FreeBritney: een tijdlijn van het controversiële conservatorium van Britney Spears

Inhoudsopgave:

FreeBritney: een tijdlijn van het controversiële conservatorium van Britney Spears
FreeBritney: een tijdlijn van het controversiële conservatorium van Britney Spears
Anonim

Britney Spears maakte eind jaren negentig en begin jaren 2000 een superster, maar dat ging niet zomaar. Britney is sinds haar 15e getekend bij Jive Records en staat al enkele jaren onder druk van de media. Van haar goed gedocumenteerde liefdesdriehoek met Justin Timberlake tot ongelukkige botsingen met de wet, de Princess of Pop heeft nog nooit een rustig jaar zonder media-aandacht meegemaakt.

Helaas kostte Britneys vroege succes haar een groot deel van haar leven, tot het punt waarop haar vader, Jamie Spears, al meer dan 13 jaar haar leven en haar vermogen van $ 59 miljoen beheerst met zijn conservatorschap. In het afgelopen decennium hebben fans de FreeBritney-beweging geïnitieerd ter ondersteuning van de popster. Hier is de vereenvoudigde tijdlijn van de beweging, uitgelegd.

10 1990s en vroege jaren 2000: vroeg succes

Britney Spears ontpopte zich eind jaren negentig als een van de meest 'bankabele' tieners in Hollywood. Haar debuut- en tweede albums, Baby One More Time (1999) en Oops, I Did It Again (2000) maakten haar tot een tieneridool en brachten tienerpop nieuw leven in het mainstream-genre. Het laatste album had zelfs een record van 15 jaar voor het snelst verkopende album in de VS van een vrouwelijke artiest, en scoorde in de eerste week maar liefst 1,3 miljoen exemplaren.

9 2006: Britney gescheiden van Kevin Federline

Hoewel haar beruchte haat-liefdeverhouding met voormalig NSYNC-lid Justin Timberlake in het begin van de jaren 2000 deel uitmaakte van de krantenkoppen van elke tabloid, was het haar scheiding van Kevin Federline die de zangeres tot het uiterste dreef. In 2004 waren Britney en Kevin verloofd voordat ze hetzelfde jaar in het huwelijksbootje stapten. Het huwelijk duurde helaas maar twee jaar toen de twee hun scheidingspapieren in 2006 afsloten.

8 2007-2008: een reeks mentale inzinkingen

Na een reeks vervelende relatiebreuken en non-stop mediaonderzoek, begon de mentale gezondheid van Britney Spears snel te verslechteren. Tussen 2006 en 2008 gaf de zangeres zichzelf toe aan een afkickkliniek, scheerde haar hoofd kaal, werd aangeklaagd door Louis Vuitton en viel een paparazzi aan met een paraplu.

Slechts enkele weken voor haar ineenstorting stierf Britneys geliefde tante, Sandra Covington, na een lang gevecht met eierstokkanker, en een foto van Britney in een auto die haar zoon op haar schoot hield in plaats van hem in een auto te zetten stoel kwam naar de oppervlakte en bracht meer negativiteit in haar leven dan ze aankon.

7 2008: Rechtbank keurde Jamie Spears' Conservatorship Petitie goed

Omdat Britney's geestelijke gezondheid tijdens deze tumultueuze periode begon te verslechteren, verzocht haar vader om een 'tijdelijk conservatorium'. Het juridische proces, dat bekend staat als 'wettelijke voogdij', kwam in het voordeel van haar vader en haar advocaat, Andrew Wallet, omdat de twee de volledige controle hadden over het landgoed, de gezondheid en de financiële zaken van de zangeres.

Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een manier om te voorkomen dat Spears een slechte financiële en persoonlijke beoordeling zou maken totdat ze mentaal stabiel werd, waren velen van mening dat de twee te veel controle hadden over het privéleven van de zangeres.

6 2009: fans begonnen 'Free Britney'-beweging

Kort nadat Jamie Spears het conservatorium van Britney had gekregen, begon de eerste golf van de 'Free Britney'-beweging zich te verspreiden. Een fansite in 2009, geadresseerd op FreeBritney.net, was onofficieel de beweging begonnen, daarbij aanhalend dat het conservatorium meer kwaad dan goed heeft gedaan voor de popster.

"Haar restauratoren beslissen of ze werkt of niet, omdat ze geen contracten voor zichzelf kan sluiten omdat ze wettelijk niet haar eigen persoon is. Britney Spears heeft toestemming nodig van haar restauratoren om haar huis te verlaten of haar eigen geld uit te geven, " schrijft de website.

5 2010s: meer succes, meer problemen

Ondanks het feit dat ze onder strikte conservatoria zat, begon Britneys carrière weer soepel te lopen. In de jaren 2010 bracht de Princess of Pop verschillende albums uit met banger na banger, waaronder Femme Fatale, Britney Jean en Glory. Ze waagde zich zelfs aan talentenjachten en verving Nicole Scherzinger van The Pussycat Doll om Simon Cowell te vergezellen in het tweede seizoen van The X Factor in de VS.

4 2019: Britney heeft zichzelf toegelaten tot de geestelijke gezondheidszorg

Toen de zangeres zichzelf in 2019 opnieuw opgaf in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, begon de beweging "Free Britney" weer in de schijnwerpers te komen. De zangeres kondigde een onderbreking voor onbepaalde tijd aan nadat haar vader in januari 2019 een bijna fatale colonruptuur had opgelopen en haar advocaat, Andrew Wallet, een stap terug deed als een van haar mede-conservatoren.

Een fanpodcast genaamd Britney's Gram bracht echter een discreet voicemailbericht uit van een voormalig lid van het juridische team van de zanger. Volgens de podcast wordt de zangeres sinds januari 2019 tegen haar wil vastgehouden in de faciliteit.

3 2019: Britney's moeder steunde de FreeBritney Movement

Britney Spears' moeder, Lynne, was ook aanwezig tijdens een van de hoorzittingen in 2019. Zoals gemeld door TMZ, was Lynne, die in 2002 van Jamie scheidde, aanwezig en zelfs betrokken bij de FreeBritney-campagne op sociale media. Fanblogger Anthony Elia van de Absolute Britney-fansite werd ook aangeklaagd.

2 2020: Britney's Conservatorship werd verlengd

In februari 2020, zoals opgemerkt door The Blast uit de originele juridische documenten, verlengde een LA-rechter het conservatorium terwijl de betrokken partijen, dat wil zeggen haar vader en andere betrokken entiteiten, "uitzoeken wat het beste is" voor de zangeres.

Per augustus 2020, in plaats van haar eis om haar vader te verwijderen als enige conservator, te wijzigen, verlengde de rechter het conservatorschap opnieuw tot 1 februari 2020 en vervolgens tot september 2021.

1 2021: 'Framing Britney Spears, ' Rechtszittingen

In februari 2021 bracht Hulu een documentaire uit waarin de aanhoudende langdurige juridische strijd tussen Britney en haar vader, Framing Britney Spears, wordt beschreven in samenwerking met The New York Times. Veel medesterren, waaronder Jessica Parker en Miley Cyrus, hebben hun steun betuigd aan de popster. Sindsdien heeft het juridische team van de zanger de rechtbank herhaaldelijk gevraagd om Jamie Spears uit de functie te verwijderen, maar hun verzoek is altijd afgewezen.

Aanbevolen: