Deze vrouw uit Salem had de inspiratie kunnen zijn achter één Hocus Pocus-heks

Inhoudsopgave:

Deze vrouw uit Salem had de inspiratie kunnen zijn achter één Hocus Pocus-heks
Deze vrouw uit Salem had de inspiratie kunnen zijn achter één Hocus Pocus-heks
Anonim

Met een vervolg op Hocus Pocus dat officieel in minder dan twee maanden naar Disney+ komt, wekt de kennis van de Sanderson-zussen weer wat nieuwsgierigheid op - bijna drie decennia nadat de heksen voor het eerst onze bioscoopschermen sierden in 1993.

Tot grote vreugde van de fans zal Hocus Pocus 2 de terugkeer van het originele trio zien: Bette Midler, Kathy Najimi en Sarah Jessica Parker zullen respectievelijk de hoofdrol spelen als Winifred 'Winnie', Mary en Sarah Sanderson.

Geregisseerd door 27 Jurken en Anne Fletcher van The Proposal, volgt het vervolg het eerste hoofdstuk van regisseur Kenny Ortega, die terugkeert naar Salem voor een gloednieuw avontuur. Zoals het geval was voor de eerste film, zal ook Hocus Pocus 2 gebruik maken van de echte gebeurtenissen van de Salem Witch Trials, hoewel waarschijnlijk met een meer luchtige toon.

De horrorkomedie is losjes gebaseerd op de tragische feiten die plaatsvonden in Salem tussen februari 1692 en mei 1693. In die tijd werden verschillende mensen, voornamelijk vrouwen, beschuldigd van hekserij. Van de meer dan tweehonderd vervolgden, zouden drie zussen de inspiratie kunnen zijn geweest achter de Sandersons.

Hocus Pocus: Is Sarah Cloyce de inspiratie achter Sarah Sanderson?

Er lijkt geen Sanderson in de processtukken van Salem te staan, maar deze toonden voorbeelden van zusters die van hekserij werden beschuldigd, net als de Sandersons.

Het personage gespeeld door Parker, Sarah Sanderson, is mogelijk gebaseerd op een echte Salem-vrouw, Sarah Cloyce, die in 1692 van hekserij werd beschuldigd. Hoewel er geen officiële bevestiging is dat dit het geval is, is er zijn enkele aanwijzingen die in die richting wijzen.

Om te beginnen delen Sarah Cloyce en Sarah Sanderson hun voornaam. Bovendien werd ze beschuldigd van hekserij met haar twee oudere zussen, Rebecca Nurse en Mary Eastey. De laatste was de middelste zus en zou de inspiratie kunnen zijn achter Najimi's personage, die dezelfde voornaam heeft.

In tegenstelling tot haar twee zussen, die allebei werden geëxecuteerd, slaagde Sarah Cloyce erin haar leven te redden. Toen ze al in de vijftig was, werd ze zonder borgtocht in de gevangenis vastgehouden en zat ze vele maanden in een cel voordat ze werd vrijgelaten.

Volgens het Salem Witch Museum waren er beschuldigingen van hekserij in de familie, aangezien Sarah, Rebecca en Mary's moeder Joanna Towne van Topsfield zelf twintig jaar voor de beruchte processen met soortgelijke claims te maken kreeg.

Er is geen verklaring gegeven waarom Sarah Cloyce haar leven had gespaard in tegenstelling tot haar zussen en vele anderen. Hoewel ook de jongste Sanderson in de film werd geëxecuteerd, is het mogelijk dat het personage van Parker een eerbetoon is aan een van de weinigen die aan een afschuwelijke dood weten te ontsnappen.

Wie zijn de Sanderson-zussen in Hocus Pocus?

De onbetwiste hoofdrolspelers van Hocus Pocus, de Sanderson-zussen, zijn fictieve heksen die werden gearresteerd en geëxecuteerd tijdens de Salem Witch Trials.

In de proloog van Hocus Pocus zien kijkers de beruchte Sanderson-zussen terug op Halloween 1693 terwijl ze een kind ontvoeren om haar levenskracht te verliezen en jong te blijven. Ze worden later gearresteerd en ter dood veroordeeld door ophanging, maar niet voordat Winnie de vloek uitspreekt die het begin van de gebeurtenissen in de film zal zijn.

Verschillend in persoonlijkheid, zijn de heksen het vaak oneens over hoe ze hun doelen het beste kunnen bereiken, vaak kibbelen ze en geven ze fans iconische oneliners.

Parker's Sarah is de jongste Sanderson-zus. Haar onvolwassen, schijnbaar frivole houding is vaak het mikpunt van de grap voor haar oudere zussen, vooral voor Winnie van Midler, die door haar wordt geërgerd.

Om eerlijk te zijn, Winnie heeft het volste recht om boos te zijn op haar jongere zus nadat haar minnaar Billy Butcherson (Doug Jones) betrapt was op vreemdgaan met Sarah. Nadat een woedende Winnie hem in 1693 heeft vergiftigd, wordt Billy per ongeluk opgewekt in de eerste film en keert hij terug voor deze tweede aflevering.

Gespeeld door Kathy Najimi, Mary is de middelste zus, constant op zoek naar Winnie's validatie en het beheersen van het vermogen om kinderen te volgen via haar reukvermogen. Winnie, aan de andere kant, is de oudste en de leider van deze kleine coven, goed thuis in elektrokinese en duistere magie.

Hocus Pocus 2: Zal het vervolg de hekserijafbeelding van de originele film omkeren?

Het originele filmspeelgoed met de stereotiepe, vaak negatieve afbeelding van heksen in de populaire cultuur: gemene, onaantrekkelijke, oudere vrouwen die niets goeds van plan zijn en op kinderen jagen.

Geworteld in legendes, kan deze weergave van hekserij als een gevaarlijke praktijk in de komende film worden uitgedaagd door een van de jongere hoofdrolspelers.

Net als in de eerste film, zal Hocus Pocus 2 ook een stel tieners zien die per ongeluk de Sandersons doen herrijzen. Deze keer is het de beurt aan Becca (Whitney Peak), samen met haar vriendin Izzy (Belissa Escobedo), om de zussen te toveren.

Volgens de officiële karakterbeschrijving is Becca een aspirant-heks. Dit betekent dat, in tegenstelling tot Max Dennison (Omar Katz) in de eerste film, Becca absoluut gefascineerd is door magie.

Door zo'n personage als hoofdrolspeler te hebben, komt het vervolg misschien dichter bij de cultklassieker The Craft uit 1996 en het vervolg The Craft: Legacy, uitgebracht in 2020, en biedt zo een meer genuanceerde weergave van moderne hekserij en magie.

Hocus Pocus 2 wordt op 30 september 2022 uitgebracht op Disney+.

Aanbevolen: