15 tv-programma's die het bekijken waard zijn (zodra je voorbij seizoen 1) bent

Inhoudsopgave:

15 tv-programma's die het bekijken waard zijn (zodra je voorbij seizoen 1) bent
15 tv-programma's die het bekijken waard zijn (zodra je voorbij seizoen 1) bent
Anonim

Tv-programma's, met name programma's die al een aantal jaren in de lucht zijn, hebben zelden een vlekkeloze uitvoering. Zelfs de beste shows hebben meestal een of twee blindgangers, of in ieder geval seizoenen die gewoon niet helemaal voldoen aan het kwaliteitsniveau van de rest van een serie. Meestal komen de mindere seizoenen aan het einde van de serie, of een show kan in de val lopen van een "tweedejaars inzinking" (een zwak tweede seizoen dat werd voorafgegaan door een echt sterk eerste seizoen).

Soms begint een show echter wankel en vindt pas in het tweede seizoen zijn houvast. Of het nu een worsteling is om de toon van een show te bepalen, of personages die wat tijd nodig hebben om in hun grooves te komen, de shows op deze lijst worden allemaal alom geprezen en/of geliefd bij fans als geheel, maar moesten een moeilijk eerste seizoen overwinnen om daar komen.

15 Pas op voor baardeloze Riker

Er was een reden waarom iedereen zo opgewonden was om de terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard te zien - Star Trek: The Next Generation is een van de meest geliefde tv-programma's in de geschiedenis, sci-fi of anderszins. Maar TNG is berucht vanwege het feit dat er een aantal erg ruige afleveringen zijn tussen alle geweldige, en veel daarvan kwamen in het zeer vlekkerige eerste seizoen van de show.

14 Verwen jezelf door het eerste seizoen over te slaan

Voor het eerst gezien als een soort rip-off van Office, bewees Parks and Recreation zich al snel als een geweldige sitcom op zich, ondersteund door een cast die tv-veteranen vakkundig vermengde met toekomstige supersterren. Maar het kostte wat geduld om daar te komen, aangezien de kijkers een nogal onopvallend eerste seizoen moesten doorstaan voordat Parks and Rec echt zijn stem vond.

13 Veertien goede seizoenen is nog steeds indrukwekkend

Vijftien seizoenen is op zich al een opmerkelijke run, maar het is des te verbazingwekkender als je bedenkt dat Supernatural erin is geslaagd om gedurende het grootste deel van zijn run constant goed te blijven. Veel van dat krediet gaat naar de chemie tussen de twee hoofdrolspelers, die er nog niet helemaal was tijdens het vergeetbare, monster-van-de-week-zware eerste seizoen van de show.

12 Cheesier Than Cheesy Poofs

Gedurende een groot deel van zijn tienjarige run staat South Park bekend om zijn sociale satire en commentaar op actuele gebeurtenissen. Dat was bijna volledig afwezig in het eerste seizoen, dat volledig afhankelijk was van schokkende waarde en goedkope grappen, om nog maar te zwijgen van een aantal vergeetbare personages die niet eens in seizoen twee zouden blijven.

11 Seizoen 1, Seizoen 27, Zelfde verschil

Aan de ene kant wordt de heropleving van Doctor Who die in 2005 begon, beschouwd als 'één seizoen' op zich, een aparte serie. Aan de andere kant speelt Christopher Eccleston de 'negende dokter' in dat seizoen, waarmee hij de 26 voorgaande seizoenen van de iconische serie erkent. Hoe dan ook, de moderne versie van Who kwam pas echt op gang in de jaren van David Tennant.

10 Goede show, vreselijke titel

Een sitcom genaamd Cougar Town suggereert iets dat zowel gimmicky als cringey is, en het eerste seizoen van de show was absoluut een beetje van beide. Maar de show werd slim aangepast vanaf seizoen twee, en het werd een vertederende (en hilarische) show over dames van middelbare leeftijd die hun weg vinden in een cultuur die jonge vrouwen het liefst viert.

9 Goedenacht, Miss Bliss

Technisch gezien was Good Morning, Miss Bliss een aparte show die gewoon een paar karakters gemeen had met zijn opvolger, Saved By The Bell. Maar aangezien afleveringen van Miss Bliss later werden samengevouwen met Saved By The Bell in syndicatie, beschouwen we het als het "eerste seizoen" van de show - en raden we je ook aan om die saaie afleveringen over te slaan wanneer ze in herhalingen verschijnen.

8 X heeft de plek nog niet gemarkeerd

The X-Files was zo'n geweldige show dat vrijwel iedereen die erbij betrokken was nog iets anders heeft gedaan dat bijna net zo speciaal is, wat minder een klop op hun carrière is en meer gewoon lof over hoe goed X-Files was. Tenminste, goed na een ruig eerste seizoen waarin Mulder en Scully nog niet volledig gevormd waren, noch met hun kenmerkende geklets nog op hun plaats.

7 Maak kennis met de nieuwe baas, te gelijkaardig aan de oude baas

De wereld was terecht sceptisch dat NBC het originele The Office goed kon doen met een Amerikaanse remake. En aanvankelijk deed het dat niet, omdat de show te hard probeerde een kloon van het origineel te zijn, vooral het baaspersonage van Steve Carell. Maar in seizoen twee kregen zowel hij als de show zelf het vertrouwen om hun eigen weg te gaan, en toen bereikten ze grootsheid.

6 Langzaam op weg naar slecht

Breaking Bad begon met een knal en introduceerde het uitgangspunt en de personages in een van die geweldige piloten die bijna zijn eigen op zichzelf staande film had kunnen zijn. Maar daarna was de rest van seizoen één een ploeteren, het weliswaar noodzakelijke werk doen om W alt te vestigen als een lamme weldoener voor zijn uiteindelijke transformatie, maar het veel te langzaam doen.

5 De knikken wegpoetsen

Er zijn maar weinig shows die meer geliefd zijn met een kleiner aantal afleveringen dan Firefly, het sci-fi meesterwerk van Joss Whedon dat vanaf de allereerste aflevering in feite perfect was. Maar het kostte Whedon wat groeipijnen om zo goed te worden, zoals blijkt uit het wankele eerste seizoen van Buffy the Vampire Slayer, dat op het randje van gênant is in vergelijking met de rest van de serie.

4 Seth MacFarlane doet het weer…Uiteindelijk

Het eerste seizoen van American Dad leek een beetje op Seth McFarlane en zijn team die gewoon Family Guy 2.0 deden nadat een van de vele keren dat Fox de laatste serie had geannuleerd, en als gevolg daarvan voelde het als een goedkope knock-off. Maar toen Family Guy terugkwam, werd American Dad zijn eigen ding - en een verrassend goede ook nog.

3 Op het randje van goed zijn

Deze lijst heeft een aantal gemeenschappelijke problemen opgeleverd, waaronder dat sci-fi-shows vaak een zwak eerste seizoen moeten overwinnen voordat ze echt tot hun recht komen. En zo gaat het ook met Fringe, die kijkers uitdaagde met een ongemakkelijk debuutseizoen voordat ze werden beloond met een solide sci-fi-serie voor de komende vier.

2 De show over niets dat iets kleins nodig heeft

Als Seinfeld een andere keer, onder een ander netwerk, debuteerde, zou het waarschijnlijk zijn enige nogal grappige eerste seizoen niet hebben overleefd. Maar NBC zag het potentieel van de show en stond toe dat het een beetje werd aangepast voor seizoen twee, waar de show zich voor het eerst vestigde als een uiteindelijke kanshebber voor de beste sitcom aller tijden.

1 Te veel Bart, niet genoeg Homer

Zeg nu wat je wilt over The Simpsons, maar in de jaren '90 was de show net zo goed en grappig als elke andere show in de geschiedenis. Welnu, het zeer ruige eerste seizoen verdoezelen, dat wil zeggen, die lelijke animatie combineerde met een veel te hoge focus op Bart. Toen Homer in seizoen twee meer de ster werd, werd de grootsheid van de show eindelijk duidelijk.

Aanbevolen: