15 dingen die Disney Channel onder het tapijt probeerde te vegen (en faalde)

Inhoudsopgave:

15 dingen die Disney Channel onder het tapijt probeerde te vegen (en faalde)
15 dingen die Disney Channel onder het tapijt probeerde te vegen (en faalde)
Anonim

Het Disney Channel was waarschijnlijk bedoeld om veel gezonder te zijn dan het is gebleken, en het is interessant geworden om te zien hoe de acteurs die het Disney Channel vertegenwoordigen soms uiteindelijk het imago van het merk aantasten. Het is naïef om te denken dat iedereen die met Disney Channel wordt geassocieerd een geweldig rolmodel zal zijn bij al hun persoonlijke levenskeuzes, en de meeste mensen verwachten dat helemaal niet.

Als echter de 'onschuldige' gezichten waar jonge Disney-fans naar opkijken constant de krantenkoppen halen om de verkeerde redenen, is dit een verontrustend scenario. Er zijn ook gevallen waarin afleveringen op The Disney Channel worden uitgezonden die misschien niet zo goed doordacht waren als ze hadden moeten zijn. Zowel critici als ouders wijzen er doorgaans snel op wanneer inhoud twijfelachtig of ongepast is, tot ongenoegen van Disney. Sommige fouten zijn gemakkelijk te verbergen of weg te poetsen, maar dat is niet altijd het geval.

15 De tijd dat Debby Ryan een DUI kreeg

Jessie was een hoog gewaardeerde Disney Channel-show die het leven van een Texaanse tiener volgde terwijl ze door haar leven reisde. Terwijl ze een baan als oppas voor een gezin in New York aanneemt, volgt de show haar emoties, ervaringen en ontwikkelingen. Het jonge publiek "heeft Debby Ryan echt leren kennen" terwijl ze zich in deze rol bleef ontwikkelen. Veel jonge meisjes verafgoodden haar, wat vooral verontrustend werd in 2016 toen ze werd gearresteerd op beschuldiging van rijden onder invloed. TMZ dekte haar openbare verontschuldigingen toe, maar niemand kan ontkennen dat dit het Disney-merk heeft aangetast, evenals de carrière van de jonge ster.

14 De tijd dat Miley Cyrus een Risque Vanity Fair-fotoshoot deed

Miley Cyrus bereikte een heel ander niveau van bekendheid toen ze speelde in Disney's Hannah Montana. Ze was een van Disney's lievelingen, toen ze plotseling dingen begon te doen die niet helemaal on-brand waren. Op de prille leeftijd van slechts 15 poseerde ze voor Vanity Fair in niets meer dan een satijnen laken. De fotoshoot was te riskant om te worden gekoppeld aan de branding van Disney Channel, en Miley verontschuldigde zich later voor haar deelname aan dit project. Toen… nam ze haar verontschuldiging terug met een paar vulgaire woordkeuzes, waardoor Disney voor de 2e keer over hetzelfde onderwerp wankelde.

13 De tijd dat Miley Cyrus begon te twerken

Ja, haar vader is beroemd, maar Miley Cyrus werd echt een begrip toen ze naam kon maken als Disney's geliefde, Hannah Montana. Haar persoonlijke fanbase steeg enorm toen de show in 2006 werd uitgezonden. Het is veilig om te zeggen dat Miley sindsdien in haar eigen huid is gegroeid, tot ongenoegen van Disney.

Toen ze het podium betrad tijdens de MTV Video Music Awards 2013 en op het podium begon te twerken en ronddraaien, was het duidelijk dat haar Disney-oren niet langer recht stonden. Haar daaropvolgende gedrag is iets waar The Disney Channel zich volledig mee wil distantiëren.

12 De tijd dat Britney Spears een kernsmelting had

De schattige Britney Spears maakte haar grote ogen debuut aan de wereld als het schatje in de Mickey Mouse Club. Disney hield van haar onschuld en de energie die ze in 1993 in haar rol stopte. Sindsdien is er veel veranderd, waaronder de geestelijke gezondheid van Britney. Het lijkt erop dat de roem en levensstijl te veel voor haar waren nadat ze uitbrak als soloartiest. Niemand kan haar scheerhoofden en wild agressief gedrag in 2007 vergeten, maar we zijn er zeker van dat Disney er alles aan heeft gedaan.

11 De tijd dat Demi Lovato's minder dan gezonde persona openbaar werd

Camp Rock 2 was een enorm succes voor Disney Channel, en net toen ze hun sterren op een vliegtuig zetten voor de Camp Rock 2-tour, ging het mis. Us Magazine meldt dat Demi Lovato een verhit geschil had en uiteindelijk danser Alex Welch in het gezicht sloeg. Dit was geen geweldige pers voor Disney Channel. Dit incident was uiteindelijk het moment dat Lovato ertoe aanzette om hulp te zoeken voor haar problemen met middelenmisbruik.

10 De tijd dat Kelli Berglund een valse ID-stunt uithaalde

Disney XD's Lab Rats wordt gecrediteerd als Kelli Berglund's opkomst naar het sterrendom. Haar rol als Bree Davenport maakte haar al snel "the one to watch" in het land van entertainment, en ze begon echt naam te maken in Hollywood. Helaas voor haar, en voor Disney als geheel, heeft ze een stempel gedrukt dat niet kan worden gewist, hoe graag ze ook zou willen. Ze probeerde minderjarig te drinken bij Coachella door een nep-ID te gebruiken, en zoals Daily News meldt, eindigde deze Disney-ster zonder haar 'sprookjeseinde'.

9 De tijd van de diabetesblunder op de Hannah Montana Show

We zouden willen dat Disney Channel wat feiten had gecontroleerd voordat dit werd uitgezonden! De aflevering No Sugar, Sugar was zeer controversieel en werd bekritiseerd door ouders en door de commissie van kinderen met diabetes voor het verstrekken van verkeerde informatie over het onderwerp. In deze aflevering wordt bij Hannah's vriend Oliver diabetes vastgesteld, maar de show begon te insinueren dat kinderen met diabetes helemaal geen suiker konden consumeren. Ouders spraken zich uit en Disney schaamde zich voor het verkeerd informeren van beïnvloedbare kinderen.

8 De tijd dat ze licht maakten van eetstoornissen bij Shake It Up p

Shake It Up was inderdaad door elkaar geschud. De show had gemakkelijk al vroeg kunnen worden weggevaagd met de monumentale fout die ze maakten in seizoen 1, aflevering 7. Tijdens deze aflevering maakten ze licht over eetstoornissen, stuurden ze een zeer negatief bericht naar fans en maakten ze ouders woedend. De grap "Ik zou je gewoon kunnen opeten, nou als ik at", werd niet goed ontvangen, en Demi Lovato viel zelf in en sloeg de ongevoeligheid van Disney Channel dicht. Zeventien rapporteerden over de terugslag. De producenten deinsden terug, verontschuldigden zich en maakten die fout nooit meer.

7 De tijd dat ze dronken werden van Boy Meets World

Fred Savage was een favoriet bij fans op Boy Meets World, dat oorspronkelijk werd uitgezonden op ABC, wat betekent dat ze in wezen iets meer controversiële onderwerpen aankonden. Toen Disney Channel de herhalingen van de show begon uit te zenden, kwamen ze onder vuur te liggen voor een deel van de inhoud die werd weergegeven. In seizoen 5, aflevering 8, werden personages Cory en Shawn gezien die alcohol dronken en uiteindelijk raakte de politie erbij betrokken. Gedurende de aflevering raakte Shawn steeds meer dronken en kreeg uiteindelijk een fysiek gevecht met Jack. Niets van dit alles was oké voor Disney of de kijkers die geschokt waren door deze inhoud.

6 De tijd dat ze grappen maakten over dyslexie over het suiteleven van Zack en Cody

Soms is de beste manier voor ons om lessen te leren door fouten te maken, en The Disney Channel heeft daar een eerlijk aandeel in gehad. The Suite Life heeft één bepaalde aflevering één keer gespeeld en is daarna nooit meer teruggekomen. De "verboden" aflevering was in seizoen 1, en was aflevering 18. De plotlijn zag Zack creatief worden - misschien te creatief. Hij wilde meer tijd voor een test, dus deed hij alsof hij dyslectisch was om het te krijgen. Doen alsof je een leerstoornis had, was geen grappige grap voor kijkers, en deze aflevering zag nooit meer het daglicht.

5 De tijd dat ze bijna "de daad deden" op Boy Meets World

De controversiële inhoud in Boy Meets World zorgde voor veel opschudding. Hoewel subtiel behandeld, was het onderwerp in seizoen 5, aflevering 22 gewoon te veel voor ouders en Disney heeft er zeker van gehoord. Tijdens deze aflevering over prom night (ja, je raadt het al), bespraken Cory & Topanga en Shawn & Angela het potentieel van seks. Ze gingen zelfs zo ver dat ze een hotelkamer boekten, en Seventeen meldt dat ze bijna "de daad hadden gedaan", maar stopten er net voor. Onnodig te zeggen dat deze aflevering later door het netwerk werd verbannen.

4 The Time Ze lieten Chris Brown op Suite Life

The Suite Life was een fantastische show die geweldige kijkcijfers opleverde bij fans. Dat wil zeggen, totdat Chris Brown verscheen. Seizoen 3, Aflevering 20 werd zeer snel verwijderd door het netwerk, maar het had niets te maken met enige vorm van controversiële problemen of inhoud. De reden … Chris Brown was net gearresteerd voor het aanvallen van Rihanna, en het Disney Channel wilde elke mogelijke connectie die ze met hem hadden kwijtraken. Ze waren blij om hem te laten zien voordat hij bekend werd als een misbruiker.

3 De tijd dat Joe Jonas onder druk werd gezet door andere Disney-sterren

Miley Cyrus en Demi Lovato zijn geen posterkinderen als het gaat om hun gedragsgeschiedenis. Ze zakten echter naar nieuwe dieptepunten en namen het Disney Channel mee naar beneden toen Joe Jonas aan Us Magazine onthulde dat ze hem onder druk zetten om drugs te proberen. Hij beschrijft de groepsdruk in detail en zegt verder dat de twee vrouwelijke Disney Stars hem kennis hebben laten maken met marihuana. Dit is waarschijnlijk niet wat Disney Channel verwacht van hun jonge sterren wanneer ze backstage of off-set zijn en het was zeker niet het soort pers dat ze graag zouden ontvangen.

2 The Times Shia LaBeouf vertoonde grillig gedrag

Zelfs Stevens was een ouderwetse Amerikaanse sitcom die werd uitgezonden voor 65 afleveringen, verspreid over 3 seizoenen. Shia LaBeouf verwierf bekendheid als de ster van deze serie… ging toen verder met zijn naam te schande te maken en de naam van Disney met hem naar beneden te halen. Hij vertoonde een reeks verontrustende stunts waarin zijn gedrag even bizar als twijfelachtig was. Eén exemplaar haalde de krantenkoppen in 2014 op het filmfestival van Cannes toen hij verscheen met een tas op zijn hoofd waarop stond: "Ik ben niet meer beroemd." Hij was zeker beroemd - hij werd gearresteerd voor soortgelijk gedrag in 2015.

1 De tijd dat Zac Efron een condoom op de rode loper liet vallen

In 2012 betrad Zac Efron de rode loper voor de première van The Lorax, en tot ieders ontsteltenis viel er een condoom uit zijn zak, zodat iedereen het kon zien. De enige goedmaker voor Efron was het feit dat dit een volle 4 jaar na het einde van de High School Musical gebeurde. Misschien groeide zijn fanbase op en zou hij hier niet zo van schrikken als een jonger publiek zou zijn geweest. Hoewel er ergere dingen zijn die hadden kunnen gebeuren, weten we zeker dat The Disney Channel hun merk niet in verband zou willen brengen met dit incident.

Aanbevolen: