Zo maakte Britney Spears haar beroemdste muziekvideo

Inhoudsopgave:

Zo maakte Britney Spears haar beroemdste muziekvideo
Zo maakte Britney Spears haar beroemdste muziekvideo
Anonim

Hoewel het fantastisch is dat Britney Spears de afgelopen jaren een grote boost heeft gekregen in de popcultuur, is het jammer dat dit komt door de pijn die ze mogelijk ervaart en heeft ervaren. Britney's controversiële conservatorschap is de laatste tijd in het nieuws geweest en heeft veel steun gekregen, ook van beroemdheden als Ariana Grande.

Het lijdt geen twijfel dat dit aspect van Britneys leven belangrijk is. Wat echter vaak verloren gaat in de shuffle, is het belang van Britney's muziek en artistieke prestaties en hoe ze de popcultuur hebben gevormd. Zonder twijfel wordt haar videoclip voor "Oops!… I Did It Again" gezien als een van haar beroemdste werken. Het is zeker haar meest herkenbare videoclip, behalve toen Britney voor het eerst de muziekscene binnenstormde in een schoolmeisjesoutfit en staartjes. Maar de videoclip voor "Oops!… I Did It Again" betekende een belangrijk vertrek voor Britney. Ze was niet langer het schoolmeisje. Nu, ze was een vrouw. En het was deze evolutie die dit haar beste muziekvideo maakte. Laten we eens kijken hoe zij en haar team het hebben gemaakt…

Britney had erg veel controle over hoe deze muziekvideo eruit zou zien en vertegenwoordigen

Een rode catsuit, een hete alien op Mars en een verliefde astronaut waren de meest herkenbare elementen van Briney's "Oops! …I Did It Again"-muziekvideo. Het nummer, dat werd geschreven en geproduceerd door Max Martin en Rami Yacoub, markeerde de evolutie in Britney's artistieke stijl en publieke persoonlijkheid. De video werd uitgebracht in april 2000 en heeft tot op heden meer dan 300 miljoen views op Youtube.

"Ik herinner me dat marketingbijeenkomsten gingen over [hoe "Oeps!" was] haar manier om het naar een hoger niveau te tillen, "zei Marilyn Lopez, de PR-coördinator bij Jive Records (die het nummer uitbracht), in een exclusief interview met Bustle."Ze had '…Baby One More Time', toen ze 16 was, maar dit kwam uit toen ze 19 was, dus het was haar inzending voor de 'racier' Britney Spears."

"Er staat een regel in "Oeps!" waar Britney zegt: 'Ik ben niet zo onschuldig.' Het is grappig, als ik erop terugkijk, was ze veel onschuldiger in de video '…Baby One More Time'", zei de voormalige redacteur van Teen People, Lori Majewski. "In die periode ging ze van terughoudend zijn en een beetje met de camera spelen, naar gewoon voluit… Hoe kan ik het zeggen? Ze werd een volledig seksueel wezen."

Volgens het interview met Bustle was Britney altijd al op het idee geweest om een alien te spelen in de videoclip voor haar hitsingle. In feite is het grootste deel van de muziekvideo door Britney zelf geconceptualiseerd. Er was echter een belangrijke samenwerking met de regisseur, Nigel Dick, nodig om dit allemaal mogelijk te maken.

"[Nigel] moest dit hele coole verhaal uit het niets verzinnen", zei muziekvideo-editor Declan Whitebloom."Hij deed de hele ruimtevaarder die naar Mars ging [ding] en dan is er de hele ineenstorting waar [de astronaut] haar ontmoet en ze zegt die regel over het vinden van [de ketting] onder de zee en dat is van Titanic."

Nigel beweert echter dat het Britney was die hem echt inspireerde om met het verhaal voor de muziekvideo te komen. In het bijzonder wilde Britney de alien zijn, ze wilde op Mars zijn, ze wilde het beroemde rode pak. En ze wilde dat de hete astronaut naar haar smacht. Ze was er ook zeker van dat ze niet wilde dat er een ruimteschip bij betrokken was.

"[Britney] gaf me die openingsnoten, en de rest was ik", beschreef Nigel Dick tegen Bustle. "Ik moest alle gaten opvullen: [de] rode planeet, de man in de controlekamer van NASA die volledig negeerde dat er een radiovertraging van 25 minuten zou zijn tussen de aarde en Mars. Maar dit zijn praktische overwegingen die je negeer gewoon, zodat [de man in de controlekamer] met de ruimtevaarder kan praten en direct antwoord kan krijgen."

De video en dat iconische rode pak filmen

De hele opname voor de muziekvideo duurde twee dagen en verliep redelijk soepel, afgezien van een camera die op Britney's hoofd viel. Op het moment dat dit gebeurde, lagen alle achtergronddansers van Britney op de grond met de zangeres in het midden. Een van de camera's gleed uit en kwam recht op haar hoofd terecht.

"Het was echt eng en heel vreemd. Ik had nog nooit zoiets op de set zien gebeuren, en ik heb op vele, vele sets voor muziekvideo's gestaan. Maar ze was een trooper", styliste Estee Stanley vertelde Bustle.

De ster van de muziekvideo "Oeps! …I Did It Again" was ongetwijfeld de rode catsuit. Sinds de videoclip uitkwam, heeft die rode catsuit talloze Halloween-kostuums over de hele wereld geïnspireerd. Grappig genoeg moest de rode catsuit aanvankelijk totaal anders zijn dan wat we uiteindelijk kregen. Regisseur Nigel Dick gelooft zelfs dat zijn originele pak veel beter was dan het pak dat volkomen iconisch werd.

Britney spears oeps catsuit
Britney spears oeps catsuit

"Een van de vier dingen die Spears wilde, was een rood pak," legde Nigel uit. "Dus we deden ons normale onderzoek, we hadden een garderobemedewerker ingehuurd en we vonden een pak dat ik prachtig vond. We hadden ook een paar rode sneakers voor haar, die er geweldig uitzagen, en ik vond dat ze er fantastisch uitzag. De avond ervoor Tijdens de fotoshoot kreeg ik te horen dat Britney een man had ingehuurd die de garderobe voor Michael Jackson deed om een pak te bedenken dat ze die dag zou dragen. Dus wees ze ons pak af. samen, die echt wat stijl hadden, vond ik, werden gewoon uit het raam gegooid en we gingen eigenlijk met een rubberen pak."

Natuurlijk, meer dan twintig jaar later, zijn de rode catsuit en de muziekvideo zelf nog steeds gedenkwaardig.

"Het ding dat zo cool is aan de "Oeps!" video is dat het een knipoog is.' Het is niet volledige seksualiteit zoals Madonna het deed [of de] manier waarop Christina Aguilera het deed met 'Dirrty'", beschreef Lori Majewski. "Er is zoetheid in Britney Spears. Ik denk dat het echt nooit beter te zien is dan in de "Oeps!" video."

Aanbevolen: