Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Anthony Michael Hall?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Anthony Michael Hall?
Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Anthony Michael Hall?
Anonim

Anthony Michael Hall won het Gouden Ticket toen hij werd gecast als Rusty Griswold in National Lampoon's Vacation in 1983. Maar zijn carrière is niet altijd zoals Walley World geweest.

Hij won een tweede Golden Ticket toen hij een van Hollywood's stralende nieuwe gezichten werd met al zijn mede-nieuwkomers die de showbizz stormenderhand veroverden. Ze stonden bekend als de Brat Pack. Acteurs als Hall, de gebroeders Sheen, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Demi Moore, Judd Nelson, Molly Ringwald en Ally Sheedy waren de kernleden. Toch werd vrijwel elke tiener die in een John Hughes-film of een ander tienerdrama speelde, onofficieel tot de groep gerekend.

Hall had het geluk om te schitteren in Hughes' Sixteen Candles, The Breakfast Club en Weird Science, die de belangrijkste tienerdrama's uit de jaren 80 werden. Hall kwam uit de Brat Pack en speelde hoofdrollen in Out of Bounds, Johnny Be Good en A Gnome Named Gnorm. In de jaren '90 speelde hij de slechterik in Edward Scissorhands van Tim Burton.

Je zou denken dat al dit succes Hall zou leiden tot een nog succesvollere carrière tot achter in de twintig en daarna, maar dat gebeurde niet precies. Laten we zeggen dat hij in zijn volwassen jaren niet zo succesvol werd als Tom Cruise of Johnny Depp. Veel van de Brat Pack verloren zelfs hun succes toen ze opgroeiden.

Dus wat is er gebeurd met de volwassen carrière van Hall? Er waren een aantal verschillende variabelen die leidden tot de neerwaartse spiraal van zijn carrière.

Hij ontwikkelde een drankprobleem

Na Johnny Be Good in 1988 nam Hall naar verluidt twee jaar vrij vanwege een drankprobleem. Rond deze tijd probeerde hij zich te vestigen als een volwassen acteur. Hij begon klein met de low-budget film Into the Sun in 1991 en vond succes in Six Degrees of Separation in 1993. In 1994 maakte hij zijn regiedebuut op Hail Caesar, waarin hij ook speelde.

Maar daarna speelde hij voornamelijk in tv-films, low-budgetfilms of gastoptredens in verschillende tv-shows. Hij had nog een laatste succes in de jaren '90 met de voor een Emmy genomineerde tv-film Pirates of Silicon Valley uit 1999, waarin Hall Bill Gates speelde.

In de jaren 2000 keerde hij terug naar de hoofdrol in low-budget tv-films en films. Looper schreef: "Hall bevond zich in 2002 op een professioneel dieptepunt na de hoofdrol in de veel verguisde Freddy Got Fingered." Toch slaagde hij er daarna in om een rol te krijgen in de David Cronenberg-bewerking van Stephen King's roman The Dead Zone.

Hall speelde Johnny Smith, "een man die ontwaakt uit een coma met paranormale krachten", gedurende zes seizoenen van de serie en regisseerde zelfs een aflevering tijdens de serie. Maar nogmaals, zijn carrière kelderde. Hij kreeg hier en daar slechts kleine rollen en gastoptredens in shows als Community, Murder in the First en meer recentelijk Riverdale, Agents of S. H. I. E. L. D., De zwarte lijst en de Goldbergs.

In de afgelopen vier jaar zijn zijn rollen schaars geweest vanwege een aantal juridische problemen.

Hij staat onder een paar aanklachten voor aanranding

In 2017 werd Hall veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk en 40 uur gemeenschapsdienst nadat hij geen wedstrijd had gepleit voor aanklachten wegens misdrijf nadat hij het jaar daarop zijn buurman had aangevallen tijdens een ruzie. Hun argument werd fysiek toen Hall Richard Samson op de grond duwde en Simson zijn pols brak.

Volgens The Los Angeles Times zouden Samson en Hall in het verleden een paar keer met elkaar in botsing zijn gekomen.

"[Hall] kreeg ruzie met iemand anders in het complex. Ik hoorde geschreeuw uit mijn voordeur en liep naar buiten om te zien wat er aan de hand was, "vertelde Samson aan People. "Ik zei tegen hem: 'Je moet kalmeren.' Binnen twee seconden was hij in mijn gezicht en zei een aantal zeer onaangename dingen tegen mij. Hij duwde me toen en ik viel op de grond."

Dit was niet de eerste keer dat Hall werd aangeklaagd voor woordenwisselingen met buren. In 2011 ontving hij ook een aanklacht wegens misdrijf voor het verstoren van de vrede nadat hij met zijn buren had gevochten toen ze ontdekten dat hij de planten in de gemeenschappelijke ruimte van zijn flat aan het verscheuren was.

Het afgelopen jaar werd hij op video opgenomen terwijl hij een paar mensen vervloekte in een zwembad in het South Congress Hotel in Austin, Texas. Volgens TMZ arriveerde Hall met zijn vrouw en assistent bij het zwembad van het hotel en begon muziek te blazen, andere gasten te storen en te vloeken. Toen de andere gasten hem confronteerden met het lawaai, werd Hall boos, vervloekte ze, bespat ze en noemde zelfs een gast "Rosie O'Donnell".

De gasten belden de hotelbeveiliging en Hall en zijn entourage (hij deed zelfs een gastrol op Entourage) verlieten het gebied. Gelukkig voor Hall, die zich niet nog een aanklacht wegens misdrijf kan veroorloven, heeft de beveiliging de politie niet gebeld.

Later bracht hij een verklaring uit waarin hij zich verontschuldigde toen de videobandopnames waren gelekt. "Als gevolg van een misverstand en miscommunicatie tussen mij en enkele hotelgasten is de situatie nodeloos en helaas geëscaleerd", zegt Hall tegen TMZ. "Het spijt me ten zeerste voor mijn woorden en daden en vraag om vergeving van iedereen die ik mogelijk heb beledigd."

Dus met zijn recente juridische problemen en woede-uitbarstingen, kun je je voorstellen waarom studio's hem tegenwoordig minder snel zullen casten. Maar er is een zilveren randje. Hij is gecast in Halloween Kills, het vervolg op Halloween uit 2018 met Jamie Lee Curtis. Hij heeft ook de komende Zero en The Class, ironisch genoeg een middelbare schooldrama, waar hij ook de uitvoerend producent zal zijn. Dus Hall's carrière bevindt zich tenminste niet helemaal in de dode zone.

Aanbevolen: