Is Netflix's 'Choose or Die' een horrorfilm die het bekijken waard is?

Inhoudsopgave:

Is Netflix's 'Choose or Die' een horrorfilm die het bekijken waard is?
Is Netflix's 'Choose or Die' een horrorfilm die het bekijken waard is?
Anonim

Na de release van de trailer voor Choose Or Die, gingen fans naar sociale media om hun opwinding over de aankomende horrorfilm te delen, door deze te vergelijken met Bandersnatch, Jumanji en Staying Alive. Het is een vreemde mix van films om mee te vergelijken, wat suggereert dat Netflix' suspense-thrillerfilm, Choose Or Die, niet zeker wist wie het wilde zijn, maar ondanks de onzekerheid over wat de horrorfilm precies te bieden had, was er nog steeds veel hype en hoge verwachtingen, vooral na het zien van Sex Education-ster Asa Butterfield in de film.

Choose Or Die heeft onmiskenbaar een aangrijpende haak die wereldwijd miljoenen streamers heeft aangetrokken om de film een kans te geven. Choose Or Die werd uitgebracht op Netflix in het voorjaar van 2022 en staat tot nu toe twee weken op nummer één in de wereldwijde top 10 van meest bekeken films van Netflix.

De recensies van critici zijn binnen, en Choose Or Die heeft fenomenaal succes gehad als het gaat om kijkcijfers - maar was het de moeite waard om te kijken?

Waar gaat 'Kiezen of sterven' over?

Iola Evans speelt een personage genaamd Kayla, een jonge codeur en studente met een moeder die worstelt met verdriet en drugsverslaving. Kayla verliest haar baan als glazenwasser wanneer ze wordt meegezogen in de wereld van de videogame CURS>R uit de jaren 80 en geen andere keuze heeft dan angstaanjagende beslissingen te nemen die iedereen om haar heen treffen.

En, zoals de titel al doet vermoeden, als ze deze gruwelijke keuzes niet maakt, zoals ervoor zorgen dat een serveerster op glas kauwt en haar moeder uit het raam springt, zal Kayla, of iemand van wie ze houdt, sterven.

Alleen al uit het filmpitch is het duidelijk dat de huiveringwekkende inzet hoog is en dat Choose Or Die alle elementen van klassieke horror- en suspensefilms met een moderne twist heeft - dus waarom een film met zo'n veelbelovend uitgangspunt voor zoveel kijkers plat vallen?

Wat zeggen critici over 'Kiezen of sterven?'

Choose Or Die heeft gemengde recensies ontvangen van critici, waarbij sommigen zeggen dat het een slim concept is en een perfecte instap in het genre voor jongere kijkers. Maar volgens Rotten Tomatoes is de consensus dat de beloften van de film worden weggenomen door een "buitensporig franchisegericht verhaal in Choose or Die, met frustrerend vergeetbare resultaten."

"Choose or Die zou gemakkelijk de volgende grimmig leuke horrorfranchise kunnen zijn …" schreef topcriticus Robert Daniels voor Polygon, "maar de zoektocht naar een diepere betekenis voelt gespannen en overdreven, en het overweldigt de avontuurlijke geest van de eerste film van de film de helft."

"Het is een film die voorbestemd is om zijn dagen te leven in de 'als je wilt'-container", schreef Benjamin Lee voor Guardian.

"Zelfs de kleinste speelfilm is een aanzienlijke logistieke onderneming", schreef Dennis Harvey voor Variety, "dus het is een beetje verwarrend hoe weinig aandacht lijkt te zijn besteed aan Choose or Die."

Is 'Choose or Die' een geweldige film?

Choose Or Die begint met een aangrijpend begin dat de kijker precies vertelt wat hij moet weten als hij naar binnen gaat: dit wordt een ongelooflijk spannende film, gevuld met uitgesponnen spanning die leidt tot schokkend geweld. Aan het begin van de film kiest Hal, het personage van Eddie Marsan, tussen 'zijn tong' of 'haar oren', zich niet bewust van de gevolgen in het echte leven, en verlaat zijn speelkamer om te ontdekken dat zijn vrouw en zoon geen ruzie meer hebben omdat zijn vrouw de tong van hun zoon eruit.

Asa Butterfield COD
Asa Butterfield COD

Maar ondanks dit schokkende begin, v alt de rest van de film in duigen, waarbij een deel van de horror wordt overgelaten aan de verbeelding van de kijker in plaats van zichtbaar te zijn op het scherm, zoals de scène waarin Kayla haar moeder niet kan redden van wordt aangevallen door een rat.

In plaats van te fladderen tussen Kayla en haar moeder, die zich in aparte gebouwen bevinden, blijven kijkers bij Kayla, waarbij ze zich moeten voorstellen met welke verschrikkingen Kayla's moeder wordt geconfronteerd terwijl ze zeer onaangename en langzaam bewegende beelden observeren - een slechte zet voor een horror film die in het begin zoveel beloofde.

Choose Or Die (spoilerwaarschuwing) had ook een teleurstellend einde waar de inzet iets werd verlaagd in plaats van verhoogd door de wending dat hun schade was teruggedraaid. Met andere woorden, als Kayla gewond zou raken, zou Hal pijn voelen en vice versa.

Kies of sterf
Kies of sterf

Toegegeven, jezelf verwonden is een moeilijke taak, maar de meeste morele mensen zullen het veel gemakkelijker hebben om zichzelf pijn te doen dan anderen pijn te doen. En aangezien Hal corrupt was door het spel en zijn oude vloek niet voorgoed gebruikte, was Kayla's 'moeilijke' keuze om zichzelf pijn te doen om te overleven en Hal te vermoorden toch niet zo moeilijk.

Over het algemeen is Choose Or Die een uitgangspunt dat niet helemaal aan de verwachtingen voldeed en zeer gemiddelde beoordelingen heeft gekregen van zowel fans als critici. Het is een horrorfilm die hoge inzetten belooft, maar die punten van verhoogde horror per ongeluk iets minder scherp lijkt te maken. Misschien wordt Choose Or Die een van die Halloween-films die geen horrorfilms zijn, want het is een goede film, maar niet de geweldige horrorfilm die het meest werd verwacht.

Aanbevolen: