Obi-Wan' Kenobi had een unieke Red Hot Chili Peppers-verbinding

Inhoudsopgave:

Obi-Wan' Kenobi had een unieke Red Hot Chili Peppers-verbinding
Obi-Wan' Kenobi had een unieke Red Hot Chili Peppers-verbinding
Anonim

Star Wars is een van de oudste en meest legendarische franchises in de entertainmentgeschiedenis. Sinds het debuut in de jaren 70 heeft de franchise klassieke films, uitstekende tv-shows en enkele beruchte specials losgelaten die een unieke plaats innemen in de geschiedenis van de popcultuur.

In een sterrenstelsel ver, ver weg, hebben veel artiesten in een of andere hoedanigheid hun opwachting gemaakt. De nieuwe Obi-Wan Kenobi-serie is uit en sommige fans merkten dat Flea, de iconische bassist van de Red Hot Chili Peppers, in de show verscheen. Velen zijn zich er echter niet van bewust hoe knap zijn uiterlijk was.

Laten we eens kijken naar de show en de diepere betekenis achter Flea's cameo!

'Obi-Wan Kenobi' debuteerde net op Disney+

Mei 2022 markeerde het debuut van Obi-Wan Kenobi, de derde live-action Star Wars-serie die debuteert op Disney+. Vanaf de eerste dag was er een onpeilbare hoeveelheid hype rondom de hype, en wetende dat de show klassieke acteurs terugbracht in hun iconische rollen, maakte de hype alleen maar groter.

Tot nu toe heeft de show maar liefst 87% met critici op Rotten Tomatoes, wat laat zien dat professionals houden van wat ze hebben gezien. Dit trekt helaas niet zoveel aandacht als het zou moeten, vooral omdat de notoir vreselijke fans van de franchise de show links en rechts hebben belazerd, met zelfs aanvallende seriesterren Moses Ingram met racistische opmerkingen. Dit is, ongelooflijk, niets nieuws voor wat een van de meest gevierde franchises in de geschiedenis zou moeten zijn.

Vreselijke fans terzijde, Obi-Wan Kenobi's eerste paar afleveringen hebben de basis gelegd voor wat een leuke serie zou moeten worden. Zal het perfect zijn? Nee, maar het wordt nog steeds een spannende rit voor fans van alle leeftijden. We hebben nog een aantal weken om te zien hoe het allemaal uitpakt, en na het krijgen van de Darth Vader-plaag aan het einde van aflevering twee, kunnen fans niet wachten om personages, zowel oude als nieuwe, te zien botsen in wat zou moeten neerkomen op een waanzinnig vermakelijke finale.

Een van de nieuwe personages waarmee we kennismaakten, was niemand minder dan Vect Nokru, die werd gespeeld door Flea van de Red Hot Chili Peppers.

Flea From The Red Hot Chili Peppers verscheen op de show

Voor velen staat Flea bekend als een van de grootste bassisten in de rockgeschiedenis, maar een nadere blik op zijn carrière zal onthullen dat hij een behoorlijk ervaren acteur is.

Voordat hij op Obi-Wan Kenobi verscheen, was de legendarische muzikant te zien in films als The Outsiders, Back to the Future Part II en Part III, The Big Lebowski, Fear and Loathing in Las Vegas, Inside Out, Toy Verhaal 4, en zelfs Baby Driver.

Nog steeds niet onder de indruk? Hij sprak ook de iconische Donnie uit in The Wild Thornberrys, een van de beste geanimeerde shows van zijn tijd.

Hoewel hij misschien niet vaak opduikt in projecten, is het altijd geweldig om hem te zien acteren. Dit is precies waarom mensen collectief hun verstand verloren toen ze zich realiseerden dat de muzikant de gemene Vect op Obi-Wan Kenobi speelde.

Het is geweldig om te zien dat Flea zijn weg vond naar een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan, maar zijn plaats in de show heeft een diepe band met de muziek van zijn band, iets wat het oorzakelijke publiek misschien niet weet.

De "Californication"-verbinding

Dus, waar komt de diepe verbinding vandaan? Nou, Star Wars-fans moeten het personage van Flea bekijken. Vect Nokru, ontvoer een jonge prinses Leia op haar thuisplaneet Alderaan. Interessant genoeg grijpt dit terug naar een van de grootste hits van de Red Hot Chili Peppers.

In de hit "Californication", zingt Anthony Kiedis zangers, "Space may be the final frontier, maar het is gemaakt in een Hollywood-kelder. En Cobain kun je hier de sferen liedjes zingen van Station to Station? En Alderaan is dat niet ver weg, het is Californication."

Vergis je niet: Flea's personage ontvoerde Leia op Alderaan was heel opzettelijk, en voor fans van de franchise en de band was dit een geweldig moment dat hem blij maakte.

Verrassend genoeg is er nog een connectie die Flea's verschijning in de show heeft. Eerder dit jaar bracht de band, die de legendarische gitarist John Frusciante terugbracht, hun nieuwste studioalbum uit, Unlimited Love. De debuutsingle van het album was "Black Summer", een hit met het onmiskenbare Chili Peppers-geluid. De videoclip van het nummer werd geregisseerd door Deborah Chow, die, je raadt het al, de Obi-Wan Kenobi-serie regisseerde.

Flea's personage kwam vroegtijdig ten einde, maar zijn opname in de show was nog steeds een genot voor fans om te zien, vooral met de unieke connectie met een van de grootste werken van zijn band.

Aanbevolen: