Madonna wordt beschuldigd van 'queerbaiting' nadat ze deed alsof haar VMA's-kus uit 2003 revolutionair was

Inhoudsopgave:

Madonna wordt beschuldigd van 'queerbaiting' nadat ze deed alsof haar VMA's-kus uit 2003 revolutionair was
Madonna wordt beschuldigd van 'queerbaiting' nadat ze deed alsof haar VMA's-kus uit 2003 revolutionair was
Anonim

Toen Madonna Britney Spears en Christina Aguilera berucht kuste tijdens de MTV VMA's van 2003, werd het jarenlang een iconisch popcultuurmoment. Lil Nas X deed hetzelfde toen hij vorige week Pride-maand vierde met zijn krachtige optreden bij de BET-awards. In een poging zijn waarheid te blijven naleven, kuste de Montero-zanger zijn achtergronddansers voor een televisiepubliek.

In plaats van het moment te vieren zoals iedereen op internet heeft, besloot Madonna de schijnwerpers van hem weg te nemen. De zangeres deelde een fotocollage van de twee evenementen uit 2003 en de BET-awards van zondagavond, en schreef "diditfirst" als bijschrift.

Internetgebruikers beschuldigen Madonna van queerbaiting

Madonna heeft het misschien als eerste gedaan, maar fans herinneren haar eraan dat "blanke vrouwen die zoenen op een openbaar platform" niet zo revolutionair zijn als "zwarte homomannen die dat doen".

Diet Prada, een iconisch Instagram-account en modewaakhondgroep riep Madonna op haar verklaring. "Blanke cishet-mensen hebben altijd de ruimte gekregen om te doen wat ze willen… inclusief, maar niet beperkt tot queerbaiting", schreven ze.

In de commentarensectie begonnen duizenden gebruikers Madonna's stunt uit 2003 als queerbaiting te noemen; een marketingtruc die wordt gebruikt om met opzet de mogelijkheid te plagen om queer te zijn en niet echt romantiek van hetzelfde geslacht of LGBTQIA+-representatie weer te geven.

Sommigen noemden de zangeres ook "de koningin van de queerbaiting" en trollden haar omdat ze probeerde relevant te blijven in deze tijden.

Een gebruiker schreef: "Waarom doet het er zelfs toe of ze "het eerst deed" bro Lil Nas X is zwart en homo, dat zal meer impact hebben en revolutionairder zijn dan een hetero blanke dame."

Een andere gebruiker legde uit dat het verschil tussen de twee evenementen is dat wat Madonna deed "overkomt als queerbaiting" en Lil Nas X integendeel, "zijn WARE zelf omhelst en veel mensen van de LGBTQ-gemeenschap inspireert om zichzelf onbeschaamd."

"queerbat voor de mannelijke blik is niet equivalent" klonk in een derde.

Madonna's fans spraken zich ook tegen haar uit. "Enorme Madonna-fan, maar als ik die post van haar zie….ugh. Dat verzuurt mijn bewondering."

"Lil nas x wil gewoon zichzelf zijn, Madonna wilde gewoon weer relevant zijn", voegde een ander eraan toe.

De zangeres heeft nog niet gereageerd op het verzet en Lil Nas X heeft haar verklaring niet bevestigd.

Aanbevolen: