20 dingen die Saturday Night Live onder het tapijt probeerde te vegen (en faalde)

Inhoudsopgave:

20 dingen die Saturday Night Live onder het tapijt probeerde te vegen (en faalde)
20 dingen die Saturday Night Live onder het tapijt probeerde te vegen (en faalde)
Anonim

NBC's sketchcomedyshow Saturday Night Live is sinds 1975 in de lucht. In de loop van vele decennia hebben we tientallen werkelijk spectaculaire artiesten hun start zien maken met de show. Grote Hollywood-namen als Eddie Murphy, Will Ferrell, David Spade en Adam Sandler hebben allemaal SNL te danken aan hun extreem lucratieve carrières. Dat gezegd hebbende, niet alles wat er op de set van de show is gebeurd, was zo hilarisch als hun beroemde sketches.

In het artikel van vandaag zullen we kijken naar 20 schandalen waarvan we zeker weten dat SNL ze liever al zou vergeten. Echter, zoals NBC-hoofdhoncho's inmiddels weten, blijft niets in Hollywood ooit lang verborgen! Laten we eens kijken welke beroemde castleden erin slaagden om de pot het meest te roeren tijdens hun tijd in de show. Wie is er klaar om te gaan scrollen en alles te weten te komen over het BTS-drama dat heeft plaatsgevonden op de set van SNL ?

20 Damon Wayans werd opgestart omdat hij van script afging

Damon Wayans - SNL
Damon Wayans - SNL

Op dit moment is Damon Wayans een begrip. In de jaren 80 was hij echter nog steeds een opkomende komiek. Nadat hij was aangenomen als een aanbevolen artiest, werd Wayans eigenlijk ontslagen omdat hij van het script afging. Zijn karakter was recht geschreven, maar tijdens een live optreden nam Wayans de beslissing om hem in plaats daarvan flamboyant homo te spelen.

19 Het zal jaren duren voordat iemand Ashlee Simpsons lipsynchronisatiedebacle vergeet

Ashlee Simpson - SNL - Lipsynchronisatie
Ashlee Simpson - SNL - Lipsynchronisatie

In 2004 verscheen Ashlee Simpson als muzikale gast in een nu legendarische aflevering van SNL. Nadat ze zonder problemen haar hit 'Pieces of Me' had uitgevoerd, moest ze een tweede nummer 'Autobiography' zingen. Toen echter een vooraf opgenomen nummer (inclusief songteksten) van haar eerste nummer opnieuw begon te spelen, onthulde het niet alleen dat Simpson het deed alsof, maar het dwong haar ook om in verlegenheid van het podium te rennen.

18 Larry David botste met collega-schrijvers en lastiggevallen artiesten

Larry David - SNL - Host
Larry David - SNL - Host

In de wereld van comedy is Larry David echt een van de grootste namen die we hebben. Hij is de maker van grote hitshows als Seinfeld en Curb Your Enthusiasm. Maar als het op zijn werk aan SNL aankwam, was niet iedereen een grote fan. David was slechts één seizoen stafschrijver, maar in die tijd slaagde hij erin collega-schrijvers op het verkeerde been te zetten en artiesten als Michael McKean van backstage te pesten.

17 David Spade stal eens per ongeluk een grap

Young David Spade - SNL-tijdperk - Zittend aan een bureau
Young David Spade - SNL-tijdperk - Zittend aan een bureau

Een van de snelste manieren waarop een komiek zijn carrière kan beëindigen, is door grappen te stelen. Maar kunnen we het ze echt kwalijk nemen als dit per ongeluk gebeurt? Tijdens David Spade's tijd als schetsschrijver voor de show, haalde zijn vriend Chris Farley een riskante grap uit. Hij stelde Spade een grappige regel voor, die Spade doorging en in een schets gebruikte. Toen het stuk eenmaal was uitgezonden, gaf Farley toe dat hij de zin uit een film had overgenomen.

16 Kanye West had een epische meltdown backstage

Kanye West & Adam Driver - SNL - Muzikale artiest
Kanye West & Adam Driver - SNL - Muzikale artiest

Aangezien dit soort dingen vaak lijkt te gebeuren met Kanye West, is deze iets minder verrassend. In 2017 verscheen West in de show als muzikale gast. Hoewel zijn optreden uiteindelijk een succes werd, kunnen we ons niet voorstellen dat showrunners hem graag terug wilden uitnodigen nadat hij backstage een explosieve meltdown had gehad voordat hij verder ging. Blijkbaar was West overstuur toen SNL zijn podium op het laatste moment veranderde. Luister hier.

15 Chevy Chase's slechte houding maakte hem de minst populaire man op de set

Chevy Chase - Weekendupdate - SNL
Chevy Chase - Weekendupdate - SNL

Chevy Chase was een origineel castlid. Hij verliet SNL na het allereerste seizoen, waardoor hij het eerste castlid ooit was dat de crew verliet. Hoewel fans van SNL's Weekend Update zeker verdrietig waren om hem te zien vertrekken, denken we dat zijn mede-co-sterren niet zo boos waren over zijn beslissing om te vertrekken. Blijkbaar was Chase zo ellendig om mee te werken dat sommige van zijn co-sterren zelfs klachten indienden.

14 Jenny Slate leerde op de harde manier over de gevaren van vloeken op live tv

Jenny Slate - Komiek - SNL - Karakter
Jenny Slate - Komiek - SNL - Karakter

Jenny Slate is een echt hilarische komiek en haar SNL-schandaal was iets dat echt iedereen had kunnen overkomen. In 2009 landde ze een terugkerende plek in de show. Tijdens haar allereerste schets liet Slate per ongeluk het F-woord vallen. Aangezien dit live op tv werd uitgezonden, was het duidelijk een behoorlijk groot probleem. Onnodig te zeggen dat haar contract niet voor een tweede seizoen werd verlengd.

13 Rage Against The Machine werd halverwege het podium afgetrapt

Rage Against the Machine - Presteren
Rage Against the Machine - Presteren

Rage Against the Machine is een band die we niet snel op SNL zullen zien optreden. Dit komt door het feit dat in 1996 de beroemde rockband verbannen werd om ooit terug te keren naar de show. Toen de muziekgroep besloot een politiek statement te maken door tijdens hun eerste nummer een vlag ondersteboven te hangen, maakten ze Lorne Michaels zo boos dat hij weigerde hen zelfs maar hun set te laten afmaken.

12 Elvis Costello stond jaren op de verboden lijst

Elvis Costello - Black & White - poseren met gitaar
Elvis Costello - Black & White - poseren met gitaar

In 1977 was Elvis Costello 23 en begon hij net naam te maken. Toen SNL contact met hem opnam voor een last minute optreden als musicalartiest, greep Costello natuurlijk de kans. Echter, na slechts een paar regels in zijn geplande nummer "Less Than Zero", stopten Costello en zijn band het optreden en begonnen in plaats daarvan het controversiële nummer "Radio Radio" te spelen. Door deze zet werd hij bijna 12 jaar verbannen.

11 Bijna de hele cast uit 1985 werd in één klap ontslagen

1985 - Saturday Night Live cast foto
1985 - Saturday Night Live cast foto

Fans die SNL al vanaf het begin volgen, zijn het er meestal allemaal over eens dat het seizoen 1985 het slechtste van het stel was. Nieuwe castleden zoals Robert Downey Jr. werden aangetrokken in de hoop dat nieuwe, jongere gezichten de show zouden kunnen vernieuwen. Nou, dat viel helemaal niet mee. Nadat het seizoen was ingepakt, werden op drie na alle castleden losgelaten.

10 Eddie Murphy weigerde terug te keren nadat hij als punchline was gebruikt

Eddie Murphy - Hosting SNL
Eddie Murphy - Hosting SNL

Hoeveel respect we ook hebben voor Eddie Murphy en het uitstekende werk dat hij voor SNL heeft gedaan, het is een beetje bizar om te denken dat iemand die zijn brood heeft verdiend als komiek het niet kan uitstaan om op een klein. In de jaren 90 maakte David Spade een grapje over de filmflops van Murphy. Hoewel niemand er veel aan dacht, was Murphy zo woedend dat hij de show jarenlang volledig boycotte.

9 Adam Sandler en Chris Farley werden allebei zonder reden ontslagen

Adam Sandler & Chris Farley - Jong - BTS
Adam Sandler & Chris Farley - Jong - BTS

Halverwege de jaren 90 had SNL behoorlijk zware beoordelingen gekregen. Hoewel je zou denken dat het vasthouden aan grote sterren als Sandler en Farley zou hebben geholpen met de kijkcijfers, dachten de producers van de show niet zo. Beiden werden in 1995 losgelaten en kregen niet eens een reden! Sandler heeft gesproken over zijn reactie in de afgelopen jaren: "We werden allebei boos samen en deden alsof we niet verdrietig waren en deden alsof dit het beste was.".

8 Tina Fey onthulde enkele verontrustende badkamergewoonten die sommige mannelijke schrijvers hadden …

Tina Fey - Paparazzi - Koffie vasthouden
Tina Fey - Paparazzi - Koffie vasthouden

Tegenwoordig is Tina Fey net zo'n grote naam als alle andere op het stampende terrein van SNL. Toen ze echter voor het eerst als schrijver bij de crew kwam, moest ze zeker wat aanpassen. Fey onthulde in een boek dat sommige mannelijke schrijvers voor de show te lui waren om daadwerkelijk naar de badkamer te gaan en in plaats daarvan papieren bekers (en soms potten) zouden gebruiken om zichzelf te ontlasten. Bah!

7 Norm MacDonald verloor zijn baan na het maken van controversiële grappen

Norm MacDonald - Weekendupdate - SNL
Norm MacDonald - Weekendupdate - SNL

Hoewel er in de loop der jaren veel controversiële grappen zijn gemaakt op SNL, toen Norm MacDonald hilarisch achter OJ Simpson aanging tijdens een segment van Weekend Update door het te openen met de regel Nou, het is eindelijk officieel: moord is legaal in de staat Californië.”, lachte niet iedereen op de set. Don Ohlmeyer, een NBC-directeur, was bevriend met OJ en was zo overstuur dat hij de ster kreeg!

6 Een backstage-argument tussen Chevy Chase en Bill Murray eindigde in een vuistgevecht

Bill Murray - Chevy Chase - Martin Short - SNL-uitvoering
Bill Murray - Chevy Chase - Martin Short - SNL-uitvoering

Voordat ze samen in de populaire film Caddyshack speelden, konden Bill Murray en Chevy Chase niet echt met elkaar overweg. Toen Chase terugkeerde naar SNL om een aflevering te hosten, ergerde de cast zich snel aan zijn legendarische arrogantie. Toen Murray hem backstage over de kwestie benaderde, werd de ruzie zo verhit dat de twee in een echt gevecht verwikkeld raakten.

5 Adrien Brody werd niet teruggevraagd na zijn Dreadlock-fiasco

Adrien Brody - Paparazzi - Zwarte hoed - Zwarte jas
Adrien Brody - Paparazzi - Zwarte hoed - Zwarte jas

Adrien Brody presenteerde in 2003 maar één enkele aflevering van SNL, maar zijn geïmproviseerde optreden was genoeg om ervoor te zorgen dat hij nooit meer terug zou worden gevraagd. Een van zijn taken als presentator was om de muzikale artiest Sean Paul voor te stellen. Het enige wat hij hoefde te doen was hem op het podium brengen, maar Brody besloot nog een stap verder te gaan door valse dreadlocks aan te trekken en met een slecht Jamaicaans accent te spreken.

4 Eddie Murphy maakte zijn castgenoten van streek toen hij het "zijn show" noemde op live tv

Eddie Murphy SNL - Mr. Rogers karakter
Eddie Murphy SNL - Mr. Rogers karakter

Toen acteur Nick Nolte zich op het laatste moment terugtrok als presentator, werd Eddie Murphy het eerste castlid ooit dat presenteerde terwijl hij nog aan de show werkte. Het was duidelijk dat hij een beetje geïrriteerd was door het feit dat Nolte op hol sloeg, dus besloot hij zijn monoloog af te sluiten met de regel "Live, from New York, it's The Eddie Murphy Show!". Hilarisch zeker, maar de opmerking viel niet goed bij zijn costars.

3 The Makeup Crew gebruikte per ongeluk echte pleister op het gezicht van Jeff Daniel

Jeff Daniels - Stage Door
Jeff Daniels - Stage Door

Dit moet een van de ergste ongevallen op de set zijn waar we ooit van hebben gehoord. Toen Jeff Daniels ging zitten om een nepneus te laten maken voor een sketch die hij zou gaan uitvoeren, gebruikte de visagist per ongeluk echt gips in plaats van gezichtsvorm. Daniëls gezicht zat ongeveer 6 uur vast in het gips, terwijl hij maar twee rietjes in zijn neusgaten had om uit te ademen. Uiteindelijk werd er een chirurg geroepen om hem eruit te halen.

2 Bill Hader was helemaal geen fan van Justin Bieber's

Justin Bieber - Bill Hader - Saturday Night Live
Justin Bieber - Bill Hader - Saturday Night Live

Nadat Justin Bieber verscheen als een beroemde gast in een aflevering van SNL, bleef komiek Bill Hader achter met een slechte smaak in zijn mond. Na de aflevering zei Bill: "Ik vond het echt niet leuk om Justin Bieber in de buurt te hebben. Hij is de enige die zijn reputatie waarmaakte. Ik denk dat dit de enige keer is dat ik me zo voelde in acht jaar.".

1 Jason Sudeikis heeft letterlijk de show gespookt en iedereen die erbij betrokken was

Jason Sudeikis - SNL Skit
Jason Sudeikis - SNL Skit

Meestal, wanneer een castlid SNL verlaat, wordt er een soort afscheidsketch of aflevering gemaakt ter ere van hen. Toen het echter tijd werd voor Jason Sudeikis om te vertrekken, gaf hij schrijvers niet eens de kans om zoiets op te zwepen. Sudeikis besloot tot een andere uitgang en bracht letterlijk de show, de cast en de crew samen. Er werd geen afscheid genomen, hij verdween gewoon een beetje in de nacht…

Aanbevolen: