Hier is waarom Kanye West faalde toen hij probeerde de volgende Larry David te zijn

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Kanye West faalde toen hij probeerde de volgende Larry David te zijn
Hier is waarom Kanye West faalde toen hij probeerde de volgende Larry David te zijn
Anonim

Als het gaat om de meeste beroemdheden, is het buitengewoon eenvoudig om te voorspellen wat ze in de toekomst gaan doen. Hoewel ze bijvoorbeeld probeerde de wereld gissen te houden, was het altijd voorspelbaar dat Madonna nieuwe controverses zou ontdekken en weer een dramatische make-over zou ondergaan. Aan de andere kant is Kanye West gedurende zijn hele carrière echt onvoorspelbaar genoeg geweest om zijn fans constant scherp te houden.

Laatst schokte Kanye West veel van zijn fans toen hij zijn kandidatuur voor de president van de Verenigde Staten aankondigde. Hoewel dat verrassend was, was het niet de eerste keer dat West plannen aankondigde om zijn carrière uit het niets een geheel nieuwe richting in te slaan. Op een gegeven moment had West bijvoorbeeld plannen om in de voetsporen van Larry David te treden. Helaas kwam West er maar net niet in om zijn plannen te realiseren.

Een geweldige tijd ooit

Door de opkomst van televisiezenders en streamingdiensten zijn er de afgelopen jaren meer sitcoms geproduceerd dan ooit tevoren. Als gevolg hiervan is het voor de meeste shows onmogelijk geworden om zich te onderscheiden van de massa. Desondanks zijn er een handvol moderne shows geweest die erin zijn geslaagd om klassiekers aller tijden te worden, waaronder Curb Your Enthusiasm.

Sinds de eerste aflevering van Curb Your Enthusiasm werd uitgezonden in het jaar 2000, is de show erin geslaagd een van de meest unieke en populaire shows op televisie te zijn. Zoals fans van de show al weten, is Larry David de persoon die het meest verantwoordelijk is voor het succes van Curb Your Enthusiasm. David is tenslotte niet alleen de headliner van de show, Larry heeft ook de leiding over de creatieve richting van de show.

Hoewel het een vergissing zou zijn om de rol van Larry David in het succes van Curb Your Enthusiasm te bagatelliseren, is hij zeker niet alleen verantwoordelijk. Een voormalig Seinfeld-schrijver en Borat-regisseur genaamd Larry Charles produceerde bijvoorbeeld Curb Your Enthusiasm van 2000 tot 2017, en hij regisseerde 19 afleveringen van de show. Met dat in gedachten is het fascinerend om te horen dat Charles aan een sitcom werkte waarin Kanye West de hoofdrol zou spelen.

De mislukte show

In het midden van de jaren 2000 verrasten de fans van Kanye West toen de beroemde rapper zichzelf vergeleek met Larry David. Het bleek dat West dacht dat het volgen van Davids voetsporen de sleutel zou kunnen zijn tot de volgende stap in zijn carrière. Als gevolg daarvan kreeg West een deal van HBO en begon te werken aan een show in Curb Your Enthusiasm-stijl waarin Kanye zou schitteren.

In een geniale zet besloot Kanye West om de oude Larry David-medewerker Larry Charles te rekruteren om aan zijn geplande sitcom te werken. Ondanks die buitengewoon verstandige zet zou West uiteindelijk teleurgesteld zijn nadat hij een pilot had gefilmd voor zijn voorgestelde HBO-sitcom. Het vaak cutting-edge netwerk gaf immers de show door.

De Piloot

Sinds HBO de pilot voor Kanye West's Curb Your Enthusiasm-stijlshow niet heeft opgepakt, is de serie nooit uitgezonden. Om die reden mochten de fans van West de pilot niet zelf beoordelen, dus moesten ze aannemen dat het verschrikkelijk was op basis van een recensie en het feit dat HBO geslaagd was. Echter, iedereen die zou concluderen dat de sitcom van West verschrikkelijk was, zou opnieuw moeten nadenken, aangezien enig bewijs een ander beeld lijkt te schetsen.

In de nasleep van het doorgeven van de sitcom van Kanye West door HBO, sprak de schrijver en producer van de show, Larry Charles, met comingsoon.net over zijn kijk op de situatie. Volgens Charles is HBO weggezakt. "Het was echt goed, maar… ik denk dat het te hard-core was voor HBO. Ook is het management van HBO veranderd. HBO heeft geen goede staat van dienst als het gaat om zwarte shows, en ik had het gevoel dat dat misschien iets had er ook mee te maken hebben."

Natuurlijk is het vrij eenvoudig om de opmerkingen van Larry Charles over de show van Kanye West af te schrijven, aangezien hij duidelijk extreem bevooroordeeld is. In 2013 kreeg een schrijver voor Vulture genaamd Lindsey Weber de pilot te zien en op basis van haar recensie was de show van Kanye West "helemaal niet zo slecht". Hoewel dat misschien een vage lof lijkt, zei Weber in het schrijven van Weber verder dat de piloot Wests gebrek aan acteerervaring in zijn voordeel gebruikte.

“Vreemd genoeg was Kanye op de een of andere manier in staat om die onzekerheden in zijn voordeel te gebruiken. Voor een komisch effect staart hij met grote ogen in de camera.” Weber onthult vervolgens dat de pilot grotendeels afhankelijk is van de talenten van West's co-sterren en haar artikel wijst erop dat dit het plan was om Kanye de kans te geven om als artiest te groeien. “Kanye wist dat hij geen goede improvisator was. Hij had iets gelezen dat Seinfeld zei over zichzelf omringen met beter talent en dat hij de gelegenheid zou aangrijpen. En dat was dus zijn hoop.'

Als onderdeel van Lindsey Weber's artikel over Kanye West's sitcom Curb Your Enthusiasm-stijl, sprak de schrijver met een van de mede-sterren van de show, Wyatt Cenac. In een grappige wending denkt Cenac dat HBO de show niet heeft opgepikt omdat het te veel op acteurs zoals hij was gericht. “HBO zei: ‘We hebben niet betaald voor een show met deze naamloze motherkers. Vind een manier om hier wat Kanye in te stoppen.'”

Aanbevolen: