Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Taylor Lautner?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Taylor Lautner?
Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Taylor Lautner?
Anonim

Er was eens, Taylor Lautner was de best betaalde tieneracteur van zijn tijd. De opkomst van het voormalige tieneridool naar acteerrespect nam een andere wending nadat hij in de jaren 2010 zijn lichaamsbouw overmatig had getransformeerd om Jacob Black te portretteren in The Twilight Saga-franchise, waardoor hij een sekssymbool van onze generatie werd. Toch sloot hij zich aan bij Paul Wesley en Ian Somerhalder en werd hij tweede op de lijst van "The 50 Sexiest Men of 2010" van Glamour Magazine.

Dat gezegd hebbende, de Twilight-dagen behoren nu tot het verleden. De meeste castleden hebben het project verlaten, zoals Robert Pattinson die onlangs de nieuwe Batman-film van Matt Reeves deed, en Kristen Stewart die een Oscar-nominatie kreeg voor het spelen van wijlen prinses Diana in Spencer. Taylor is echter enigszins in de vergetelheid geraakt, waardoor we ons allemaal afvragen wat er mis is gegaan in zijn carrière?

6 Taylor Lautner werd tijdens zijn 'Twilight'-dagen herkend als een van de 'sekssymbolen'

Taylor Lautner was slechts een tieneracteur met stemcredits in de animatieserie Scooby-Doo en Danny Phantom voordat hij in 2008 de rol van Jacob kreeg. De eerste Twilight-film was een enorm succes en trok maar liefst $ 407,1 miljoen in de box office, maar de regisseurs wilden de rol herschikken vanwege de veel veeleisendere lichaamsbouw. In plaats van te herschikken, deed Taylor echter extra werk door meer dan 30 pond uitpuilende spieren te krijgen, waardoor hij een nieuw sekssymbool in Hollywood werd.

Het probleem was echter dat de acteur destijds zelf nog maar minderjarig was. Zijn geseksualiseerde imago was een groot probleem in Hollywood omdat hij niet alleen de wettelijke leeftijd bereikte, maar de pers bleef hem onder druk zetten om zijn privé-liefdesleven met zanger Taylor Swift te onthullen.

5 Dat succes bracht Taylor Lautner ertoe 'Typecast' te worden

Voor Taylor leken deze fantastische beelden een enorm probleem. Natuurlijk kunnen een mooi gezicht, een uitpuilende lichaamsbouw en dikke Hollywood-ruiten een romantische magneet zijn, maar op een bepaald moment in zijn carrière stond hij eerder bekend om zijn lichaamsbouw dan om zijn acteertechnieken. In 2010 had Taylor bijvoorbeeld kleine rollen in Garry Marshall's rom-com Valentijnsdag, waar hij een scène moest terugdringen waarin hij geacht wordt zijn buikspieren te laten zien.

"Oorspronkelijk moest ik mijn shirt uittrekken," zei hij tegen GQ, "ik zei: 'Who, whoa, whoa. Time-out. Hij gaat zijn shirt uitdoen midden op school? Nee, nee, nee. De reden dat ik mijn shirt uitdeed voor Nieuwe Maan is omdat het zo in het boek staat. En er zijn redenen achter."

4 Taylor Lautners post-'Twilight'-films zijn voornamelijk geflopt

Ogen waren gericht op Taylor's carrière kort na Twilight. Toen hij nog maar 17 was, verwachtten mensen dat hij het volgende grote ding in Hollywood zou worden, met honderden miljoenen vergaard in de loop van de drie films. Hij heeft naar verluidt een deal getekend ter waarde van maximaal $ 7,5 miljoen voor een actiefilm genaamd Northern Lights, hoewel hij later stopte met het project, en een andere rol in Paramount's Max Steel. Wat is er met al die deals gebeurd?

In dezelfde periode werkte hij samen met wijlen producer John Singleton voor de kritisch gepande actiethriller Abduction, waarmee hij "slechts" $ 82 miljoen opbracht tegen zijn budget van $ 35 miljoen. Een producer zei, zoals opgemerkt door The Hollywood Reporter: "Zijn eerste film was gewoon niet erg goed, en het rechtvaardigde niet wat hij op dat moment vroeg."

3 Kan Taylor Lautner een comeback maken?

Taylor Lautner genoot echter van verschillende kleinere rollen en een beetje tv-opleving van 2014 tot 2018. Met in BBC's Cuckoo in de hoofdrol als de lang verloren liefdeszoon, het titulaire personage, verving de acteur de oorspronkelijke acteur Andy Samberg, die had het project verlaten vanwege planningsconflicten. Cuckoo was een hit in het Verenigd Koninkrijk, Best New Comedy Program & Best TV Comedy Actor voor Taylor's co-ster Greg Davies bij de British Comedy Awards. Hij kreeg ook de hoofdrol in FOX's zwarte komedie Scream Queens.

"In mijn hoofd klopte het een beetje niet en daarom was het volkomen logisch", zei de acteur tijdens een interview op Good Morning America, "Nou, het kostte me een seconde om te wennen aan hun soort humor. Het is een beetje meer sarcastisch, een beetje meer droog."

2 Taylor Lautners strijd om te ontsnappen aan de schaduw van de 'Twilight'

Het probleem met de carrière van Taylor Lautner was dat hij zijn acteercredits niet kon uitbreiden terwijl hij kon, waardoor hij niet kon ontsnappen aan de grote, meeslepende schaduw van de Twilight-serie. Zijn Twilight-co-sterren, Kristen Stewart en Robert Pattinson, probeerden snel in totaal verschillende rollen te spelen om te voorkomen dat ze getypecast werden.

Snel vooruit naar vandaag, Kristen wacht nu ongeduldig op haar eerste Oscar-overwinning voor Beste Actrice voor Spencer, terwijl Robert geniet van zijn moment terwijl The Batman de records van het theater brak.

1 Wat volgt er voor Taylor Lautner?

Dus, wat biedt de toekomst voor de voormalige best betaalde tieneracteur? Het is nog steeds oneerlijk om te zeggen dat de carrière van de 30-jarige al voorbij is, want hij is tenslotte nog jong en heeft veel ruimte om te groeien. Volgens Celebrity Net Worth klokt Taylor's vermogen nu minstens $ 40 miljoen, en hij is nog lang niet klaar. Zijn nieuwste sportkomedie, Home Team, werd net dit jaar uitgebracht, waarmee het zijn eerste hoofdrol sinds 2016 is. Zou dit een comeback van Taylor Lautner kunnen zijn?

Aanbevolen: