Squid Game'-fans kunnen niet geloven dat de show 10 jaar lang door meerdere studio's is afgewezen

Inhoudsopgave:

Squid Game'-fans kunnen niet geloven dat de show 10 jaar lang door meerdere studio's is afgewezen
Squid Game'-fans kunnen niet geloven dat de show 10 jaar lang door meerdere studio's is afgewezen
Anonim

Zuid-Koreaans overlevingsdrama Squid Game heeft de afgelopen twee weken Netflix en de rest van de wereld veroverd. De negendelige dramaserie die op 17 september werd uitgebracht, heeft miljoenen kijkers geboeid en online gesprekken aangewakkerd op een manier die sinds de goede oude tijd van Game of Thrones ontbrak.

De serie volgt 456 mensen gekozen uit de laagste lagen van de samenleving, die vreselijke economische ontberingen doormaken terwijl ze strijden in dodelijke games die zijn geïnspireerd op games die in hun kindertijd door Zuid-Koreaanse autochtonen werden gespeeld. Zeggen dat de eindprijs levensveranderend is, zou een understatement zijn, net als elke poging om de destructieve manier waarop deze spellen zijn georganiseerd te ontdekken.

De serie, geschreven en geregisseerd door Hwang Dong-hyuk, een filmregisseur en scenarioschrijver uit Zuid-Korea, is een decennium in de maak. In een recent interview onthulde de maker dat het project tien keer werd afgewezen voordat Netflix het waagde.

Het complexe, gewelddadige perceel werd ongeschikt bevonden

Ondanks dat hij de show als film in 2009 schreef, werd Squid Game pas in 2021 uitgebracht. Maker Hwang Dong-hyuk had ook financiële problemen, waardoor hij het schrijven van het script moest onderbreken. Om dezelfde redenen moest hij ook zijn laptop verkopen.

Vandaag is Squid Game de 1-show in 90 landen en op weg om de meest bekeken show in de geschiedenis van Netflix te worden.

Fans van de serie kunnen nauwelijks geloven dat de show niet meteen groen licht kreeg!

"Waarom zitten er altijd zulke verhalen achter elke succesvolle show? Eerst Queen's Gambits en nu Squid Game…", schreef een fan.

"Ik heb altijd gezegd dat Netflix de weg heeft geopend voor nieuwe schrijvers en frisse concepten!!" gutste een fan.

"de bedrijven die hem hebben afgewezen, slaan nu waarschijnlijk de lucht in…", zei een ander.

"De zeldzame, ingenieuze, baanbrekende ideeën worden altijd afgewezen omdat ze niet aan de norm voldoen…", voegde een gebruiker eraan toe.

"Les geleerd: niet iedereen zal je waarde meteen zien! Blijf werken", voegde een fan eraan toe.

De serie heeft geleid tot een debat over de kritiek op het kapitalisme en het blootleggen van klassen- en genderstructuren, en ook over hoe kwetsbaar de menselijke moraal kan zijn. De horror-dramaserie wordt ook vergeleken met de met een Oscar bekroonde film Parasite, geregisseerd door de Zuid-Koreaanse schrijver-regisseur Bong Joon-ho.

Aanbevolen: