10 shows uit de Netflix-top 10 die het bekijken waard zijn (5 om over te slaan)

Inhoudsopgave:

10 shows uit de Netflix-top 10 die het bekijken waard zijn (5 om over te slaan)
10 shows uit de Netflix-top 10 die het bekijken waard zijn (5 om over te slaan)
Anonim

Sinds de streamingoorlogen begonnen, staat Netflix aan de top van het spel en is het de thuisbasis voor enkele van de meest vermakelijke en opwindende inhoud op de markt. Netflix heeft gewerkt aan een indrukwekkende bibliotheek met zowel veelgeprezen originele programmering als een schat aan geliefde langlopende shows. Sinds de conceptie van Netflix heeft het streamingplatform manieren gevonden om te evolueren en te verbeteren met een voorkeur voor catering aan de gebruikers.

Een van de recentere inspanningen hier is het nieuwe Top 10-systeem van Netflix waarmee gebruikers kunnen zien wat momenteel de meest populaire inhoud van de service is. Soms kan dit inzicht nuttig zijn, maar er zijn ook tal van populaire programma's die de moeite niet waard zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om een onderscheid te maken tussen de twee.

15 Het kijken waard: Better Call Saul is een verbluffende karakterstudie

Afbeelding
Afbeelding

Kijkers waren aanvankelijk misschien sceptisch toen een prequel-serie op Breaking Bad zich concentreerde rond de overdreven strafrechtadvocaat van de show, maar het is veranderd in een benijdenswaardige dramaserie die zo hoog is als Breaking Bad. Niemand had kunnen voorspellen dat Jimmy McGills transformatie tot Saul Goodman zo'n stressvolle en spannende reis zou worden.

14 Het kijken waard: community is misschien wel de slimste sitcom aller tijden

Afbeelding
Afbeelding

Community had moeite om mainstream succes te vinden tijdens de eerste run op NBC, maar de genialiteit van de serie begint eindelijk ontdekt te worden. De serie gebruikt popcultuur als filter om mensen te verbinden en verhalen te vertellen. De relaties zijn meer dan authentiek en het is ongelooflijk hoe een komedie over community college zo'n diepgaand onderzoek naar de menselijke conditie kan zijn.

13 Skip: Locke & Key is de beroemde bovennatuurlijke serie tot leven gebracht

Afbeelding
Afbeelding

Joe Hill's Locke & Key is een aangrijpende coming of age bovennatuurlijke komische serie die mensen al jaren proberen naar de televisie te brengen. Het is eindelijk gebeurd op Netflix, maar het voelt als een verloren zaak. De serie verschuift naar een jongere doelgroep dan nodig is en berooft het verontrustende materiaal van zijn volledige complexiteit. De familiedynamiek komt goed over, maar hier gaat veel verloren in de vertaling.

12 Het bekijken waard: het kantoor is een moderne klassieker geworden

Afbeelding
Afbeelding

Netflix is de thuisbasis van allerlei geweldige inhoud, maar een van de meest populaire series in deze huidige streamingoorlogen is The Office. De sitcom is veranderd in troostma altijd voor de natie en hoewel veel publiek alle afleveringen uit het hoofd heeft geleerd, is het nog steeds een van de grappigste komedies die beschikbaar is met een absoluut ongelooflijke cast van komisch talent.

11 Het bekijken waard: Ozark is een aangrijpende afdaling in de problemen

Afbeelding
Afbeelding

Netflix' Ozark leent misschien een paar signalen van Breaking Bad, maar de serie heeft op zijn eigen manier drama in spanning gevonden. De serie vertelt het verhaal van de geleidelijke daling van een gemiddeld gezin in een leven van misdaad en het zorgt voor een verrassende transformatie. De verhalen vertellen niet om de hoek en het acteerwerk is fenomenaal.

10 Overslaan: te heet om te hanteren is een unieke draai aan de typische datingserie

Afbeelding
Afbeelding

Stel je voor dat die ene beruchte 'wedstrijd'-aflevering van Seinfeld een reality-datingshow zou worden en dat is in een notendop Too Hot to Handle. Een stel mooie alleenstaanden wordt naar een rustig eiland gevlogen om romantiek na te jagen. Het enige voorbehoud is dat als er fysiek contact in de vergelijking komt, hun geldprijs wordt afgetrokken. Het is een gekke premisse, maar het heeft enigszins altruïstische bedoelingen.

9 Het bekijken waard: Schitt's Creek beschikt over een van de beste gezinnen van tv

Afbeelding
Afbeelding

Schitt's Creek kostte aanvankelijk wat tijd om aan te slaan, maar het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest geliefde komedies. De langzame reis van de familie Rose om te wennen aan een lagere levensstandaard was niet alleen heel hilarisch, maar ook een eye-opening ervaring voor deze zelfingenomen familie om op te bloeien en op belangrijke manieren uit hun comfortzone te worden geduwd.

8 Het kijken waard: het middernachtevangelie is surrealistische animatie op zijn best

Afbeelding
Afbeelding

Pendleton Ward kreeg veel bijval met zijn baanbrekende werk aan de animatieserie Adventure Time. Ward is terug voor een duidelijk meer volwassen onderneming die hem koppelt aan Duncan Trussell voor een werkelijk surrealistische animatie-ervaring. De cartoon is een slimme ontleding van de mensheid, maar het is de onvoorspelbare, prachtige animatie die hier het onmiskenbare verkoopargument is.

7 Overslaan: geldroof is een andere kijk op overvallen en chaos

Afbeelding
Afbeelding

Money Heist is een van de grootste interne hits op Netflix geworden en het doet echt goed werk bij het creëren van een boeiende overval die vol wendingen zit. Het enige probleem is dat hoe langer Money Heist duurt, hoe meer het zijn geloofwaardigheid oprekt. Het staat nog steeds vol gekke decorstukken, maar het begint een parodie op zichzelf te worden.

6 Het bekijken waard: The Haunting Of Hill House maakt geesten weer eng

Afbeelding
Afbeelding

Mike Flanagan heeft een van de meest consistente staat van dienst wat horrorregisseurs betreft, maar de serie The Haunting of Hill House is misschien wel zijn bekroning. De serie is niet alleen een van de beste spook- en spookhuisverhalen die in jaren zijn gemaakt, maar het fungeert ook als een doordachte meditatie over verslaving en verdriet. Het is een emotionele handschoen van een horrorserie.

5 Het kijken waard: Tiger King is net zo verslavend als documentaireseries

Afbeelding
Afbeelding

Netflix heeft tijdens de hele run veel documentaireseries uitgebracht, maar weinigen zijn zo snel doorgedrongen en in fenomenen veranderd als Tiger King. De schokkende blik in de vreemde levens van eigenaren van grote katten werpt een licht op grove dierenmishandeling, maar ook op een litanie van vreemder dan levenspersoonlijkheden die je moet zien om te geloven.

4 Skip: Love Is Blind neemt een onconventionele benadering van daten aan

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn allerlei reality-competitieshows die zich overgeven aan belachelijke premissen die bedoeld zijn om een reactie te krijgen en Love is Blind past daar perfect in. Hier is een show waarin aantrekkelijke singles in het huwelijk worden geduwd, maar ze mogen elkaar niet zien voordat ze in het huwelijksbootje stappen. Het publiek is er dol op, maar het is niet bepaald een hoog wenkbrauwgeh alte.

3 Het kijken waard: Waco is een sterke kijk op een ongelooflijk verhaal

Afbeelding
Afbeelding

De fascinatie van het publiek voor hersenspoelsektes wordt alleen maar intenser en Waco is een van de betere voorbeelden van een serie die goed inspeelt op de totale angst en manipulatie van zoiets invasiefs als een sekte. Taylor Kitsch is nog nooit zo goed geweest als David Koresh en de serie schuwt zowel de onderwerpen als de meester niet in deze bizarre relatie die uit de hand liep.

2 De moeite waard om te kijken: Narcos: Mexico verplaatst de locatie en brengt het drama naar boven

Afbeelding
Afbeelding

Oorspronkelijk ingesteld als het vierde seizoen van de populaire Narcos Netflix-serie, besloot de serie in plaats daarvan de plannen te verschuiven en dit parallelle idee een eigen serie te geven. Narcos: Mexico ha alt hetzelfde drama en spionage uit de jacht om het drugskartel neer te halen, maar de spin-off brengt het materiaal naar nog gevaarlijkere plaatsen met de wetteloosheid van Mexico.

1 Skip: Outer Banks zet de toon in tienerdrama's

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel stomende tienerdrama's die heen en weer gaan tussen de volgende grote televisie-obsessie. Outer Banks vult momenteel die niche op Netflix als een import die kijkt naar onverantwoorde acties van mooie mensen die wild uit de hand lopen. Het is van hogere kwaliteit dan een soap of een CW-tarief, maar Outer Banks bezwijkt nog steeds voor tal van tegenslagen die het verhoogde genre teisteren.

Aanbevolen: