Heeft Tom Cruise echt een rol verloren aan Johnny Depp omdat hij te veel vragen stelde?

Inhoudsopgave:

Heeft Tom Cruise echt een rol verloren aan Johnny Depp omdat hij te veel vragen stelde?
Heeft Tom Cruise echt een rol verloren aan Johnny Depp omdat hij te veel vragen stelde?
Anonim

Tom Cruise heeft nogal een polariserende geschiedenis als het gaat om zijn Hollywood-carrière. Hij heeft een bizarre manier om gekke stunts uit te voeren op de set, maar tegelijkertijd is hij veelzijdig in serieuze rollen. Hij wordt er echter niet altijd om geprezen, aangezien een mede-ster zijn zoenvaardigheden als "icky" beschreef.

In 1990 was hij in voor een bepaalde Tim Burton-film. Hij verloor uiteindelijk van Johnny Depp, maar daar is een heel specifieke reden voor. Laten we terugkijken naar hoe het allemaal ging.

Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Tom Cruise?

Het v alt niet te ontkennen dat de film 'Edward Scissorhands' uit 1990 een echte klassieker is en een die de carrière van Johnny Depp veranderde. Achter de schermen was het krijgen van het optreden echter niet bepaald gemakkelijk voor de jonge acteur op dat moment. Er was veel concurrentie voor de rol, waaronder A-listers zoals Tom Cruise, Jim Carrey en Tom Hanks.

Zelfs toen hij op de set was, onthulde Depp dat hij zich nooit echt veilig voelde over zijn hoofdrol in de film.

"Hij wist niet precies wat ik ging doen toen ik op de set liep, hetzelfde met Ed Wood. Sterker nog, ik bracht de eerste twee weken van Ed Wood en Scissorhands en Sleepy Hallow door met denken Ik zou worden ontslagen, dat ik zou worden vervangen. Maar gelukkig was Tim blij met de spullen en raakte ik mijn baan niet kwijt."

Depp zou ook een ander verhaal onthullen waarin fans hem een bezoek brachten op de set, op zoek naar Tom Hanks. Nogmaals, hij dacht dat de rol op dat moment ergens anders heen ging.

"Op een middag terwijl iedereen aan het repeteren was. Er stonden twee jonge meisjes voor de deur en ik dacht: Oh, ze hebben me gevonden en misschien willen ze dat ik iets teken, ik weet het niet. Dus ik opende de deur en zei: Hoe gaat het? En ze zeiden: Hallo. Is Tom Hanks hier? Woont hij hier? Wat zei ik? Nee nog niet. En ik was ervan overtuigd dat Hanks mij zou vervangen. Ik was overtuigd. Het was een van de meest angstaanjagende momenten in mijn carrière."

Ondanks zijn twijfels kreeg Depp de rol. Zoals we echter zullen onthullen, was Tom Cruise ook verbonden aan het project. Uiteindelijk verloor hij om een zeer merkwaardige reden.

Tom Cruise stelde veel vragen over de toiletgewoonten van 'Edward Scissorhands'

Naast Express was het scenarioschrijver Caroline Thompson die zich het proces herinnerde waarbij Tom Cruise mogelijk werd gecast voor de film.

Het blijkt dat Cruise al vroeg in zijn carrière erg nieuwsgierig was naar zijn rollen. Maar volgens Thompson heeft hij misschien een te veel vragen gesteld voor deze rol in 'Edward Scissorhands'.

Volgens de scenarioschrijver wilde Cruise alles weten over het personage, inclusief hoe hij naar de badkamer ging.

"[Cruise] wilde weten hoe Edward naar het toilet ging", vertelde ze aan Express.

"Hij stelde het soort vragen over het personage dat niet voor dit personage kan worden gesteld! Een deel van de delicatesse van het verhaal was het niet beantwoorden van vragen als: 'Hoe gaat hij naar de badkamer? leeft hij al die jaren zonder te eten?'"

Uiteindelijk kwamen beide partijen overeen om hun eigen weg te gaan. Cruise wilde antwoorden op zijn vragen, terwijl Tim Burton niet altijd een klein detail had. Er wordt ook aangenomen dat Burton wederzijds afscheid heeft genomen van Cruise vanwege het simpele feit dat Tom iets te veel details vroeg.

Desalniettemin kwam het allemaal goed uit voor alle betrokkenen, want 'Edward Scissorhands' werd een absolute klassieker. Wat Tom Cruise betreft, hij verscheen datzelfde jaar zelf in een behoorlijk belangrijke rol.

Welke rol nam Tom Cruise op zich?

Cruise koos in plaats daarvan voor de rol van Cole Trickle, met in de film 'Days of Thunder' uit 1990. Het leek Tom's type script te zijn, aangezien de film ook enig gevaar vertoonde, zoals Tom zelf die de auto bestuurde, in plaats van te kiezen voor een stunt-double.

De film was een hit aan de kassa en bracht $ 157 miljoen binnen op een budget van $ 60 miljoen.

Bovendien gaf de film destijds ook een boost aan het persoonlijke leven van Cruise, toen hij zijn vrouw, nu ex-vrouw, Nicole Kidman ontmoette. De twee trouwden slechts zes maanden na de release van de film en bleven samen tot 2001.

Aanbevolen: