Hoe de 'Red Hot Chili Peppers' een deal van $ 140 miljoen tekenden

Inhoudsopgave:

Hoe de 'Red Hot Chili Peppers' een deal van $ 140 miljoen tekenden
Hoe de 'Red Hot Chili Peppers' een deal van $ 140 miljoen tekenden
Anonim

Rock and roll is een genre dat misschien niet meer is wat het ooit was, maar het heeft nog steeds een grote impact op de muziekindustrie. Zonder rock zouden we niet veel van de artiesten hebben die we nu hebben. Alles, van The Beatles tot Metallica, tot eerdere hiphop-samenwerkingen kwam met dank aan rock.

The Red Hot Chili Peppers zijn op zichzelf al legendes en ze blijven een van de grootste bands die er zijn. Niet lang geleden kon de band een vurige deal sluiten die hen $ 140 miljoen opleverde.

Laten we de band eens bekijken en meer te weten komen over die enorme deal.

De Chili Peppers zijn legendes van het spel

Als een van de meest succesvolle bands in de geschiedenis van rock and roll, zijn de Red Hot Chili Peppers een vooraanstaande act die sinds het begin van de jaren negentig aan de top van de muziekindustrie staat.

Met Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en John Frusciante is de band verantwoordelijk voor enkele van de grootste hits uit meerdere tijdperken, en ze hebben verschillende albums uitgebracht die nu als klassiekers worden beschouwd. Dankzij dit heeft de band wereldwijd ongeveer 80 miljoen albums kunnen verkopen, waardoor ze een absolute krachtpatser zijn waar miljoenen mensen dol op blijven.

Hoewel een band die zo succesvol is, het net zo goed zou kunnen stoppen, blijven de Red Hot Chili Peppers een van de meest opwindende acts in de rockmuziek. Toevallig maakt de band zich op voor een monumentale terugkeer volgend jaar.

De band maakt zich op voor een enorm rendement

In een van de grootste nieuwsuitzendingen van de afgelopen jaren uit de wereld van rockmuziek, stalen de Red Hot Chili Peppers de krantenkoppen toen ze aankondigden dat gitarist John Frusciante terug zou keren naar de band.

Voor de onbekende, Frusciante heeft de hand gehad in de grootste platen van de band en zijn gitaarspel is te horen geweest op hun populairste albums. Als zodanig betekent de terugkeer van Frusciante bij de groep dat de typische Red Hot Chili Peppers-line-up opnieuw is samengesteld en dat ze zich voorbereiden om nieuwe muziek uit te brengen en op een wereldwijde trektocht te gaan in 2022.

Drummer Chad Smith sprak over de nieuwe plaat en ging weer in de stemming met Frusciante en zei: We zouden wat festivals spelen die duidelijk werden uitgesteld. Dus we konden gewoon doorploegen en schrijven, en dat is wat we deden Het was een soort zegen, want we willen nieuwe muziek uitbrengen en nieuwe nummers spelen. Het zal geweldig zijn als we volgend jaar eindelijk uit gaan en een plaat hebben om te spelen, en natuurlijk een heleboel andere dingen.”

Dit is geweldig nieuws voor fans, maar voor de band was dit niet het grootste nieuws dat ze de afgelopen jaren hebben gehad. Hun grootste nieuws geeft hen 140 miljoen redenen om enthousiast te worden.

De band verkocht hun muziek voor een enorm prijskaartje van $ 140 miljoen

Dus, hoe hebben sommige doorgewinterde funkrockers uit Los Angeles een deal van $ 140 miljoen weten te scoren? Nou, dankzij een van de meest indrukwekkende catalogi die beschikbaar zijn, kon de band hun muziek aan een enorme groep verkopen.

Zoals Spin meldde: "Vergeet "Geef het weg, geef het weg, geef het nu weg", hebben de Red Hot Chili Peppers de rechten op hun songcatalogus verkocht, waaronder de hits "Scar Tissue", "Under the Bridge" en "Californication" - aan Hipgnosis Songs Fund. Het afgelopen jaar heeft het fonds ook stapels gekocht in de catalogi van artiesten als Tom DeLonge, Neil Young, Lindsey Buckingham, LA Reid en vele, vele anderen."

Het is interessant om te zien dat een aantal artiesten dit beginnen te doen, aangezien het duidelijk haalbaarder is geworden om één grote verkoop van muziek te doen in plaats van een klein beetje tegelijk. Je moet je afvragen hoe dit de artiesten van vandaag zal beïnvloeden die hun weg naar de top vinden zoals de artiesten die hen voorgingen.

De Chili Peppers hebben door de jaren heen een aantal andere individuen in de plooi gekregen, en degenen die albums met de groep hebben opgenomen, zullen ook een deel van de taart krijgen. Dit omvat namen als Dave Navarro, die ook geld verdiende tijdens het spelen van gitaar voor Jane's Addiction.

Nu ze 140 miljoen dollar rijker zijn, stellen we ons voor dat de Red Hot Chili Peppers met veel vuur zullen spelen wanneer ze volgend jaar de langverwachte wereldwijde tour ontketenen.

Aanbevolen: