16 dingen die achter de schermen van het leven onder nul gebeurden

Inhoudsopgave:

16 dingen die achter de schermen van het leven onder nul gebeurden
16 dingen die achter de schermen van het leven onder nul gebeurden
Anonim

Life Below Zero is een reality-tv-show die er trots op is te laten zien hoe het leven is in de koude wildernis van Alaska. De show volgt verschillende individuen en families die hun brood verdienen in een deel van de wereld waar de meeste mensen nooit zouden overwegen om binnen te stappen. De castleden vechten tegen de elementen en de dieren in het wild terwijl ze een leven smeden in de bevroren toendra.

Hoewel Life Below Zero beweert volledig transparant te zijn met kijkers, lijkt het erop dat ze enkele feiten over de show en de castleden achterhouden. Hier zijn enkele interessante dingen die achter de schermen van Life Below Zero plaatsvonden en die niet aan het licht mochten komen.

16 Chip Hailstone bracht wat tijd door in het gerinkel

Chip Hagelsteen van leven onder nul
Chip Hagelsteen van leven onder nul

Chip Hailstone belandde in 2012 in wat heet water voor liegen tegen de wet. Zijn slechte keuze resulteerde in een gevangenisstraf van vijftien maanden. Chip heeft natuurlijk zijn eigen draai aan de gebeurtenissen en zegt dat er veel meer is in het verhaal van zijn veroordeling, maar dat heeft allemaal niet geholpen om zijn straftijd te verkorten.

15 Hailstone zou ook het erfgoed van zijn vrouw hebben uitgebuit

Chip Hailstone en zijn vrouw
Chip Hailstone en zijn vrouw

Chip Hailstone is geen inheemse Inupiaq; dus heeft hij geen rechten op het land of iets erop. Zijn vrouw en kinderen daarentegen behouden wel degelijk hun rechten. Velen hebben Chip bekritiseerd voor het uitbuiten van zijn inheemse familieleden omwille van de show.

14 Sue Aikens aangeklaagd voor een misgelopen stunt

Leven onder nul Sue Atkins
Leven onder nul Sue Atkins

Showster Sue Aikens probeerde showproducent Aaron Mellman aan te klagen. Ze beweerde dat Mellman haar meer dan eens in zeer gevaarlijke situaties had gebracht. Een van de situaties resulteerde in een blessure bij Sue. Bovenop de verwonding weigerde Mellman Sue over te brengen naar een ziekenhuis.

13 De show kan zwaar gescript zijn

Leven onder nul scène
Leven onder nul scène

De show is, net als veel andere reality-tv-shows, onder vuur komen te liggen vanwege het script. Veel van wat we zien gebeurt organisch, maar sommige worden geleid door schrijvers en producenten. Deze mensen achter de schermen sturen de castleden soms in wat ze zeggen en doen.

12 Vossen voeren is een wet die de wet overtreedt

Sue en Fox Life Below Zero
Sue en Fox Life Below Zero

Volgens de wet van Alaska is het illegaal voor mensen om de dieren in het wild te voeden. Sue Aikens, die notoir op het ritme van haar eigen trommel marcheert, staat erom bekend dergelijke wetten te negeren. Ze heeft de kleine vossen rond haar kamp vaak gevoerd.

11 Batterijen worden warm gehouden door aan menselijke lichamen vastgemaakt te worden

Filmploeg Life Below Zero
Filmploeg Life Below Zero

Filmshows zoals deze hebben zeker een groot deel van de tegenslagen en uitdagingen. Een van die uitdagingen is om alle apparatuur bij temperaturen onder nul te laten werken. Een strategie die de bemanning heeft aangenomen, is voorwerpen zoals camerabatterijen aan hun lichaam vastmaken en hun eigen warmte gebruiken om bevriezing te voorkomen.

10 De show laat de hagelstenen er meer geïsoleerd uitzien dan ze werkelijk zijn

Hailstone familiehuisje in Alaska
Hailstone familiehuisje in Alaska

Life Below Zero zorgt ervoor dat het leven in het huisje van Hailston er erg geïsoleerd uitziet. Hoewel ze in Noorvik, Alaska, een stad van slechts zeshonderd inwoners wonen, zijn ze niet zo ver van het netwerk verwijderd. Noorvik ligt op slechts ongeveer honderd kilometer afstand van Kotzebue, dat toevallig de grootste stad in Noordwest-Alaska is.

9 Fans waren niet blij met Andy's terugkeer

Life Below Zero cast lid Andy en zijn vrouw
Life Below Zero cast lid Andy en zijn vrouw

Voor Andy en zijn vrouw Kate zorgde het leven in Alaska's isolement alleen maar voor problemen in hun vakbond. Het is gemeld dat Andy niet aardig was tegen zijn bruid, en uiteindelijk stond ze op en verliet hem en de wildernis. Andy keerde terug naar de show, zonder Kate, maar niet iedereen was enthousiast over zijn terugkeer.

8 Glen verloor het met een cameraman

Glen en cameraman van Life Below Zero
Glen en cameraman van Life Below Zero

Niet iedereen die in deze show schittert, kan zijn hoofd koel houden. Glenn raakte ooit zo opgewonden van een nieuwe cameraman in het veld, dat hij hem midden in de nacht wegjoeg. Glenn geeft deze ontmoeting toe en zegt dat hij de nieuweling niet langer kon tolereren.

7 ontmoetingen met beren zijn gebeurd

Beer in Alaska
Beer in Alaska

Zelfs met alle voorzorgsmaatregelen die zijn getroffen, merken de cast en crew soms dat ze niet aan de top van de voedselketen van Alaska staan. Er zijn ontmoetingen met wilde dieren geweest en meer dan één persoon heeft bijna oog in oog gestaan met roofdieren zoals grizzlyberen.

6 Creatieve toilet alternatieven worden soms gebruikt

Life Below Zero Sue Aikens gooit water
Life Below Zero Sue Aikens gooit water

Als de temperaturen in Alaska ver onder het vriespunt dalen, zijn gemakken zoals functionerende potjes niet langer beschikbaar voor degenen die de show filmen. Van de cast en crew is bekend dat ze behoorlijk creatief zijn op de toiletafdeling, waarbij ze vaak emmers water gebruiken in plaats van toiletten.

5 Stoten, kneuzingen en gebroken botten komen vaak voor

Life Below Zero's Andy op krukken
Life Below Zero's Andy op krukken

Leven in de meest ruige extreme omstandigheden die planeet Aarde te bieden heeft, kan resulteren in veel stoten en blauwe plekken. Degenen die op Life Below Zero verschijnen, hebben tijdens het filmen van de show veel valpartijen doorstaan door ijs, gebroken botten en andere verschillende verwondingen.

4 De camera's bevriezen vrij vaak

Filmploeg van Life Below Zero
Filmploeg van Life Below Zero

Proberen om beeldmateriaal te verzamelen om een hele serie samen te stellen in veertig onder de temps is geen sinecure. Als het weer omslaat, bevriezen de LCD-schermen van de camera's vrij snel, waardoor de filmploeg snel werkt en alle mogelijke foto's maakt.

3 De cast van de show krijgt wat smerige smeergeld van de lokale bevolking

Alaskaanse mensen praten
Alaskaanse mensen praten

Niet iedereen is een grote fan van Life Below Zero en veel lokale inwoners van Alaska hebben hun klachten over de show geuit. Sommige inheemse Alaskanen beweren dat de show componenten van het leven in Alaska overdrijft en te ver afwijkt van wat er werkelijk in de wildernis plaatsvindt.

2 Amazon levert daadwerkelijk aan bepaalde locaties

Amazon-boxen in het afgelegen Alaska
Amazon-boxen in het afgelegen Alaska

Bij het kijken naar Life Below Zero zien we de castleden hun eigen hout hakken, hun eigen structuren bouwen en voedsel zoeken. Wat we niet zien, zijn de Amazon-bezorgpakketten die bij hen thuis aankomen. Amazon levert aan veel steden in Alaska, waaronder de kleine Wiseman.

1 De contracten van de castleden zijn erg strak

Sue Aikens op de toendra rond Kavik River Camp
Sue Aikens op de toendra rond Kavik River Camp

De producenten van deze serie hebben ervoor gezorgd dat contracten ijzersterk zijn. Sue Aikens kwam hier op de harde manier achter toen ze probeerde schadevergoeding te krijgen voor verwondingen die ze tijdens het filmen had opgelopen. De geesten achter de show zorgden ervoor dat ze alles opschreven zodat ze niet door Sue konden worden aangeklaagd.

Aanbevolen: