8 jaar later: wat gebeurde er tussen Miley Cyrus en Robin Thicke?

Inhoudsopgave:

8 jaar later: wat gebeurde er tussen Miley Cyrus en Robin Thicke?
8 jaar later: wat gebeurde er tussen Miley Cyrus en Robin Thicke?
Anonim

Op 25 augustus 2013 traden Robin Thicke en Miley Cyrus samen op bij de MTV Video Music Awards en schreven ze televisiegeschiedenis, maar niet op een goede manier. Destijds was Miley een 21-jarige Disney-ster die hoopte door te breken in de reguliere muziekindustrie. Thicke, toen 36, was getrouwd met Paula Patton en had een van de meest succesvolle singles van de zomer, 'Blurred Lines'.

Het was een onwaarschijnlijke combinatie, maar het publiek schreeuwde van opwinding. Dat wil zeggen, totdat ze Miley op de catwalk zagen dansen in een vleeskleurige bikini terwijl ze twerkten tegen Thicke die was uitgedost in een op Beetlejuice geïnspireerd gestreept pak. De bijna psychedelische uitvoering, die ook gigantische teddyberen, lasers en een schuimvinger omvatte, ging de geschiedenis in als een van de meest controversiële in de geschiedenis, schokte kijkers en veranderde de loop van hun beide carrières.

9 Robin zei dat ze wisten wat ze deden

Robin Thicke en Miley Cyrus' 2013 VMA-optreden was er een die tot op de dag van vandaag buitengewoon gedenkwaardig is. Het wordt echter om goede redenen meestal niet teruggeroepen. Als je aan dat optreden terugdenkt, herinner je je misschien het slijpen, het twerken en de schuimvinger.

Volgens Thicke waren hij en Miley echter van plan mensen iets te geven om over te praten. "We wisten waar we aan begonnen. We zijn entertainers, en de VMA's is de perfecte plek voor een beetje schok en ontzag … We hadden zoiets van, 'Ok, als je me aanraakt met je schuimvinger over mijn kruis, natuurlijk een paar mensen zullen hier iets over te zeggen hebben.' Maar dat was het hele punt, ik bedoel, het hele punt was om te prikkelen, te provoceren en te entertainen."

Toen hem werd gevraagd naar Miley's rol in dit alles, zei hij: "Ik vond het dwaas en grappig. Ze was humoristisch en ondeugend. Maar het was helemaal niet seksueel geladen", zei hij. "Dat is wie ze is en zo houdt ze van dansen. En ze was gewoon zichzelf en ik was gewoon mezelf."

8 Miley vertelt een ander verhaal

Na het provocerende optreden liep Robin Thicke zo goed als ongedeerd weg en speelde hij de hele zaak dom, terwijl Miley Cyrus de extreme terugslag kreeg en zich seksueel uitgebuit voelde.

Volgens Independent legde Cyrus in een interview uit dat Thicke "haar actief aanmoedigde om zo naakt mogelijk te zijn", omdat het paste in het concept van de video "Blurred Lines".

7 Miley's carrière schoot omhoog

Miley Cyrus Wrecking Ball-video
Miley Cyrus Wrecking Ball-video

Ondanks de aanvankelijke negatieve feedback, omarmde Miley de schijnwerpers en dropte haar volgende single, 'Wrecking Ball', op dezelfde dag als de VMA's. In haar inmiddels beruchte begeleidende videoclip, die later die maand werd uitgebracht, zwaait ze naakt op bouwmachines. Het is een scène die honderden keren is geparodieerd door zowel mannen als vrouwen. Het nummer leverde Miley haar eerste 1 hit op in de Billboard Hot 100 Chart, en het jaar daarop was ze nummer 17 op de Forbes-lijst van machtigste beroemdheden.

6 Thicke's carrière stortte snel in

Robin Thicke op VMA's After Party
Robin Thicke op VMA's After Party

Thicke's populariteit nam een duikvlucht onmiddellijk na de VMA's toen een foto opdook waarop hij op een van de afterparty's de achterste van een vrouwelijke New York City-socialite greep. Het was niet de eerste keer dat Thicke werd beschuldigd van schandalig gedrag, maar zijn vrouw had er genoeg van. Hun relatie begon te desintegreren, ondanks het feit dat Thicke (soms in het openbaar) om vergeving smeekte. Zijn volgende album, met de toepasselijke titel Paula, faalde jammerlijk, met minder dan 24.000 verkochte platen in de VS na de release.

5 Een rechtszaak veranderde alles

Nadat "Blurred Lines" een razend succes werd, klaagde de familie van Marvin Gaye Thicke en producers Pharrell Williams en Clifford Harris, Jr., ook bekend als T. I., aan voor inbreuk op het auteursrecht. Gaye's familie beweerde dat het nummer te veel leek op zijn hit 'Got to Give It Up' uit 1977. In zijn juridische verklaring verklaarde Thicke dat hij "high was op Vicodin en alcohol" toen hij "Blurred Lines" opnam en probeerde Pharrell de schuld te geven. In 2015, na een langdurige juridische strijd, kende een jury in Los Angeles de familie Gaye $ 7,3 miljoen toe.

4 De 'Blurred Lines'-teksten waren problematisch

Het viel niet te ontkennen dat "Blurred Lines" een pakkende beat had, maar de teksten waren wat de meeste mensen dwarszat. Sommige critici waren van mening dat regels als "Ik weet dat je het wilt" en verwijzingen naar "een braaf meisje" zijn, hielpen de verkrachtingscultuur te bestendigen en aanranding te bevorderen. De officiële videoclip bevatte ook een verscheidenheid aan naakte vrouwen die rond het scherm dansten terwijl mannen zongen over het temmen van hen alsof ze dieren waren. Na verloop van tijd begon het lied mensen de verkeerde kant op te wrijven.

3 Thicke is gescheiden

In 2014 had Patton een echtscheiding aangevraagd, waarbij Thicke's verslaving aan alcohol en drugs als een motiverende factor werd genoemd. Ze zocht ook de gezamenlijke voogdij over hun zoon, Julian. In hetzelfde jaar ontmoette Thicke de 19-jarige April Love Geary op een feestje en de twee begonnen te daten. In februari 2018 beviel Geary van hun eerste kind, Mia. Ze hadden een tweede dochter, Lola, in 2019 en een zoon, Luca, in 2020.

Sinds de hele "Blurred Lines"-controverses, is de muzikale carrière van Robin Thicke behoorlijk vertraagd. Hij kreeg een plek als jurylid bij The Masked Singer en wil zijn comeback maken. In februari 2021 bracht Thicke zijn laatste album uit, On Earth, and in Heaven, waar hij zich herenigde met Pharrell op een nummer genaamd "Take Me Higher.”

2 Hoe de uitvoering Miley Cyrus beïnvloedde

Terwijl ze aanvankelijk haar VMA-optreden verdedigde, vertelde Miley aan het tijdschrift Harper's Bazaar dat ze zich wel geseksualiseerd voelde. “In het begin was het zoiets als zeggen: 'Fck you. Meisjes zouden deze vrijheid moeten kunnen hebben of wat dan ook.' Maar toen ze ouder werd, realiseerde Miley zich dat ze niet het meisje wilde zijn dat naar fotoshoots kwam en haar borsten en tong zou uitsteken. Het werd gewoon iets dat van haar werd verwacht totdat ze het verhaal veranderde.

1 Maar de ervaring veranderde haar leven

"Niet alleen de cultuur is veranderd, maar mijn leven en carrière zijn voor altijd veranderd", vertelde ze aan Wonderland magazine voor de lente van 2018. “Het inspireerde me om mijn platform te gebruiken voor iets veel groters. Als de wereld zich gaat concentreren op mij en wat ik doe, dan moet wat ik doe impact hebben en het moet geweldig zijn." Miley werd een LGBTQ-advocaat en een pleitbezorger voor daklozen. Ze richtte de Happy Hippie Foundation op om 'onrecht voor kwetsbare bevolkingsgroepen te bestrijden'. Ze nam zelfs een jonge dakloze man genaamd Jessie Helt mee naar de VMA's van 2014.

Aanbevolen: