Red Hot Chili Peppers ontvangt Global Icon Award op MTV VMA's

Red Hot Chili Peppers ontvangt Global Icon Award op MTV VMA's
Red Hot Chili Peppers ontvangt Global Icon Award op MTV VMA's
Anonim

De Red Hot Chili Peppers hebben een bewogen jaar achter de rug en het zal allemaal eindigen op de VMA's van dit jaar.

De iconische rockband zal dit jaar de Global Icon Award ontvangen tijdens de MTV Video Music Awards. MTV maakte het nieuws vrijdag bekend samen met de bevestiging dat het kwartet ook zal optreden tijdens de show.

"De Global Icon Award eert een artiest of band wiens ongeëvenaarde carrière, voortdurende impact en invloed een uniek niveau van wereldwijd succes in muziek en daarbuiten hebben behouden, en een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op het muzieklandschap", zei MTV in een verklaring.

Green Day, Eminem, Janet Jackson en U2 hebben eerder de prijs ontvangen. Foo Fighters werden geëerd met de Global Icon Award vorig jaar tijdens de show.

Naast het optreden en het ontvangen van een prijs, is de band ook genomineerd in de categorie Best Rock voor hun single 'Black Summer'.

De single, die eerder dit jaar werd uitgebracht, was de eerste van hun album 'Unlimited Love'. De band begon toen aan een wereldtournee, om vervolgens een nieuw album aan te kondigen dat op 14 oktober zou verschijnen. "Return of the Dream Canteen" is de naam van hun volgende album. De eerste single van het album, "Tippa My Tongue", werd vrijdag uitgebracht.

"Er zitten veel verschillende dingen in. Voor mij zitten er een heleboel haken in", vertelde drummer Chad Smith aan Billboard. "Er zit P-Funk in. Ik hoor George (Clinton erin) en wat Hendrixy-achtige licks. Het is een mooie gumbo. Ik dacht dat dat een goede eerste kegel zou zijn om uit dat (album) te komen. Het klinkt zoals wij, maar nieuw. Ik vind dat cool."

Gitarist John Frusciante voegde zich onlangs voor de tweede keer bij de band. Zijn eerste stint eindigde in 1992 tijdens het hoogtepunt van het succes van de band. Hij voegde zich weer bij de band in 1998 en begon te werken aan het album "Californication". Nadat de band in 2008 klaar was met touren achter "Stadium Arcadium" kondigde Frusciante nogmaals zijn vertrek uit de band aan.

In de daaropvolgende jaren werd Josh Klinghoffer, die was ingehuurd als extra gitarist op tournee, aangeworven om Frusciante te vervangen. Frusciante was niet aanwezig bij de introductie van de band in de Rock & Roll Hall of Fame of hun Super Bowl Halftime Show met Bruno Mars.

Klinghoffer zou bijdragen aan twee van de albums van de band, "I'm With You" (2011) en "The Getaway" (2016). De band brak echter al snel het nieuws aan Klinghoffer dat Frusciante zou terugkeren naar de band en hem zou vervangen. De officiële aankondiging kwam eind 2019.

"Er was een beetje… Het is niet alsof het een monogame relatie was", vertelde Klinghoffer aan de podcast Tuna on Toast With Stryker."Flea en John hadden wat rondgehangen en gespeeld en zo. Ze waren die relatie weer aan het koesteren. En dat wist ik niet. Het was een beetje geheim."

Toch heeft Klinghoffer niets dan vriendelijke woorden voor de band.

"Ik zou ze niet dankbaarder kunnen zijn voor alle ervaringen die ik met hen heb gehad", zei hij. "Mijn enige spijt is dat ik niet meer muziek met ze heb gemaakt."

Frusciante sprak onlangs met Consequence of Sound over zijn beslissing om terug te keren naar de band.

"Het keert terug naar de familie. Ik voel me enorm op mijn gemak bij hen", zei hij. "Het is alsof er helemaal geen tijd is verstreken. Kortom, we voelen ons allemaal net zo op ons gemak bij elkaar als ooit."

Hij sprak ook over de chemie van de band die na al die jaren nog steeds sterk is.

"Wat gitaarspelen betreft, is er niemand met wie ik het liever doe dan de band, en gelukkig is de chemie er nog steeds en genieten we van elkaars gezelschap," zei Frusciante.

De 2022 MTV Video Music Awards worden op zondag 28 augustus live uitgezonden vanuit het Prudential Center in Newark, New Jersey om 20.00 uur. EST.

Aanbevolen: