Deze iconische komiek is misschien wel de meest controversiële beroemdheid die is verbannen uit 'SNL

Inhoudsopgave:

Deze iconische komiek is misschien wel de meest controversiële beroemdheid die is verbannen uit 'SNL
Deze iconische komiek is misschien wel de meest controversiële beroemdheid die is verbannen uit 'SNL
Anonim

Tijdens de indrukwekkende carrière van Martin Lawrence heeft hij meer bereikt in Hollywood dan de overgrote meerderheid van zijn collega's ooit heeft gedroomd. De ster van een extreem populaire sitcom die miljoenen mensen aan het lachen maakte, Martin's show bevatte ook een van de beste themaliedjes aller tijden. Lawrence was ook een grote filmster en kopte een lange lijst van geliefde films, waaronder de Bad Boys-serie, A Thin Line Between Love and Hate en Big Momma's House.

Helaas, ondanks de buitengewoon indrukwekkende carrière van Martin Lawrence, blijft het een feit dat hij een zeer controversiële erfenis heeft. Immers, tijdens Lawrence' tijd in de schijnwerpers was hij betrokken bij een reeks roddels met veevoeder, waaronder een die ertoe leidde dat hij naar verluidt werd verbannen uit Saturday Night LiveOm al die redenen is Lawrence misschien wel de meest controversiële beroemdheid die ooit van SNL is verbannen.

Waarom Martin Lawrence is verbannen uit Saturday Night Live

Als mensen praten over Saturday Night Live, richten ze zich voornamelijk op zaken als de beste personages, sketches en castleden van de show. Er is echter een ander deel van de erfenis van de show dat niet genoeg krediet krijgt, hoewel de titel van de serie ernaar verwijst, het feit dat het live wordt geproduceerd. Immers, aangezien Saturday Night Live tegelijk met de productie wordt uitgezonden, kan er van alles mis gaan en dat heeft tot hilarische momenten geleid. Bovendien, aangezien kijkers weten dat elke Saturday Night Live-schets het potentieel heeft om uit elkaar te vallen, geeft dat de show een gevoel van gevaar dat aantrekkelijk is.

Helaas, ondanks alle positieve aspecten van de uitzending van Saturday Night Live op hetzelfde moment dat het wordt geproduceerd, kan dat feit een echte hoofdpijn zijn voor alle betrokkenen. SNL-baas Lorne Michaels moet zich bijvoorbeeld zorgen maken dat hosts off-script gaan zoals Martin Lawrence deed toen hij een aflevering uit 1994 presenteerde.

Toen het tijd was voor Martin Lawrence's Saturday Night Live-monoloog, ging het helemaal mis. Nadat hij verschillende opmerkingen had gemaakt die bijna de grens overstaken in het begin van zijn monoloog, ging Lawrence in een niet-gescripte tirade af op vrouwelijke persoonlijke hygiëne. Nadat de live-opmerkingen van Lawrence naar verluidt meer dan 200 klachten van gebruikers hadden opgeleverd, werd Martin naar verluidt verbannen uit Saturday Night Live. Dat gezegd hebbende, ontkende Lawrence later dat hij ooit van SNL was verbannen en beweerde hij zelfs een verontschuldigingsbrief van NBC te hebben gekregen, maar die versie van de gebeurtenissen is door niemand anders bevestigd.

In de jaren sinds Martin Lawrence's Saturday Night Live-aflevering werd opgenomen, is deze in herhalingen uitgezonden. Het gedeelte van de monoloog dat mensen van streek maakte en ervoor zorgde dat Lawrence uit de show werd verbannen, is geknipt en vervangen door een scherm dat als volgt luidt.“Op dit punt in zijn monoloog begint Martin een commentaar op wat hij beschouwt als de achteruitgang van de normen voor vrouwelijke hygiëne in dit land. Hoewel we bij Saturday Night Live op de een of andere manier geen standpunt innemen over deze kwestie, verhindert het netwerkbeleid dat up dit deel van zijn opmerkingen opnieuw uitzendt.”

Martin Lawrence's andere controverses

In het midden van de jaren '90 stond Martin Lawrence meerdere keren in de krantenkoppen, te beginnen in 1995 toen hij aan de film A Thin Line Between Love and Hate werkte. Volgens rapporten raakte Lawrence in een gewelddadige woede op de set van de film en moest hij in het ziekenhuis worden opgenomen. Het jaar daarop werd Lawrence gearresteerd na grillig gedrag dat een hoogtepunt bereikte toen hij met een vuurwapen zwaaide in het midden van een kruispunt in Los Angeles. Helaas gingen de controverses van Martin Lawrence in 1997 door toen zijn oude co-ster Tisha Campbell-Martin een rechtszaak tegen hem aanspande wegens seksuele intimidatie en misbruik.

Sinds het einde van de jaren negentig is Martin Lawrence erin geslaagd om grotendeels uit de krantenkoppen te blijven. Lawrence was zelfs in staat om vrede te sluiten met Tisha Campbell, wat veel zegt gezien de ernst van de rechtszaak die ze tegen hem had aangespannen. Helaas is Lawrence echter nog steeds controversieel omdat zijn gedrag in het verleden nooit is vergeten door een groot deel van de massa.

In 2002 werd een komische special genaamd Martin Lawrence Live: Runteldat uitgebracht. Terwijl hij met ABC News sprak om de special te promoten, hield Lawrence zich niet in toen hij over de pers sprak. 'Ze hebben veel dingen verzonnen om een beter verhaal te verkopen. Je weet pas hoe dat is als je het hebt meegemaakt.' Ondanks zijn sterke gevoelens voor de pers, was Lawrence bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn verleden terwijl hij ook sprak over zijn inspanningen om te verbeteren. Als Tisha Campbell vrede kan sluiten met Martin Lawrence, is het misschien tijd dat mensen zich minder concentreren op zijn controverses en meer op zijn prestaties. Martin Lawrence heeft tenslotte zijn passie voor het maken van inhoud niet verloren.

Aanbevolen: