J.K. Rowling is weer bezig met anti-trans-tweet

Inhoudsopgave:

J.K. Rowling is weer bezig met anti-trans-tweet
J.K. Rowling is weer bezig met anti-trans-tweet
Anonim

J. K. Rowling is naar Twitter gegaan om weer een anti-trans-tweet te delen die we niet wilden lezen.

De ' Harry Potter'-auteur, bekend om haar anti-transvisies, is vandaag (4 april) naar Twitter gegaan om opnieuw te reageren op een tweet TERF's, de zogenaamde trans-uitsluitende feministen, die de neiging hebben om de transgemeenschap uit te sluiten van de bredere LGBTQ+-groep.

J. K. Rowling maakt nog een transfobe grap die we niet nodig hadden

Rowling plaatste een screenshot van een bericht om TERF's te boycotten, met de suggestie de verkeerde voornaamwoorden te gebruiken om naar hen te verwijzen als vergelding voor velen van hen die weigeren de juiste voornaamwoorden voor transgenders te gebruiken.

"Laten we het geslacht van TERF wegnemen", schreef een gebruiker en voegde eraan toe: "Als je een van hen kent, verwijs dan niet naar het geslacht waar ze de voorkeur aan geven. Laten we eens kijken hoe ze het leuk vinden."

De romanschrijver reageerde met een grap en schreef: "Je kunt onze geslachten nemen, maar, aangezien god mijn getuige is, zul je onze sterrenbeelden nooit krijgen."

In 2020 kwam Rowling voor het eerst onder vuur te liggen vanwege haar transfobe opvattingen toen ze weigerde het belang van inclusieve taal voor transgenders en niet-binaire mensen te erkennen. Het artikel, waarin menstruatie werd besproken, gebruikte de uitdrukking "mensen die menstrueren" in de kop, inclusief transmannen en niet-binaire mensen die ongesteld zijn.

"Mensen die menstrueren. Ik weet zeker dat er vroeger een woord voor die mensen was. Iemand die me kan helpen. Wumben? Wimpund? Woomud?" ze twitterde in juni van dat jaar.

Rowling spuwt transfobe haat sinds 2020

Ze breidde haar opvattingen vervolgens uit in vervolgtweets en voegde eraan toe: "Als seks niet echt is, is er geen aantrekkingskracht tussen hetzelfde geslacht. Als seks niet echt is, wordt de geleefde realiteit van vrouwen wereldwijd gewist. Ik ken en hou van transgenders, maar het uitwissen van het concept van seks verwijdert het vermogen van velen om zinvol over hun leven te praten. Het is geen haat om de waarheid te spreken."

Haar opvattingen brachten veel 'Harry Potter'-sterren ertoe om zich tegen haar uit te spreken, waaronder Emma Watson, die Hermione speelde in de achtste film van de saga.

"Transgenders zijn wie ze zeggen dat ze zijn en verdienen het om hun leven te leiden zonder constant ondervraagd te worden of te horen dat ze niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn", schreef Watson op haar Twitter kort na Rowlings controversiële tweets.

Tijdens de BAFTA's van dit jaar reikte Watson een prijs uit met de woorden: "Ik ben hier trouwens voor alle heksen", wat velen zagen van een ander voorbeeld van hoe ze bij de transgemeenschap staat.

Aanbevolen: