Hier is waarom Coldplay's 'Kaotica' wordt beschuldigd van het stelen van Lady Gaga's esthetiek

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Coldplay's 'Kaotica' wordt beschuldigd van het stelen van Lady Gaga's esthetiek
Hier is waarom Coldplay's 'Kaotica' wordt beschuldigd van het stelen van Lady Gaga's esthetiek
Anonim

Chris Martin en zijn bende zijn teruggekeerd met een nieuwe intergalactische voorstelling, en het is (vrij letterlijk) niet van deze wereld. De rockband debuteerde donderdag hun eerste single in twee jaar, Higher Power in space, met wat hulp van de Franse ESA-astronaut Thomas Pesquet.

Een speciale uitvoering van het nummer met hologrammen van dansende buitenaardse wezens heeft veel liefde gekregen… en controverse. Het nieuwe Kaotica-tijdperk van de band, met een roze-paarse esthetiek met buitenaardse thema's, wordt vergeleken met Lady Gaga's Chromatica-album (dat roze was) en de fans van de zangeres zijn woedend over het feit dat Coldplay haar "ript".

Inspiratie of plagiaat?

Higher Power, Coldplay's nieuwste single is naar verluidt het eerste nummer van hun aankomende negende studioalbum. Ze hebben 'Kaotica' gebruikt, een fictieve planeet om het nummer te promoten, en het zou ook de titel van het toekomstige album zijn. De fans van Lady Gaga geloven dat de esthetiek een onmisbare gelijkenis vertoont met het album van de Grammy-winnende artiest uit 2020.

Fans zijn verdeeld over de kritiek, onder vermelding van "lady gaga heeft roze en planeten niet uitgevonden."

Twitter-gebruiker @charliem98_ legde uit hoe Coldplay het idee van de artiest niet had geplagieerd, in een reeks tweets die teruggaat tot de activiteit van de band in 2008.

"Coldplay's ambities om een album met ruimte-/planeetthema uit te brengen dateren al van 2008", deelden ze in de post en voegden de link toe aan de oude blogpost van de band.

In november 2019, nadat Coldplay hun achtste studioalbum Everyday Life had uitgebracht, deelde het albumboekje een glimp van het aanstaande "ruimte-geïnspireerde tijdperk" van de band.

De tweet luidde: "'Music of thespheres' wordt verondersteld de titel te zijn van Coldplay's aankomende album, NIET 'KAOTICA'".

De fans van Lady Gaga zijn geagiteerd over de overeenkomsten tussen beide albums, en veel fans beweren dat de band "de stamsymbolen van Chromatica heeft gebruikt."

"Coldplay gebruikt sinds 2005 codetaal & symbolen & astrale concepten", antwoordde @porcelain_beach, waarbij ze een glimp deelde van de albumhoezen van de band voor X & Y (2005) en Mylo Xyloto (2011), wat de band's buitenaards thema is al veel te lang in de maak.

Coldplay; die bestaat uit Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman en Will Champion maken zich klaar om de BRIT Awards op 11 mei te openen en zullen voor de gelegenheid High Power uitvoeren.

Aanbevolen: