Het zeldzame moment dat Twitter-fans Billie Eilish aanzetten

Inhoudsopgave:

Het zeldzame moment dat Twitter-fans Billie Eilish aanzetten
Het zeldzame moment dat Twitter-fans Billie Eilish aanzetten
Anonim

Mensen houden ervan om beroemde mensen neer te halen. Soms is het om enigszins gerechtvaardigde redenen, zoals beschuldigingen of beschuldigingen van wangedrag of andere gruwelijke of illegale activiteiten of om gewoon te praten over een politieke situatie waar ze eigenlijk minder van weten dan ze beweren (dat is tegenwoordig veel). Meestal zijn mensen echter gewoon gemeen en willen ze beroemdheden aanvallen zonder andere reden dan het feit dat ze beroemd zijn. Dit is iets waar de onmiskenbaar getalenteerde Billie Eilish meerdere keren mee te maken heeft gehad.

De laatste tijd krioelden sommige mensen ineen bij Billie's nieuwe Vogue-lingeriefoto's, schijnbaar omdat ze besloot haar imago te veranderen… iets dat artiesten de hele tijd doen. Zelfs de media hebben er nogal controversiële opmerkingen over gemaakt, waar Billie publiekelijk voor schaamde. Dan was er al dat gedoe over haar groene haar, volumineuze stijl en hoe ze elementen over haar persoonlijke leven blootlegde in haar Apple TV-documentaire.

Eerlijk gezegd eindigt het nooit voor Billie Eilish.

Maar voor het grootste deel zijn Billie's die-hard fans aan haar zijde gebleven… afgezien van een zeldzaam moment…

De enige keer dat zelfs Billie's fans geen fans meer waren

Twitter is misschien wel tegelijkertijd de beste en slechtste uitvinding die er is. Het is geweldig voor het verkrijgen van informatie, maar nog beter voor het verkrijgen van verkeerde informatie en het verspreiden van haat (opzettelijk of onopzettelijk). Fans van Billie Eilish leken echter opzettelijk wat haat te verspreiden na een specifiek moment in Billie's openbare leven.

Het was in 2019 toen dit allemaal gebeurde. In die tijd verwonderden mensen zich nog steeds over hoe ongelooflijk Billie haar leeftijd had gekregen. Nu lijken fans eraan gewend dat de jonge vrouw zingt met de stem en de ziel van iemand die zoveel meer ervaren is en, simpelweg, ouder. Maar nu weten ze dat ze een gecompliceerd leven heeft geleid dat haar een echte diepte en authenticiteit heeft gegeven bij het zingen van teksten die volgens sommigen beter geschikt zijn voor een oudere artiest.

Dus, gezien het feit dat Billie 17 was en tegelijkertijd een enorm invloedrijke zangeres, was ze voer voor veel agist-controverses. En die in kwestie had te maken met welke muzikale talenten ze wel of niet kende.

Het moment dat fans Billie Eilish op Twitter aanzetten, werd aangewakkerd door een interview op Jimmy Kimmel Live! In het interview vroeg Jimmy Billie welke oudere muzikale talenten ze kende gezien haar jonge leeftijd.

"Weet je wie Madonna is?" vroeg Jimmy Kimmel.

"Ik weet wel wie Madonna is," antwoordde Billie.

"Kun je een [lid van] Van Halen noemen?"

"Wie?"

"Ik ga huilen", gaf Jimmy toe, die een grote fan is van de rockband Van Halen uit de jaren 80.

Dit moment veroorzaakte opschudding op Twitter, waardoor een Billie-hashtag om de verkeerde redenen populair werd. Ten eerste sprongen grote fans van Van Halen door Billie's strot omdat ze hun favoriete band niet kenden, vooral een die zo geliefd en iconisch was op een bepaald moment in de game.

Maar al snel waren zelfs een paar fans van Billie verrast. Hoewel sommige fans erop wezen dat Van Halen al lang voor Billie's tijd op aarde populair was, konden anderen het gewoon niet begrijpen gezien de populariteit van de rockband van Eddie Van Halen.

In de loop van Van Halens muzikale carrière verkochten hun albums meer dan 100 miljoen exemplaren, verkochten ze tours over de hele wereld, maakten ze de weg vrij voor rockmuziek uit de jaren negentig en werden ze zelfs opgenomen in The Rock and Roll Hall Beroemd. Al deze redenen deden fans van Van Halen en sommige fans van Billie Eilish ineenkrimpen toen ze toegaf dat ze niet wist wie ze waren. Je hoeft tenslotte geen 70 te zijn om The Beatles te waarderen of 30 om Van Halen te waarderen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat merken als Hot Topic de albumhoezen van Van Halen nog populairder hebben gemaakt dankzij hun t-shirtlijn.

Maar alleen omdat iets belangrijk was voor sommigen, wil nog niet zeggen dat het invloedrijk is gebleven.

In Billie's Defense

Twitter heeft het makkelijker gemaakt voor mensen om boos te zijn over zo ongeveer alles. En dat is precies waar veel Twitter-gebruikers op wezen toen ze Billie's verdediging kwamen verdedigen.

Kortom, ze vroegen waarom het iemand zou kunnen schelen dat Billie Van Halen niet kende? Onder deze gebruikers was de zoon van wijlen Eddie Van Halen, Wolfgang, die toevallig ook in de band zelf zit…

Uiteindelijk zou het moment waarop Jimmy Kimmel Billie naar Van Halen vroeg, haar kunnen hebben geïnspireerd om een fantastische rockband uit de jaren tachtig op te zoeken. Maar wat meer aandacht kreeg, is alle negativiteit en zelfingenomen betweterigheid die Twitter zo gemakkelijk inspireert.

Aanbevolen: