Wie is BC Jean? De vrouw achter Beyoncé's hit 'If I Were A Boy

Inhoudsopgave:

Wie is BC Jean? De vrouw achter Beyoncé's hit 'If I Were A Boy
Wie is BC Jean? De vrouw achter Beyoncé's hit 'If I Were A Boy
Anonim

Soms schrijven zangers hun eigen muziek niet en laten andere songwriters liedjes voor hen schrijven, of houden ze van een nummer dat een andere zanger heeft geschreven. Dit was precies het geval voor BC Jean en Beyoncé's nummer, "If I Were A Boy." Wist je dat de singer-songwriter BC Jean eigenlijk "If I Were A Boy" schreef?

Nu denk je misschien: "Ik weet niet wie dat is", en dat snappen we. Maar we zijn hier om diep in het leven van de krachtpatser te duiken, hoe haar nummer werd opgepikt door Beyoncé, haar carrière en wat ze nu doet.

Veel mensen weten misschien wie haar man is, waar dit artikel ook over gaat, of velen hebben BC Jean en de band van haar man zien optreden in Good Morning America en andere shows, maar we zijn hier om je alle informatie te geven je nodig hebt op BC Jean.

Wie is BC Jean? Dit is wat we weten.

8 BC Jean's vroege leven

BC Jean werd geboren als Bretagne Jean Carlson op 22 april 1987 in San Diego, CA. Haar moeder Lori Carlson is een talentmanager en haar vader is een effectenmakelaar die trompet en piano speelde. Zij is enig kind. Haar liefde voor muziek werd haar bijgebracht door haar vader en grootouders, die ook muzikanten waren. Brittany begon op 14-jarige leeftijd piano te spelen en liedjes te schrijven. Veel van haar werk was geïnspireerd door Queen, Aerosmith en Rod Stewart. Op de middelbare school maakte Bretagne deel uit van een coverband, die hun eerste optreden gaven in het Sahara Casino op de Las Vegas-strip.

7 BC Jean's vroege muziekcarrière

Na de middelbare school kreeg BC Jean een contract bij J Records, wat haar hielp haar debuutalbum uit te brengen. BC Jean werkte aan het album met Dallas Austin, The Matrix, Max Martin en anderen. In september 2010 bracht ze haar debuutsingle Just A Guy uit. Vanwege de ontbinding van J Records en alle artiesten die bij hen tekenden en verhuisden naar RCA Records, werd haar album nooit uitgebracht. Maar ze bracht wel een paar singles uit, waaronder haar debuutsingle en "I'll Survive You."

6 BC Jean's Time On Web-serie 'Talent'

Terwijl ze probeerde haar muziekcarrière van de grond te krijgen, vond BC Jean een ander project om aan te werken. Rond 2011 speelde ze in de webserie Talent. Het werd geproduceerd door Alloy TV en uitgezonden op YouTube. BC Jean speelde Harper, een muzikant die op zoek is naar roem, dus verhuist ze naar Los Angeles. De web-serie uitgezonden twee seizoenen. Ze nam twee nummers op voor de serie 'Anyone' en 'Stand Up'.

5 'Als ik een jongen was' Fame

"If I Were A Boy" is een nummer opgenomen door Beyoncé voor haar derde studioalbum, I Am… Sasha Fierce. Het werd uitgebracht in 2009 en werd een single. Het lied kreeg kritisch en commercieel succes. Het was echter niet alles wat Beyoncé deed. BC Jean schreef dat nummer eigenlijk al vroeg in haar carrière bij Toby Gad, maar toen haar platenmaatschappij het afwees, pakte Beyoncé het op. BC Jean nam het nummer zelfs in eerste instantie op voordat het werd afgewezen. "If I Were A Boy" piekte op nummer 3 op de Billboard Hot 100 chart.

4 BC Jean ontmoet haar toekomstige echtgenoot

Bc Jean ontmoette Mark Ballas, die later haar echtgenoot zou worden. Ballas was een professionele danser bij Dancing With The Stars en is zelf muzikant. Ze ontmoetten elkaar in 2012 toen een gemeenschappelijke vriend een online concert organiseerde, waar mensen kaartjes voor konden kopen. Beide muzikanten stonden die avond in de line-up. Ballas vertelde in een interview met InStyle dat "de zaal zo vol was, ik kon haar niet zien, ik kon haar alleen horen." Hij was ongelovig toen de menigte optrok en hij haar zag omdat ze klonk als 'iemand van in de veertig die whisky drinkt'.

Wat betreft BC Jean, toen ze hem op het podium zag verschijnen, dacht ze dat hij super getalenteerd was. Hij probeerde heupstoten te doen en met haar te flirten, maar ze hield het professioneel om te zien of ze konden samenwerken. Maar het bleek uren later, ze waren op een date en de rest was geschiedenis.

3 Mark Ballas en het huwelijk van BC Jean

BC Jean en Mark Ballas gingen drie jaar met elkaar uit voordat hij de vraag stelde in november 2015. Ze trouwden precies een jaar later in Malibu, CA, op een bruiloft in Boheemse stijl. Ze hadden allebei familie en vrienden op hun bruidsfeest en Derek Hough diende als de beste man van Ballas. Hough is zijn beste vriend en tevens voormalig Dancing With The Stars pro. De hond van BC Jean en Mark Ballas, Hendrix, diende als ringdrager.

2 BC Jean en Mark Ballas vormen Alexander Jean

Als je twee mensen hebt die graag muziek maken en graag samenwerken, gaan ze natuurlijk een band vormen. Alexander Jean, die bestaat uit de middelste namen van BC Jean en Mark, werd opgericht in 2015. Ze brachten datzelfde jaar hun debuutsingle "Roses and Violets" uit, die de top 20 bereikte in de Hot 100 "Bubbling Under" Chart van Billboard. Ze hebben drie EP's uitgebracht, talloze singles en een paar covers van kerstliedjes.

Na hun tweede EP kreeg Alexander Jean een contract bij Parts And Labor Records, wat veel hielp bij het produceren en creëren van muziek. Het duo heeft door het hele land getoerd en meer dan 120 miljoen streams en views verzameld, en ze zijn nog maar net begonnen.

1 Wat BC Jean nu doet

BC Jean woont in Los Angeles met Mark Ballas en hun hond Hendrix en maakt nog steeds muziek. Onlangs was Alexander Jean te zien op de ABC's Queen Singalong, waar ze "Another One Bites The Dust" coverden. Naast het feit dat ze in de studio zijn om te produceren wat ze daarna gaan doen, spelen de 34-jarige en haar man hun liedjes en covers op TikTok om een publiek te trekken. Terwijl Ballas gitaar speelt, vindt BC Jean meestal een huisraad om als instrument te bespelen.

Aanbevolen: