokken vaak aan haar haar om te zien of het een pruik was, vanwege geruchten dat haar haar niet echt was. Andere geruchten rond Shirley waren onder meer dat ze niet echt een kind was - wat ertoe leidde dat het Vaticaan een priester stuurde om haar te onderzoeken - en dat haar tanden waren gevijld om meer babyachtig te lijken.

De perceptie van het publiek van Shirley kwam zelfs dicht bij het beëindigen van haar leven in 1939, toen een vrouw met waanideeën haar probeerde te vermoorden. De vrouw geloofde dat Shirley de ziel van haar dochter had gestolen.

Hebben de ouders van Shirley Temple haar geld afgepakt?

Shirley Temple werd beter betaald dan de meeste mensen zich destijds konden voorstellen. Maar helaas kon ze haar zuurverdiende geld niet houden.

Insider meldt dat toen Shirley voor het eerst in het bedrijf begon, haar moeder $ 250 per week van de studio ontving, maar Shirley kreeg slechts elke week toegang tot $ 20 aan zakgeld.

Tegen 1936 verdiende Shirley $ 50.000 per film, wat overeenkomt met meer dan $ 1 miljoen vandaag. Grunge meldt dat ze meer per jaar verdiende dan de meeste mensen in Hollywood.

In 1934 werd Shirley's vader George echter haar manager. Hij beheerde haar rijkdom verkeerd en gaf zelfs een deel ervan aan zichzelf uit, waardoor Shirley tegen de tijd dat ze 22 was nog maar $ 44.000 op haar rekening had staan.

Ondanks dat Shirley haar geld is kwijtgeraakt, koesterde ze nooit een wrok tegen haar vader.

Wie was de gewelddadige echtgenoot van Shirley Temple?

Shirley Temple maakte zich uiteindelijk los van Hollywood en de strijd die ze daar ondervond, maar haar problemen waren nog niet voorbij.

In 1945 trouwde Shirley met John Agar, een acteur die ook een gewelddadige alcoholist was. Het paar bleef vijf jaar bij elkaar, waarin John gewelddadig was tegen Shirley, haar bedroog en vaak werd gearresteerd voor rijden onder invloed.

Het echtpaar had één kind, Linda Susan Agar.

In 1949 daagde Shirley een echtscheiding uit, daarbij aanhalend dat John zich schuldig had gemaakt aan mentale wreedheid.

Gelukkig trouwde Shirley in 1950 met Charles Alden Black, met wie ze gelukkig getrouwd bleef tot aan zijn dood in 2005. Ze kregen twee kinderen, Lori Black en Charles Alden Black Jr.

Aanbevolen: