Deze iconische Star Wars-prop werd net geveild voor meer dan $ 2 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze iconische Star Wars-prop werd net geveild voor meer dan $ 2 miljoen
Deze iconische Star Wars-prop werd net geveild voor meer dan $ 2 miljoen
Anonim

In deze tijd zijn franchises een rage op het grote scherm en verdienen ze waanzinnig veel geld als ze een nieuwe film lanceren. Deze moderne franchises zijn allemaal veel dank verschuldigd aan Star Wars, de met een Oscar bekroonde franchise die mensen al tientallen jaren meeneemt op een spannende rit.

Star Wars heeft het allemaal gedaan, en hoewel het niet perfect was, heeft het niet voor niets tientallen jaren geduurd.

Je kunt je voorstellen dat rekwisieten uit de Star Wars-films waardevol zijn, en onlangs werd een rekwisiet verkocht voor miljoenen dollars. Laten we eens kijken naar de franchise en de prop in kwestie.

'Star Wars' is een iconische franchise

Sinds het debuut in de jaren 70 is Star Wars een krachtpatser-franchise die grotendeels verantwoordelijk is voor het mainstream-succes van de filmfranchises waarvan we vandaag genieten. De kijk van George Lucas op de reis van de held heeft de filmwereld voor altijd veranderd, en tot op de dag van vandaag kunnen mensen geen genoeg krijgen van de personages die ver, ver weg in een sterrenstelsel leven.

De eerste film maakte plaats voor een iconische trilogie, boeken, specials en meer. Speelgoed werd een groot deel van de franchise en na verloop van tijd kregen fans veel meer media dan ze hadden verwacht. Hoewel er veel was, namen fans elk detail in zich op, en zelfs nu zijn er maar weinig dingen die zoveel hype kunnen opwekken als een Star Wars-project.

Dankzij de legendarische geschiedenis van de franchise zijn de rekwisieten die worden gebruikt om de films tot leven te brengen buitengewoon waardevol en hebben mensen er veel geld voor betaald.

De rekwisieten zijn waanzinnig duur

Door de jaren heen hebben sommige Star Wars-items een hoop geld opgebracht, en dit was vooral het geval in 2017 toen iemand een echte R2-D2 kreeg!

De kracht is sterk met deze! In 2017 werd een complete R2-D2-droid die in de eerste Star Wars-film uit 1977 werd gebruikt, verkocht voor $ 2,76 miljoen (£ 2,1 miljoen). Door de verkoop werd de droid de duurste ster Oorlogsmemorabilia ooit verkocht, schrijft BBC.

Een droid krijgen is cool, maar zou je niet liever Han Solo zijn? Nou, iemand was bereid daar honderdduizenden voor te betalen.

"Een 'Blaster' gebruikt door Han Solo in de film Return of the Jedi, verkocht op een veiling in New York voor $ 550.000 (£ 415.000). Het wapen was meer dan 30 jaar eigendom van de film art director James Schoppe. De heer Schoppe werd genomineerd voor een Oscar voor zijn werk aan de film", schrijft BBC.

Er zijn tal van andere items die een premie hebben opgeleverd, wat maar weer laat zien hoe waardevol deze rekwisieten zijn.

Onlangs haalde een rekwisiet van A New Hope de krantenkoppen nadat het miljoenen dollars had weten te scoren op een veiling.

Een X-Wing-model ging voor miljoenen

Dus, wat was het item dat onlangs miljoenen ophaalde? Ongelooflijk, het was een klein X-Wing miniatuurmodel, maar geloof ons als we zeggen dat er een reden is waarom het zoveel geld kon binnenhalen.

Volgens The Hollywood Reporter: "Het op het scherm afgestemde Red Leader X-Wing miniatuurmodel, gemaakt door Industrial Light & Magic, werd geschat op $ 500.000 tot $ 1 miljoen. De uiteindelijke prijs was $2.375.000, volgens het veilinghuis. Het X-Wing-model werd gebruikt in Star Wars: A New Hope voor Red X-Wing Squadron Leader Garven Dreis, gespeeld door wijlen Drewe Henley. Het model is buitengewoon zeldzaam, aangezien de meeste werden vernietigd door vuurwerk tijdens het filmen van de climax-gevechtsscène van de film bij de Death Star."

Dat klopt, dit model was op de een of andere manier in staat om de Death Star-strijd te overleven!

Er was een verificatieproces om er zeker van te zijn dat het model het model was dat op de set werd gebruikt, en de itembeschrijving gaf een geweldig beeld van waarom de X-Wing zo waardevol was.

"Het X-wing fighter-model is buitengewoon goed bewaard gebleven en verkeert in uitstekende staat. Het lichtgewicht hardschuim blijft stevig en de originele ongerestaureerde lak is in uitstekende staat, met slechts subtiele schilfers in kleine gebieden. van de laserkanonnen vertoont een lichte kromtrekking en een van de zelfgebouwde laserkanonpuntassemblages zit los. De pyro X-wing was bedoeld om op een C-stand met een gat in de achterkant van de romp te monteren, of om tijdens het filmen aan draden te worden gehangen. Er zijn verschillende kleine gaatjes in de bovenkant van de romp die verband houden met het ophangen van het model aan draden, " luidt een deel van de beschrijving.

Naarmate de tijd verstrijkt, worden deze rekwisieten alleen maar waardevoller. Het zal interessant zijn om te zien welke andere items op een veiling kunnen worden opgehaald.

Aanbevolen: