Dit zijn de meest frequente 'SNL' muzikale gasten aller tijden

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest frequente 'SNL' muzikale gasten aller tijden
Dit zijn de meest frequente 'SNL' muzikale gasten aller tijden
Anonim

Toen Saturday Night Live in 1975 op televisie debuteerde, werd besloten om in elke aflevering een muzikale gast te hebben en dat is sindsdien hetzelfde gebleven. Als gevolg van die ene beslissing en het feit dat de producenten van de show de traditie hebben behouden om elke aflevering een muzikale gast te hebben, hebben enkele echt geweldige muzikanten op het podium van SNL opgetreden.

Helaas waren sommige muzikale gasten van Saturday Night Live een last voor de producenten van de show. Het is zelfs geen geheim dat de muzikale gasten van SNL bij sommige gelegenheden niet goed opschieten met de sterren van de show. Met dat in gedachten is het logisch dat de producers van SNL keer op keer betrouwbare artiesten hebben verwelkomd. Met dat in gedachten, roept het een voor de hand liggende vraag op, welke muzikale gasten van SNL zijn het vaakst verschenen?

10 Randy Newman is 6 keer de SNL-muzikale gast geweest

Een lid van de Rock and Roll Hall of Fame en Songwriters Hall of Fame, Randy Newman staat bekend om nummers als "Short People", "You Can Leave Your Hat On" en "Mama Told Me Not to Come”. Newman, een van de eerste muzikale gasten van Saturday Night Live, trad op tijdens de tweede aflevering van de show. Uiteindelijk was Newman tussen 1975 en 1988 zes keer de muzikale gast van SNL.

9 Sting is 6 keer de SNL-muzikale gast geweest

Nadat Sting bekend werd als lid van The Police, lanceerde Sting een solocarrière waardoor hij verbazingwekkend genoeg nog rijker en beroemder kon worden. Sting was een ster die groot genoeg was en die hij op Saturday Night Live als muzikale gast en gastheer heeft uitgevoerd, en beide rollen vervulde tijdens een aflevering uit 1991. In totaal was Sting tussen 1987 en 1999 zes keer een SNL-muzikale windvlaag, bovenop het feit dat hij in 1997 de gastheer was voor een aflevering zonder muziek te spelen.

8 Coldplay is 6 keer de muzikale gast van SNL geweest

Een ongelooflijk succesvolle band, het leek vaak alsof alles wat Coldplay aanraakt in goud verandert. Coldplay wordt beschouwd als een van de bestverkochte muziekacts aller tijden en heeft in de loop der jaren een lange lijst van onderscheidingen verzameld. Bovenop al het andere dat Coldplay heeft bereikt, hebben ze de eer gehad om tussen 2001 en 2019 6 keer de muzikale gast van SNL te zijn.

7 Beck is 7 keer de muzikale gast van SNL geweest

Toen Beck's nummer "Loser" een verrassingshit werd, was er geen manier om te weten dat hij zou blijven genieten van een ongelooflijk unieke en succesvolle carrière. Beck staat bekend om zijn vermogen om genres te mengen en zijn eigen weg te banen, en wordt bijna universeel gerespecteerd in de muziekwereld. Vanwege zijn langdurige carrière heeft Beck tussen 1997 en 2014 zeven keer muziek uitgevoerd op het SNL-podium.

6 Kanye West is 7 keer de muzikale gast van SNL geweest

De laatste keer dat hij in de show was, was zijn gedrag zo controversieel dat Kanye West naar verluidt is verbannen uit SNL. Desondanks lijdt het geen twijfel dat de SNL-muziekuitvoeringen van West in de loop der jaren grotendeels zijn geprezen. Met dat in gedachten is het logisch dat West tussen 2005 en 2018 zeven keer de muzikale gast van de show was.

5 Eminem is 7 keer de SNL-muzikale gast geweest

Volgens Forbes was Eminem de bestverkopende mannelijke muziekartiest van de jaren 2010 en Billboard noemde hem de 'Artiest van het decennium' tussen 2000 en 2009. Het volstaat te zeggen dat Eminem een van de beste muzikale artiesten van de laatste twintig jaar. Als gevolg van al dat succes was Eminem tussen 1999 en 2017 zeven keer de muzikale gast van SNL. Bovendien maakte Eminem een cameo-optreden in de show in 2020.

4 Tom Petty was 8 keer de muzikale gast van SNL

Tijdens Tom Petty's legendarische carrière heeft hij zoveel hits uitgebracht dat het dwaas zou zijn om ze hier allemaal op te sommen. Dat gezegd hebbende, enkele van Petty's meest geliefde nummers die hij met en zonder de Heartbreakers heeft uitgebracht, zijn 'Learning to Fly', 'Free Fallin'' en 'I Won't Back Down'. Helaas kreeg Petty een hartstilstand als gevolg van gemengde toxiciteit en verloor hij zijn leven in 2017. Daarvoor trad Petty acht keer op tussen 1979 en 2010.

3 The Foo Fighters zijn 8 keer de muzikale gast van SNL geweest

In de muziekwereld zijn er veel bands die naar verluidt erg moeilijk zijn om mee om te gaan. Aan de andere kant van het spectrum hebben The Foo Fighters een reputatie opgebouwd als een band die volledig bestaat uit professionele en geweldige mensen. Helaas stierf in 2022 de zeer geliefde en gerespecteerde drummer Taylor Hawkins van The Foo Fighters plotseling. Daarvoor traden hij en de rest van The Foo Fighters tussen 1995 en 2020 acht keer op SNL op.

2 Paul Simon is 12 keer de muzikale gast van SNL geweest

Paul Simon, die twee keer in de Rock and Roll Hall of Fame is opgenomen, is het soort artiest met het aangeboren vermogen om aanstekelijke muziek te schrijven die de tand des tijds doorstaat. Algemeen beschouwd als een van de beroemdheden die het meest geassocieerd zijn met Saturday Night Live, is Simon maar liefst achttien keer in de show verschenen. Alleen de muzikale gast bij twaalf van die gelegenheden, Simon trad herhaaldelijk op in de show tussen 1975 en 2018.

1 Dave Grohl is 14 keer de SNL muzikale gast geweest

De enige artiest die twee keer op deze lijst voorkomt, Dave Grohl heeft veertien keer muziek uitgevoerd op het Saturday Night Live-podium. Na zijn SNL-debuut als lid van Nirvana in 1992, keerde Grohl in 1993 voor de tweede keer terug naar de show met de andere leden van die band. Bovendien kopte Grohl The Foo Fighters alle acht keer dat ze de muzikale gast van SNL waren. Ten slotte speelde Grohl de drums voor Paul McCartney, Mick Jagger, Tom Petty and the Heartbreakers, evenals Them Crooked Vultures toen ze allemaal optraden in SNL.

Aanbevolen: