Kim Basinger aangeklaagd voor $ 6,4 miljoen voor een film die amper meer dan $ 1 miljoen verdiende

Inhoudsopgave:

Kim Basinger aangeklaagd voor $ 6,4 miljoen voor een film die amper meer dan $ 1 miljoen verdiende
Kim Basinger aangeklaagd voor $ 6,4 miljoen voor een film die amper meer dan $ 1 miljoen verdiende
Anonim

Als het gaat om populaire actrices uit de jaren '80 en '90, zijn er niet veel die aan Kim Basinger kunnen tippen. De actrice had een aantal hitfilms, verdiende miljoenen, verloor miljoenen en had een beruchte romance met Alec Baldwin tijdens haar grootste jaren op het scherm. Uiteindelijk zou de ster Hollywood echter grotendeels achterlaten, maar niet zonder een indrukwekkende erfenis te verdienen.

Basinger was helemaal klaar om te schitteren in een film die volgens sommigen potentieel had, maar na een gewaagde beslissing werd de actrice zelf voor miljoenen dollars aangeklaagd door de filmstudio. Het is een vreemd verhaal, en we hebben de details hieronder.

Kim Basinger was een populaire filmster

Tijdens haar grootste jaren in Hollywood waren er niet veel mensen zo populair en zo herkenbaar als Kim Basinger. Niet alleen had de actrice het uiterlijk om een superster te zijn, maar ze had ook het talent. Deze krachtige combinatie hielp Basinger enige tijd de koningin van Hollywood te worden.

De rol van Bond Girl in de jaren tachtig deed wonderen voor Basinger die een begrip werd, maar het was wat ze deed met de daaropvolgende kansen die haar hielpen uit te groeien tot een ster.

De actrice kon rollen krijgen in foto's als The Natural, 9 1/2 Weeks en zelfs Batman. Houd er rekening mee dat dit pas in de jaren tachtig was en dat er in de jaren negentig nog tal van andere hitfilms zouden volgen.

Na verloop van tijd zou de actrice in tal van films te zien zijn, en op dit moment heeft ze een indrukwekkende erfenis in het bedrijf geëtst.

Basinger was in voor verschillende rollen tijdens haar topjaren in Hollywood, en op een gegeven moment was ze in voor een rol in een film die ooit een NC-17-rating had.

Ze zou de hoofdrol spelen in 'Boxing Helena'

Boxing Helena van 1993 was een film waarin verschillende actrices op verschillende momenten in het vroege productieproces de hoofdrol zouden spelen. Op een gegeven moment zou Kim Basinger de hoofdrol spelen in de film, wat een hoop aantrekkingskracht op tafel zou brengen.

"Een chirurg raakt geobsedeerd door de verleidelijke vrouw met wie hij ooit een affaire had. Hij weigert te accepteren dat ze verder is gegaan, amputeert haar ledematen en houdt haar gevangen in zijn landhuis", luidt de logline van de film.

Uiteindelijk kreeg Boxing Helena een slechte kritische ontvangst en veel mensen werden door het hele project gedumpt. Hoewel hij was genomineerd voor de Grand Jury Prize op Sundance, deed deze film niets zinnigs in de mainstream, en op de een of andere manier slaagde hij erin om minder dan $ 2 miljoen op te halen aan de kassa.

Nu zou je kunnen denken dat een film als deze er een is waar niemand ooit nog over zou praten, maar het enige opmerkelijke aan deze film is dat de studio erachter een enorme rechtszaak heeft aangespannen tegen Kim Basinger, die dat niet deed' niet in de hoofdrol op de foto.

De rechtszaak in kwestie

Dus, waarom werd Kim Basinger aangeklaagd voor maar liefst $ 6,4 miljoen? Het komt allemaal voort uit het terugtrekken van het maken van de film, een beslissing die in feite een contractbreuk was.

Volgens UPI: "Actrice Kim Basinger, aangeklaagd voor het terugtrekken van een filmdeal, getuigde maandag dat ze zich ongemakkelijk voelde over naaktscènes in de film 'Boxing Helena'. Basinger, die voor het eerst de getuige nam in een contractbreuk van $ 6,4 miljoen, ingediend door Main Line Pictures Inc., vertelde de jury van het Los Angeles Superior Court dat ze het script in 1991 afwees vanwege bezorgdheid dat sommige scènes zouden bevatten 'grafische' in plaats van 'artistieke' seks."

De site merkt wel op dat de studio een mondelinge overeenkomst had met de filmster, maar voordat het filmen echt van start ging, nam ze de beslissing om het project achter zich te laten.

Uiteindelijk werd er een beslissing genomen en bleek Basinger de schuldige te zijn. Dit leidde tot een cascade van gebeurtenissen die jaren duurden, waaronder de actrice die faillissement moest aanvragen voordat ze het geld dat ze de studio schuldig was moest verminderen.

Een stuk uit 1997 van Amarillo beschrijft de financiële gevolgen van de rechtszaak en hoe Basinger genoegen kon nemen met veel minder dan ze oorspronkelijk verschuldigd was.

"De producenten van de film klaagden haar aan wegens schending van het mondelinge contract, en ze verloor. De juryprijs van $ 8,1 miljoen dwong de actrice tot faillissement en ze schikte vervolgens met de producenten van "Boxing Helena" voor $ 3,8 miljoen," Amarillo meldde.

Kim Basinger verloor miljoenen nadat hij zich terugtrok uit Boxing Helena, die uiteindelijk slecht presteerde aan de kassa. Het is jammer om te zien hoe het allemaal is gelopen.

Aanbevolen: