Bob Odenkirk voelt zich 'SNL' mishandeld Chris Farley

Inhoudsopgave:

Bob Odenkirk voelt zich 'SNL' mishandeld Chris Farley
Bob Odenkirk voelt zich 'SNL' mishandeld Chris Farley
Anonim

Bob Odenkirk is altijd buitengewoon eerlijk geweest over zijn ervaringen. Maar het lijkt erop dat hij nog transparanter is geworden na zijn gezondheidsangst in 2021. In zijn nieuwe memoires, "Comedy Comedy Comedy Drama: A Memoir", verdiepte Bob zich in zijn tegenstrijdige ervaring bij Saturday Night Live Het was echter tijdens de promotietour van zijn boek waar hij licht wierp op zijn ware gevoelens over de show relatie met Chris Farley.

Terwijl hij zijn memoires promootte op The Howard Stern Show, beweerde Bob dat hij diep ongelukkig was met hoe SNL Chris behandelde. De komiek stierf op beroemde wijze in 1997 en liet een korte maar diepgaande erfenis achter. Het lijdt geen twijfel dat de tijd van Chris op SNL daar een groot deel van uitmaakte. Hoewel Bob dit feit erkent, blijft hij bedroefd over hoe SNL zijn oude vriend heeft misbruikt …

Bob Odenkirk heeft een hekel aan deze Chris Farley SNL-schets omdat hij denkt dat het de verkeerde boodschap over hem heeft gestuurd

Bob Odenkirk heeft een uniek perspectief op de nalatenschap van Chris Farley tijdens Saturday Night Live. Hij was niet alleen extreem close met Chris, maar hij werkte ook met hem samen aan de veelgeprezen NBC-schetsshow. Als schrijver en performer nam Bob deel aan enkele van Chris' beroemdste schetsen. Maar de "Chippendales Sketch" was daar niet een van. En het was deze schets waarvan Bob gelooft dat hij Chris pijn deed en hem opzette als een boksbal in de show.

"Je was altijd kritisch over die schets, die schets met Patrick Swayze waar Chris opstaat en zijn buik en zijn lichaam gebruikt en de grap is eigenlijk "hij is dik." En dat vond je niet leuk, je voelde alsof het vernederend was voor Chris', zei Howard Stern tegen Bob toen hij langskwam voor een interview op 28 februari 2022.

"Ja," antwoordde Bob. "Die schets van Chippendale was nogal uniek. Chris had nog niet het gevoel dat hij bij SNL op de goede weg was. Dat was het eerste grote, soort huidige moment voor hem. Dus, als het niet het eerste was geweest, dat had het voor mij misschien een beetje minder flagrant gemaakt. Maar dat was het ook. Misschien ben ik het die ernaar kijkt, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat hij zijn shirt uittrekt… er is bijna een aarzeling die ik in zijn ogen zie. En zelfs de glimlach of het soort uitdrukking op zijn gezicht krijg ik gewoon een misselijk gevoel dat hij weet dat een groot deel van deze reactie komt door [zijn] lichaamsvorm."

Hoewel Bob beweert dat hij weet dat Chris "van de lach hield" en de algemene reactie op het nu iconische moment, voelt hij dat Chris van binnen pijn deed. Dit komt omdat Chris vaak rondliep en zichzelf vreselijke, vreselijke dingen noemde. En veel van deze dingen, vooral zijn gewicht, werden in de schets onder de loep genomen.

"Ik haatte die [schets]. Dat doe ik nog steeds. Ik wou dat het niet het eerste was dat hem was overkomen," zei Bob. "Het [vertelde] Chris precies wat hij niet zou moeten horen. 'Je bent grappig omdat je dom en groot bent'. Dat is niet waarom hij lief en grappig was en het bekijken waard en de moeite waard om in de buurt te zijn. En het stuurde dat gewoon boodschap. Het was een slechte uitwisseling en ik heb me er altijd slecht over gevoeld. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het niet goed was."

Natuurlijk was dit niet de eerste keer dat SNL de draak stak met het gewicht van Chris. In veel opzichten was het deze schets die ervoor zorgde dat hij in een hokje werd geplaatst als de "dikke, gekke kerel" op de show.

De laatste keer dat Bob Odenkirk Chris Farley zag voordat hij stierf

Tijdens Bob's interview in februari 2022 met Howard Stern, vertelde hij dat hij vond dat Chris zoveel meer zou hebben bereikt in zijn carrière als hij niet bezweken was aan zijn verslavingsproblemen. Bob is van mening dat Chris een fantastische dramatische acteur had kunnen worden, naast het tonen van meer kanten van zijn komische genie. Zijn talent was iets unieks in de ogen van Bob. Dit komt omdat iedereen die hem aan het werk zag een stukje van zijn ziel kreeg.

"Dat is het ding aan Chris dat heel speciaal was. En onmiskenbaar. En hij maakte zijn potentieel zelfs zo veel groter dan alles wat hij had gedaan," zei Bob tegen Howard en zijn publiek. "Je zag net dat deze man recht voor je neus werd gehouden."

Howard vroeg Bob vervolgens naar de laatste keer dat hij Chris levend zag, iets waar Bob over schreef in zijn nieuwe memoires, "Comedy Comedy Comedy Drama: A Memoir". Bob deed een optreden in Aspen, Colorado en Chris was naar hem toe gekomen om hem te zien. Alleen, Chris was op het slechtst van zijn drugsverslaving en was zich zeer bewust van hoe mensen hem zagen. Daarom stopte hij in een limousine en stuurde iemand de zaal in om te vragen of Bob naar buiten wilde komen om bij hem te blijven. Chris wilde gewoon niet in het openbaar gezien worden en zodra Bob naar de limo ging, begreep hij waarom.

"Het was het ergste, Howard, het was HET ergste", zei Bob voordat hij de "aanhangers" beschreef die drugs met hem in de limousine deden. "Chris zag er slechter uit dan ik hem ooit had gezien."

Hoewel Chris er ook een beetje uit was en duidelijk met de verkeerde menigte omging, zei Bob dat hij een leuk gesprek had met zijn dierbare vriend en SNL-medewerker. Maar de hele situatie was hartverscheurend voor hem. Vooral omdat Bobs vader een alcoholist was en hij wist dat de verslaving van Chris hem onvermijdelijk zou raken. Helaas had Bob gelijk.

"Zelfs Chris zou je hebben verteld dat 'Dit is wat ik ga doen. En ik ga dood'. En ik word 33, wanneer [John] Belushi stierf. Zoals wat de f!?" zei Bob emotioneel. "Om dat te zien gebeuren was hartverscheurend."

Aanbevolen: