Fans geloven dat dit tijdperk van Kylie Jenner-stijl 'Culturele toe-eigening beïnvloed door Tyga' was

Inhoudsopgave:

Fans geloven dat dit tijdperk van Kylie Jenner-stijl 'Culturele toe-eigening beïnvloed door Tyga' was
Fans geloven dat dit tijdperk van Kylie Jenner-stijl 'Culturele toe-eigening beïnvloed door Tyga' was
Anonim

Kylie Jenner is in verband gebracht met allerlei controverses sinds ze bekend werd op sociale media. Misschien wel de grootste tot nu toe was toen Forbes haar "self-made" miljardairstatus introk. Toch gaat er niets boven de constante schandalen die verband houden met haar zakelijke en modekeuzes. Door de jaren heen heeft de Kardashian-Jenner-clan problematische merkbeslissingen genomen in hun vele ondernemingen - de meeste werden aangemerkt als culturele toe-eigening of blackfishing.

Tot op de dag van vandaag wordt de Life of Kylie-ster consequent aangevallen voor het kopiëren van gekleurde vrouwen en minder bekende makers. Het begon toen Jenner haar lipkits van Kylie Cosmetics lanceerde. Fans ontdekten dat het iconische logo met druipende lippen eigenlijk een enigszins aangepaste versie was van het werk van make-upartiest Vlada Haggerty. De make-upmagnaat plaatste zelfs een foto zonder krediet rechtstreeks van Haggerty's Instagram. Ze werd ook ontmaskerd voor het rippen van ontwerpen van het indie-merk, Plugged NYC.

De KUWTK-ster lanceerde een lijn van tweedelige camo-sets die onmiskenbaar identiek waren aan het merk. De ontwerpster, Tizita Balemlay, lekte ontvangstbewijzen van e-mails tussen haar en Jenner's team, waaruit bleek dat ze een paar maanden voordat de oprichter van Kylie Cosmetics haar eigen badpakken uit de lijn van de ontwerper had gekocht. Vervolgens werd de realityster van 2014 tot 2018 herhaaldelijk opgeroepen voor culturele toe-eigening. Fans geloven dat Tyga erachter zat.

Culturele toe-eigening in het Tumblr-tijdperk van Kylie Jenner

In 2015, op het hoogtepunt van Jenner's Tumblr-tijdperk - groenblauw geverfd haar, kleding ontwerpen voor Pacsun en co-auteur van een dystopische roman - werd de toen 18-jarige geroepen door jongere actrice, Amandla Sternberg voor "het toe-eigenen van zwarte kenmerken en cultuur." De KUWTK-ster plaatste een selfie waarop ze haar haar in cornrows droeg. De actrice van The Hunger Games nam de reality-ster opmerkingen naar school.

Ze schreef: "Als je zwarte trekken en cultuur toepast, maar je machtspositie niet gebruikt om zwarte Amerikanen te helpen door de aandacht op je pruiken te richten in plaats van politiegeweld of racisme whitegirlsdoitbetter." De 16-jarige kreeg meteen een reactie van Jenner die suggereerde dat ze "het punt van de foto miste". "Gek als ik dat niet doe. Gek als ik dat doe. Ga ophangen met Jaden of zoiets," antwoordde ze. Het was een verwijzing naar Jaden Smith die dat jaar de date van Sternberg was voor het bal.

Jenner heeft de foto verwijderd maar een nieuwe geplaatst van dezelfde fotoshoot. Het bijschrift zei: "Dit is een blacklight en neonlichten die mensen allemaal laten kalmeren." De actrice betoogde later in een video getiteld "Don't Cash Crop My Cornrows" dat "toe-eigening optreedt wanneer een stijl leidt tot racistische generalisaties of stereotypen waar het vandaan kwam, maar als high-fashion, cool of grappig wordt beschouwd wanneer de bevoorrechten het voor zelf", wat suggereert dat Jenner het ook niet begreep.

Zelfs het iconische groenblauwe haar van Jenner zou zijn toegeëigend van haar vriendin Heather Sanders. Toen de zakenmagnaat pruiken begon te dragen, waren fans er snel bij om haar te bekritiseren omdat ze beweerde dat ze de trend "begon" toen de eigenaar van de Sorella Boutique ze al lang voordat zij deed, had gedragen. De twee ontmoetten elkaar op Jenners 16e verjaardagsfeestje. Sanders was ook de "nieuwe Jordyn Woods" die werd gespot in de zwangerschapsvideo "To Our Daughter" van de realityster. Ze waren op dat moment allebei zwanger en pronkten opvallend samen met hun babybuilen in de korte film.

Tyga's 'invloed' op de 'gestolen esthetiek'

Sanders is momenteel getrouwd met King Trell, die beste vrienden is met Jenners ex-vriend, Tyga. Toen deze connectie naar voren kwam in een Reddit-discussie over de "geleende" stijl van Jenner, zeiden fans dat het meer om de invloed van Tyga ging dan om het kopiëren van Sanders. "Ik denk dat Tyga eigenlijk een enorme invloed had op Kylie's uiterlijk. Wat ik niet graag zeg omdat hij erover opschepte en zei dat jullie het allemaal wel zullen zien met de tijd. Het was een vreselijke opmerking, maar ik geloof echt dat het waar is. Ik wed dat hij een Kanye trok en haar volledige outfifs zou sturen, "schreef een fan.

Ze vervolgden: "Dus ik durf te wedden dat het minder is dat Kylie Heather kopieert en dat Tyga Heather kopieert en haar vertelt hoe ze zich moet kleden. Waarom zou ze Heather niet gewoon blijven nadoen na Tyga?" Jenner's Tumblr-meisjesesthetiek evolueerde uiteindelijk in de King Kylie-fase in 2015. Ze veranderde haar Instagram-handvat in @kingkylie, in navolging van Tyga die zichzelf King Gold Chains noemde. Hij heeft ook een zoon met Blac Chyna genaamd King.

Dat tijdperk blijft een favoriet bij de fans. Het was echter ook een tijd waarin Jenner verstrikt raakte in tal van controverses, waaronder haar relatie met Tyga die toen 26 was. Het werd als ongepast beschouwd, omdat geruchten over dat ze begonnen te daten toen Jenner nog 17 was. De Redditor voegde eraan toe dat die tijden inderdaad griezelig waren. Ze schreven: "Vanuit het oogpunt van verzorging maakt het het nog vreemder, zoals trimmers proberen hun slachtoffer te vormen tot hun persoonlijke droompartner…wie is het meisje van zijn beste vriendin?"

Aanbevolen: